Jayme Lang

Ik ben Jayme Lang en ik fotografeer families en bruiloften in Vancouver B.C. Ik fotografeer al ongeveer tien jaar. Wat voor mij begon als een hobby groeide al snel uit tot iets veel meer.

Als familie- en trouwfotograaf is het mijn taak om authentieke, intieme momenten vast te leggen. Ik vertel mensen niet hoe ze moeten poseren of glimlachen. Ik creëer omgevingen waarin mensen gewoon zichzelf kunnen zijn en uitdrukken hoe ze zich echt voelen.

Ik streef er echt naar om de schoonheid in het leven van mensen op een zeer reële en openhartige manier te documenteren. Ik heb altijd Nikon gefotografeerd, ik begon met een kleine Nikon 3500 en daarna groeide het vanaf daar en in de loop der jaren werd mijn uitrusting professioneler.

Een van de dingen die voor mij werkt, is het simpel houden. Ik ben geen persoon met enorme uitrusting, ik hou van wat ik leuk vind en ik houd het heel minimaal. Als ik met een gezin werk, gebruik ik altijd mijn 35 mm of gooi ik misschien mijn 50 mm 1.4 op voor die lieve kleine babydetails.

Als ik een bruiloft fotografeer, heb ik meestal mijn 35 mm op de ene camera en wissel dan tussen een 85 mm 1.4 en een 50 mm 1.4 op de andere … Met af en toe een add-on van 24-70 mm.

Camera

Nikon D750: Zo’n geweldige schone en scherpe camera die echt mooie tonen produceert. De Nikon D750 is ook zo geweldig bij weinig licht, iets waar ik echt op vertrouw, omdat veel van mijn familiesessies plaatsvinden in gezinshuizen en licht onvoorspelbaar kan zijn.

Nikon D700: Ik heb een paar van deze oude camera’s en ik kan ze gewoon niet opgeven. Eigenlijk merk ik na verloop van tijd, als men stopt met werken, dat ik een andere tweedehands koop. Er is iets gruwelijks aan de beelden die ik ervan krijg. Ik hou vooral van details geschoten op 1.4.

Lenzen

Sigma 35mm f/1.4: Mijn go-to lens voor mijn openhartige en documentaire werk. Ik grijp bijna altijd naar deze lens bij het fotograferen van gezinnen. Ik hou van hoe schoon en scherp het is en het is eerlijk gezegd gewoon een zeer betrouwbare lens.

Het is de perfecte lens voor het werken met gezinnen omdat het me genoeg ruimte geeft om alles in het frame te passen, maar het is ook zo mooi als ik van dichtbij ben!

Nikon 50mm f/1.4: Nog een portret go-to. Geweldig voor details en die kleine foto’s van babytenen en vingers. Ik zal meestal, op een bepaald moment in een sessie, op mijn 50mm knallen.

Nikon 85mm f/1.4: Een favoriete portretlens. Ik grijp hier ook vaak naar tijdens huwelijksceremonies. Het heeft een hele mooie bokeh.

Nikon 24-70mm f/2.8: Ik grijp niet zo vaak naar dit objectief als ik gewend ben, maar toch een echt geweldig nietje voor mij. Dit is niet mijn favoriete lens voor weinig licht, maar het is echt prachtig voor buitensessies.

Verlichting/Triggers

Ik heb wel een Nikon SB-5000 en die gebruik ik eerlijk gezegd eigenlijk alleen als het moet op een bruiloftsreceptie. Ik ben een fotograaf van natuurlijk licht en ik probeer altijd elke bron van natuurlijk licht te gebruiken die ik heb. Ik zal altijd de kleinste hoeveelheid raamlicht verkiezen boven een grote fancy flitser.

Tassen/Riemen

Ik gebruik de Ona Brixton Leather Bag: Zo’n prachtige tas en bevat alles wat ik nodig heb voor een dagelijkse sessie.

De HoldFast MoneyMaker: mijn go-to strap voor bruiloften. Ideaal dus om twee camera’s tegelijk mee te kunnen nemen en niet met riemen te hoeven rommelen.

Voor dagelijks gebruik heb ik een dun leer bandje van Gordy Camera Straps. Het is zo’n eenvoudig bandje, maar het is serieus zo perfect en comfortabel en geeft me geweldige mobiliteit met mijn camera.

Hardware en software

Lexar Pro SD-kaarten: Ik heb een heleboel van deze 64GB-kaarten; Ze zijn snel en betrouwbaar.

Ik gebruik Lightroom om te bewerken en heb gespeeld met een paar Tribe Archipelago-presets en in de loop der jaren heb ik ze aangepast en ze mijn eigen gemaakt. Mijn favoriete B &W is een oude VSCO-preset die ik ook heb aangepast en gewijzigd.

Ik doe een beetje Photoshop, meestal om stopcontacten van muren te verwijderen … Weet je, want ik ben OCD over snoeren en stopcontacten!

MISC.

Ik gooi altijd een paar RX-repen in mijn tas, want net als elke andere trouwfotograaf die er is, pak ik nooit een lunch in en eet ik overdag niet genoeg.

Zonnebrandcrème, want die HoldFast MoneyMaker laat nogal de tan/burn lijnen achter!!

Iphone XR: Moet altijd mijn telefoon bij de hand hebben en in mijn tas, zodat ik een klein IG-verhaal kan doen tijdens mijn sessies en natuurlijk mijn kinderen kan bellen (vooral tijdens die lange trouwdagen).

www.jaymelang.com | @jaymelang

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer