LaCie lanceert robuuste, stijlvolle draagbare opslagschijven voor reizende fotografen

FacebookPinterestDelen

Fotografen van alle pluimage moeten vaak reizen omwille van hun werk en kunnen altijd handige opslagmedia gebruiken. De stijlvolle nieuwe harde schijven van LaCie bieden de perfecte oplossing met een unieke, coole mix van robuustheid, esthetiek en enorme opslagcapaciteit.  Het beste van alles is dat ze een betaalbare en veel veiligere optie zijn dan sommige mogelijke alternatieven.

Het bedrijf heeft de schijven gelanceerd in twee nieuwe reeksen, genaamd LaCie Mobile Drive en LaCie Mobile Drive Secure. Beide hebben een robuust en slank ontwerp, grote opslagcapaciteiten en robuustheid voor de taak om vaak te worden verplaatst. Deze laatste kwaliteit wordt deels versterkt door een sterke aluminium en plastic behuizing die beide aandrijfmodellen beschermt tegen stoten, gewicht en de effecten van vallen onderweg.

Wat hun opslagcapaciteit betreft, deze is fors met een maximum van 5 terabyte, wat genoeg is om zelfs de grootste fotocollecties te passen die door een productieve fotograaf zijn verzameld. Video-editors en videografen moeten ook dol zijn op de schijven vanwege hun capaciteit, omdat 5 TB behoorlijk goed is voor 4K- of zelfs 8K-video-opslag.

Andere nuttige specificaties van de twee schijfedities zijn out-of-the-box functionaliteit met pc-, Mac- of iPad USB-C-poorten, een automatische back-upfunctie met één klik die fotografen kan redden van catastrofale mediaverliezen en redelijk goede bestandsoverdrachtssnelheden tot 130 MB / s.

LaCie levert beide schijfedities ook met zijn eigen laCie Toolkit-back-upsoftware voor zowel geplande als handmatige back-ups. Een gratis abonnement van een maand op het Adobe Creative Cloud All Apps-lidmaatschap wordt ook bij de deal geleverd.

De Mobile Drive Secure edition harde schijven zijn vooral interessant omdat ze extra beveiliging bieden voor fotografen die hun werk willen beschermen tegen snuffelen. Deze schijven worden geleverd met ingebouwde hardwareversleuteling, samen met een lock/unlock-technologie via de bovengenoemde LaCie Toolkit-software. Beide functies bieden een redelijk robuuste beveiliging voor alles wat op de schijven is opgeslagen.

Wat hun releasedetails en prijzen betreft, gaan de LaCie Mobile Drive Secure edition-opslagapparaten in september in de verkoop voor Apple-apparaten en worden ze vanaf november beschikbaar voor Windows. Deze worden verkocht voor $ 99,99 voor het 2TB-model, $ 144,99 voor de 4TB-editie en $ 164,99 voor de 5TB-versie.

De Mobile Drive-modellen zonder coderings- en gegevensbeschermingstools kosten hetzelfde als hun Secure-varianten, maar bevatten ook een 1TB-model voor $ 74,99.

Over het algemeen bieden deze schijven een redelijk goede deal dankzij hun interne softwarefuncties en unieke externe build. Voor fotografen die op zoek zijn naar betere overdrachtssnelheden, zijn er echter veel snellere mobiele SSD-schijven op de markt.

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer