Leica’s vernieuwde Summilux-M lens is het ontdekken waard

FacebookPinterestDelen

De iconische cameramaker Leica heeft zijn Summilux-M 35mm f/1.4 ASPH-lens opnieuw ontworpen en verbeterd tot een nieuwere editie die het nu uitbrengt. Het merk beweert dat de vernieuwing dit lensmodel op verschillende manieren verbetert die helpen zijn hoge veelzijdigheid te behouden.

Volgens Leica zal de nieuwe versie de groothoekeigenschappen en natuurlijke beeldvormende kwaliteiten van de oudere Summilux-M verbeteren om dit model nog flexibeler te maken voor meerdere soorten gebruik. Het nieuwe ontwerp heeft een groter aantal diafragmabladen in de lens, van de originele 9 tot 11 in de nieuwe editie. Dit verbetert bokeh en de algehele diafragmakwaliteit.

Bovendien is de rotatiehoek van de scherpstelring in de lens twee keer zo groot als die van de originele versie, waardoor deze nu 176 graden kan bewegen. Desondanks blijft de lensbody compact en behoudt het zijn oorspronkelijke vormfactor. Deze uitbreiding wordt ook betrouwbaar en nauwkeurig genoeg gemaakt om een stevige controle over het hele scherpstelbereik te garanderen.

Een andere upgrade is de scherpstelafstand van de lenzen. Het is teruggebracht van 70 centimeter (28 inch in de oudere versie tot slechts 40 centimeter (ongeveer 14 inch) in de nieuwere editie. Leica bereikte deze uitbreiding van het assortiment met een nieuwe technologie met dubbele nokkenas waarvoor patent is aangevraagd en die zijn ingenieurs pas onlangs hebben ontwikkeld.

Leica legt uit: “Bij het fotograferen tot 70 centimeter werkt dit zoals gewoonlijk via de afstandsmeter op alle digitale en analoge M-camera’s. Na een lichte waarneembare weerstand kan het uitgebreide korte scherpstelbereik tussen 70 en 40 centimeter worden bediend via Live View op het scherm, de Visoflex-zoeker of de Leica FOTOS-app, “

Uiterlijk zijn de afmetingen van de nieuwe Summilux-M 35mm f/1.4 ASPH vrijwel identiek aan die van zijn oudere versie. De belangrijkste verschillen in vorm zijn dat het 2 millimeter breder is, maar ook 2 millimeter korter. Dit zijn nauwelijks merkbare grootteveranderingen. Een andere wijziging is een nieuwe, ronde zonnekap die is geïntegreerd met de lensbody.

Afbeelding Credits: Leica

Leica’s staat van dienst van uitstekende kwaliteit heeft het al tientallen jaren tot een favoriet merk gemaakt onder enkele van ’s werelds meest gerenommeerde fotografen. Zelfs oudere Leica-camera’s verkopen voor zeer hoge prijzen, maar ze zijn bijna altijd hun kosten waard. Het merk is ook een van de weinige die nog steeds professionele camera’s produceert en onderhoudt voor fans van filmopnamen.

Gezien de typische prijzen van Leica-producten, zou het geen verrassing moeten zijn dat de nieuwe Summilux-M 35mm f/ 1.4 ASPH wordt verkocht voor $ 5.395 in zijn zwarte variant en $ 5.595 in zijn zilverkleurige versie. Het is al beschikbaar voor aankoop.

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer