Justin Minns

Ik ben een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde professionele landschapsfotograaf die vooral bekend staat om atmosferische beelden van East Anglia. Dit is mijn omgeving, maar mijn werk brengt me ook naar vele delen van de wereld.

Tussen lokale shoots en reizen heb ik een paar verschillende cameratassen nodig. Ik gebruik f-stop-tassen omdat hun modulaire systeem afzonderlijke rugzakken en een reeks zakjes biedt waarmee ik pakketten en camera-eenheden kan mixen en matchen om de ruimte te creëren die ik nodig heb om bij elke reis te passen.

Mijn go-to pack voor lokale reizen is de f-stop Lotus die lichtgewicht is en net genoeg ruimte heeft voor mijn essentiële camera-uitrusting plus zijn weerbestendig. Voor mijn langere reizen heb ik een f-stop Tilopa, waarvan het grotere volume ruimte heeft voor al mijn spullen, plus extra lagen die voedsel, laptop en wat ik nodig heb bevatten.

In mijn tassen draag ik meestal een vrij eenvoudige kit met een camera, drie lenzen, filters, een statief en een paar accessoires zoals een set gereedschappen die ik in de loop der jaren heb verfijnd.

Mijn hoofdcamera is een Canon R5 met een vrij eenvoudige lenzen line-up.

Ik heb een Canon RF 24-105mm f/4L IS en EF 100 – 400mm L plus in een poging om de belasting te verlichten Ik ben zojuist overgestapt van een groothoekzoomlens naar een kleine Canon RF 16mm Prime. Dit geeft me een enorm bereik in slechts drie lenzen.

Filters waar ik niet zonder kan – een selectie van LEE 100-filters, ND-filters om de belichtingstijden te verlengen, ND-gegradueerde filters om de lucht en de voorgrond in evenwicht te brengen waar het contrastbereik te hoog is voor de camera om op te nemen en een CPL om reflecties te regelen en de verzadiging te stimuleren.

Een ander ding waar ik niet zonder zou kunnen, is mijn loep, een eenvoudige twee keer vergrootglas dat over het scherm gaat om reflecties uit te snijden, zodat ik beelden in fel licht kan controleren.

Opgeslagen in een apart f-stop zakje dat ik in mijn tas kan laten vallen wanneer ik het nodig heb, is een DJI Mavic 2 Pro Drone, perfect voor het creëren van ongebruikelijke hoeken of gewoon het bereiken van ontoegankelijke uitzichten.

Tot slot, hoewel het niet echt in mijn tas zit, kon ik niet nalaten om mijn statief te vermelden. Voor mijn werk is een goed statief essentieel. Ik gebruik een Gitzo Systematic GT3543XLS, die erg hoog en stevig is en een Gitzo bergbeklimmer 2542 die lekker licht is.

Op beide statieven heb ik een Arca Swiss PO hybride kop die een van mijn favoriete kitstukken is, een combinatie van een balhoofd en een tandwielkop. Het gebruik van de balkop maakt het snel om de ruwe compositie te krijgen en dan is het gemakkelijk om te fine-tunen met de afgestemde aanpassingen, perfect voor landschappen.

www.justinminns.co.uk | @justinminns

2014

Shotkit_Justin-Minnen

Zoals de meeste fotografen heb ik meer dan één cameratas, ik heb er in de loop der jaren verschillende geprobeerd (en ben er uit gegroeid), maar ben er uiteindelijk in geslaagd om het terug te brengen tot drie die verschillende situaties bestrijken.

Ik heb een Think Tank Retro 5 schoudertas, perfect voor lichte reizen op reizen naar het buitenland, met alleen mijn Canon G1-X een paar filters en een gids. Aan de andere kant van de schaal voor langere wandelingen of het dragen van meer spullen, gebruik ik een Lowepro Pro Trekker 300AW. Een vrij grote rugzak die in staat is om comfortabel een paar professionele DSLR-body’s, een handvol lenzen, accessoires, versnaperingen, reservekleding, gootsteen etc. in te slikken, maar voor dit artikel zal ik me concentreren op de kit die ik het vaakst gebruik.

