James Wit

Hallo, ik ben James, een documentaire trouwfotograaf van de zuidkust van het Verenigd Koninkrijk, die overal in het Verenigd Koninkrijk en soms in het buitenland geweldige bruiloften fotografeert!

Ik heb het altijd leuk gevonden om foto’s te maken en van jongs af aan in de voetsporen van mijn vader te treden. Toen, een paar weken na een wereldreis zo’n tien jaar geleden, realiseerde ik me dat ik absoluut geliefd foto’s maken.

Ik ben begonnen met een Fujifilm A203. Zodra ik terugkwam, nam ik contact op met een vriend van de familie die me enorm hielp bij het begrijpen van de blootstellingsdriehoek (gids) en me liet spelen met zijn DSLR’s.

Ik begon al snel met tweede schieten en vond toen mijn eigen weg.

Omdat ik les kreeg op een Canon camera besloot ik de Canon route te volgen en mijn eerste DSLR was de Canon 400D. Kort daarna ben ik overgestapt op de Canon 40D, Canon 7D. en uiteindelijk genoegen genomen met twee Canon 5D MK IIIs.

Fotograferen op deze professionele lichamen voelde zo natuurlijk, ze pasten perfect in mijn handen. De volformaat sensor was voor mij een grote sprong en die heb ik al snel gekoppeld aan een Sigma 35mm f/1.4.

Ik ben nu een Sony spiegelloze gebruiker waar ik dol op ben, maar het is nog steeds verre van de perfecte camera. De belangrijkste nadelen voor mij zijn de ergonomie en vormfactor.

Mijn favoriete lens is de Sony 35mm f/1.4. Ik zou gemakkelijk een hele bruiloft kunnen fotograferen met die lens. Het is een geweldige allrounder – breed genoeg voor locatiefoto’s en ook geweldig voor foto’s van koppels / documentaires.

Op mijn tweede camera gebruik ik de Sony 85mm f/1.8, waarmee je een groot bereik hebt voor die onderwerpen die verder weg staan.

De belangrijkste reden dat ik voor de A9’s koos was voor het stille schieten. Als documentairefotograaf was het een game-changer om naast iemand te kunnen zijn zonder dingen te onderbreken met een luide DSLR.

Met het klapscherm kon ik ook foto’s maken die ik gewoon nooit op mijn Canons kon krijgen.

Tot voor kort gebruikte ik mijn Canon 5D MK IV voor flitswerk, maar dat wordt nu als derde camera back-up gehouden en ik gebruik een Godox flitsopstelling die goed werkt met de A9s.

Ik probeer mijn kit tot een minimum te beperken. Veel ervan is voornamelijk voor back-updoeleinden.

Al mijn postproductiewerk wordt door mijzelf uitgevoerd. Ik gebruik Lightroom en heel af en toe gebruik ik Photoshop.

Ik heb in het verleden verschillende presets geprobeerd, maar heb uiteindelijk altijd mijn eigen presets gemaakt. Ik hou ervan dat beelden knallen met kleur en ik heb liever dat ze zo levensecht mogelijk zijn. Ik hoop dat mijn foto’s daardoor goed dateren en er over 10-20 jaar nog steeds net zo goed uitzien.

Inhoud cameratas

Sony A9 body’s (x2)
Sony 35mm f/1.4
Sony 85mm f/1.8
Sigma 20mm f/1.4 (Canon fit)
Godox V860II (x2)
Godox V350
Godox X-Pro trigger
MC-11 Canon naar Sony lens adapter
X4 Sony NP-FZ100 Z-serie batterijen
X2 J.B. Camera Ontwerpt Sony A9 Grip

Raketblazer
Lichtstandaards (x2)
MadMod Maggrips, Maggrids, Maggels, Magsphere en Magsnoot
Anker powerbank
Fakkel

Canon 5D MK IV
Canon 35mm f/1.4
Canon 24-70mm f/2.8
Canon LP-E6N Batterijen (x3)
Canon 600EX-RT
Yongnuo YN600EX-RT (x2)
Yongnuo YN-3N-RT trigger

Holdfast MoneyMaker
Think Tank Streetwalker (niet in beeld)
Denktank SD Pixel Pocket Rocket
Oordopjes
Microvezeldoeken
Pleisters
Ibuprofen

Een paar adviezen van mij zouden zijn:

  • Over-shoot (je weet nooit wanneer die piek van het moment zal optreden – haal de veilige foto en gebruik die om verder te bouwen om te proberen het verder te verbeteren).
  • Vergelijk jezelf niet met anderen – sommigen hebben misschien 10-20 jaar gefotografeerd en hun vak geperfectioneerd.
  • Bouw een netwerk op van fotografen waar je naar opkijkt, en
  • Leer je camera door en door!

www.jameswhitephotos.com| @jameswhitephoto

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer