Kan ik mijn telefoon als webcam gebruiken?

Ja, u kunt uw telefoon gebruiken als webcam op een laptop of desktopcomputer. De eenvoudigste manier om dit te doen is door een speciale app te downloaden die beide apparaten verbindt. Helaas kan dit achterblijven veroorzaken en het is zeker niet de beste manier om een webcam te gebruiken, maar het werkt over het algemeen goed.

Anders kunt u de telefoon met een USB-kabel op de computer aansluiten – dit is echter een beetje geavanceerder en vereist dat u enkele ontwikkelaarsinstellingen op de telefoon aanpast.

Als u een pc met Windows of Linux gebruikt, kunt u een Android-telefoon gebruiken als draadloze webcam met behulp van een app. Een van de meest populaire is DroidCam.

DroidCam is gratis met beperkte functies en resolutie, of u kunt upgraden naar de betaalde versie voor volledige toegang. Nadat u de app hebt gedownload, krijgt u instructies voor het installeren van de desktoptoepassing.

U kunt op verschillende manieren verbinding maken – inclusief een USB-kabel – maar de eenvoudigste manier is om de WIFI-optie te gebruiken. Start de applicatie dus op beide apparaten en zorg ervoor dat ze hetzelfde WIFI IP-nummer en poort hebben.

Als u een Mac-gebruiker bent, kunt u Camo, Irium WebCam of EpocCam gebruiken. Ik zal uitleggen hoe je Camo kunt gebruiken, maar de meeste apps werken op dezelfde manier, dus je zou geen problemen moeten hebben met het gebruik van het een of het ander – zie: wat zijn de nadelen van Zoom?

Als je voor Camo gaat, kun je eenvoudig de desktop-app op je computer en de mobiele app op je telefoon downloaden. Eenmaal gedownload en geïnstalleerd, start u eerst degene op uw computer en later die op uw telefoon. Nu kunt u de instellingen aanpassen als u dat wilt, de achtergrond van het groene scherm inschakelen, enz. Gebruik anders gewoon de standaardinstellingen.

Als u uw telefoon via USB op uw computer wilt aansluiten om deze als webcam te gebruiken, moet u USB-foutopsporing op uw telefoon inschakelen. U moet weten dat dit een risico kan vormen, dus doe het nooit om verbinding te maken op een openbare computer en vergeet niet om het uit te schakelen als u klaar bent.

Kan ik de camera van mijn telefoon gebruiken als webcam om te zoomen?

Ja, u kunt de camera van uw telefoon gebruiken als webcam voor Zoom. De eenvoudigste manier is om de Zoom-app te downloaden en deel te nemen aan de Zoom-vergadering op uw telefoon. Dit gebruikt automatisch de camera en microfoon van uw telefoon en u hoeft niets in te stellen – zie het Zoom-ondersteuningsartikel hier.

Als u Zoom op de computer en de telefooncamera als webcam wilt gebruiken, moet u uw telefoon draadloos verbinden met een app of via een USB-kabel. Hiervoor kunt u apps zoals DroidCam of Camo gebruiken, zoals hierboven uitgelegd.

Idealiter gebruik je een van de beste webcams voor Zoom als je op zoek bent naar de beste video- en audiokwaliteit, maar in een mum van tijd is het gebruik van je telefooncamera een goed alternatief.