De tas die ik het meest gebruik is een Think Tank Retro 30, een behoorlijk formaat schoudertas die dankzij het doordachte design en de bouw in staat is om veel meer spullen vast te houden dan ik er daadwerkelijk in stop. De reden dat ik dit verkies boven een rugzak is dat ik als landschapsfotograaf vaak in de zee, drassige velden of modderige rivieroevers sta. Sterker nog, ik ben zelden ergens waar ik mijn tas zou willen neerleggen. Ongebruikelijk voor een landschapsfotograaf, ik beweeg me graag behoorlijk en met deze tas heb ik gemakkelijk toegang tot al mijn spullen waar ik ook ben zonder de tas uit te hoeven doen.

In de tas draag ik meestal een vrij eenvoudige kitcamera, drie lenzen, filters, een statief en accessoires. Allemaal dingen die waarschijnlijk niet veel verrassingen zullen brengen, maar het is een set tools die het werk doen. Dit is slechts ongeveer de helft van mijn uitrusting, maar ik probeer te voorkomen dat ik extra spullen meeneem, omdat het me verzwaart en uiteindelijk gewoon in de weg zit.

Mijn hoofdcamera is een Canon 5D Mark 2 waar meestal een Canon 17-40mm f/4 L aan vast zit. Ik hou van het drama dat je kunt maken met een groothoeklens, dus dit wordt veel gebruikt.

Naast de 17-40mm draag ik een Canon 24-105mm f/4L IS en Canon 70-200mm f/4L. De eerste is mijn werkpaard standaardzoom, de laatste gebruik ik voor het afvlakken van perspectief en het bij elkaar brengen van lagen in het landschap.

Ik heb me vaak laten verleiden door de f2.8 alternatieven voor deze lenzen, maar omdat mijn camera op een statief leeft, meestal ergens tussen f8 en f11 en lenzen over het algemeen zijn ingesteld op handmatige scherpstelling, weet ik niet zeker of het een luxe is die ik echt nodig heb, vooral omdat ze mijn tas aanzienlijk zwaarder zouden maken.

Een lens die minder doorsnee is en binnenkort zijn weg naar mijn tas zal vinden, is een Canon 24mm TSE II en ik kan niet wachten om daar creatief mee aan de slag te gaan. Overigens zijn de witte lensdoppen zodat ik de filterringen op hun plaats kan laten.

Ook in de tas zitten mijn filters en deze zou ik echt niet zonder kunnen. Ik gebruik een selectie van Lee- en Hitech-filters plus ND-filters om de belichtingstijden te verlengen, ND-gegradueerde filters om de lucht en de voorgrond in balans te brengen waar het contrastbereik te hoog is voor de camera om op te nemen en een Heliopan slanke CPL om reflecties te regelen en de verzadiging te stimuleren.

De gebruikelijke extra’s zijn er in de vorm van reserve CF-kaarten (in Think Tank Pixel Pocket Rocket), reservebatterijen (opnieuw in een Think Tank-portemonnee), kabelontspanner en flitsschoengeestniveau. Ook weggestopt in verschillende zakken zijn een goedkope en vrolijke Optech waterdichte hoes die van onschatbare waarde is om zeespray van de camera en lens en een Zwitsers zakmes te houden.

Schoonmaaktaken worden verzorgd met een Lee microvezeldoek, raketblazer en een grote ultralichte reishanddoek voor nooddroogklussen (ik of de camera!)

Tot slot, hoewel het niet echt in mijn tas zit, kon ik niet nalaten om mijn statief te vermelden. Voor mijn werk is een stevig statief essentieel, ik gebruik een Manfrotto 055CXPRO3, hoog genoeg om op mijn ooghoogte te zijn als ik dat wil en lekker licht. De kop is een Manfrotto Junior Geared Head wat een van mijn favoriete stukjes kit is, aanpassingen kunnen eenvoudig aan de compositie worden gedaan zonder alles te hoeven ontgrendelen. Perfect voor het fotograferen van landschappen!

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer