Leica Q: hoogwaardige full frame compact

Leica Q: hoogwaardige full frame compact

De Leica Q is een hoogwaardige compactcamera met een full frame sensor. Deze camera is perfect voor fotografen die op zoek zijn naar een draagbare camera zonder concessies te doen aan de beeldkwaliteit. Met de Leica Q kunt u verbluffende foto’s maken met een ongeëvenaarde scherpte en detail.

De kenmerken van de Leica Q

De Leica Q is uitgerust met een 24 megapixel full frame CMOS-sensor, waardoor u professionele beelden kunt vastleggen met een uitzonderlijke kleurweergave en dynamisch bereik. De camera heeft een vaste 28mm f/1.7 Summilux-lens, die zorgt voor prachtige bokeh-effecten en een uitstekende beeldkwaliteit, zelfs bij weinig licht.

De Leica Q heeft een ingebouwde elektronische zoeker met een hoge resolutie van 3,68 miljoen pixels, waardoor u een helder en gedetailleerd beeld krijgt van uw compositie. Daarnaast is de camera voorzien van een 3-inch touchscreen LCD-scherm, waarmee u eenvoudig kunt navigeren door de menu’s en uw foto’s kunt bekijken.

Met de Leica Q kunt u ook video’s opnemen in full HD-kwaliteit met een framerate van 60 frames per seconde. De camera heeft een ingebouwde wifi-functie, waarmee u uw foto’s draadloos kunt overzetten naar uw smartphone of tablet en deze direct kunt delen op social media.

De voordelen van de Leica Q

De Leica Q biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere compactcamera’s. Ten eerste zorgt de full frame sensor voor een hogere beeldkwaliteit en meer detail in uw foto’s. Daarnaast is de vaste 28mm lens ideaal voor straatfotografie en landschapsfotografie, omdat het een brede beeldhoek biedt en een uitstekende scherpte over het hele frame.

Een ander voordeel van de Leica Q is de intuïtieve bediening en ergonomie. De camera heeft een minimalistisch ontwerp met een duidelijke en eenvoudige lay-out van de knoppen. Dit maakt het gemakkelijk om snel de gewenste instellingen aan te passen en het moment vast te leggen.

Bovendien is de Leica Q gebouwd met hoogwaardige materialen, waardoor het een robuuste en duurzame camera is. De camera is bestand tegen stof en spatwater, waardoor u deze kunt gebruiken in verschillende weersomstandigheden zonder zorgen te maken over de bescherming van uw apparatuur.

Veelgestelde vragen over de Leica Q

1. Wat is het gewicht van de Leica Q?

De Leica Q weegt ongeveer 640 gram, inclusief batterij en geheugenkaart.

2. Kan ik de lens van de Leica Q verwisselen?

Nee, de Leica Q heeft een vaste 28mm lens en kan niet verwisseld worden.

3. Kan ik de Leica Q gebruiken voor professionele fotografie?

Ja, de Leica Q biedt professionele beeldkwaliteit en is geschikt voor verschillende soorten fotografie, waaronder straatfotografie, portretfotografie en landschapsfotografie.

4. Is de Leica Q compatibel met externe flitsers?

Ja, de Leica Q heeft een ingebouwde flitser en is ook compatibel met externe flitsers via de hotshoe-aansluiting.

5. Hoe lang gaat de batterij van de Leica Q mee?

De batterij van de Leica Q heeft een lange levensduur en kan ongeveer 350 opnamen maken op een volledige lading.

Conclusie

De Leica Q is een indrukwekkende compactcamera met een full frame sensor en een vaste 28mm lens. Met deze camera kunt u professionele beelden vastleggen met een uitstekende beeldkwaliteit en detail. De intuïtieve bediening, robuuste constructie en draadloze connectiviteit maken de Leica Q een ideale keuze voor zowel amateur- als professionele fotografen. Als u op zoek bent naar een hoogwaardige compactcamera, is de Leica Q zeker het overwegen waard.