Marie-Marie Lloyd

FacebookPinterestDelen

Hallo, ik ben Marie, een meisje uit Zuid-Wales dat nu op de grens tussen Cheshire en Noord-Wales woont. Sinds 2009 fotografeer ik fulltime bruiloften. Ik schoot voor het eerst een bruiloft als tweede schutter en hield absoluut van het geluk van een trouwdag. Het werkt aanstekelijk.

Mijn interesse in fotografie begon toen ik met mijn tante werkte. Ik begon met boudoir, dat was de focus van mijn tantes. Ik voltooide een fotografie-avondschoolcursus en verhuisde vervolgens naar bruiloften. Daarvoor had ik een graad in Business met Marketing gedaan en vervolgens een postdoctoraal diploma in Marketing, wat handig is voor de zakelijke kant van de dingen.

Ik hou ervan om emoties zoveel mogelijk te fotograferen. Zweven rond mensen en wachten op dat perfecte moment waarop ze buiklachen of huilen. Ik hou ook van portretten, nog steeds in overeenstemming met een natuurlijke stijl.

Versnelling

Ik geloof dat upgraden naar de nieuwste modecamera zakelijk niet logisch is. U moet uw kosten laag houden en verstandig investeren. Ik zal upgraden naar spiegelloos, maar ik wil dat iedereen eerst evalueert, alle bugs vindt en gladstrijkt, dan zal ik het kopen als het in prijs is gedaald!

Camera

Ik gebruik de Canon EOS 5D Mark IV, met een paar Mk III back-ups. De camera voelt robuust aan, alsof ik hem kan laten vallen en het zal nog steeds prima werken, hoewel ik de theorie niet heb getest! De dubbele kaartsleuf is essentieel en de batterij gaat een hele dag mee op een bruiloft. Ik verander het voor de avondviering, maar dat is slechts uit voorzorg, niet omdat het nodig is.

Lenzen

Ik ben 90% een prime lens gebruiker. Ik heb drie favoriete prime lenzen.

De Canon EF 35mm f/1.4L is geweldig voor de ochtend. Ik hou ervan voor een fotojournalistiekstijl, en dat is alleen hoe ik ’s ochtends fotografeer. De kadrering ligt dicht bij hoe je een scène met het menselijk oog ziet en voelt natuurlijk aan.

De Canon 50mm f/1.2L is mijn meest gebruikte prime. Ik gebruik dit aan de voorkant van ceremonies en voor portretten. Het stelt perfect scherp en voelt snel en licht aan om mee te werken.

Ik ben dol op de 85mm brandpuntsafstand, en dit is mijn enige niet-Canon lens. Ik gebruik momenteel de Sigma f/1.4L maar ben enthousiast om de Canon f/1.4L te proberen. Ik trek altijd de 85mm lens eruit als ik portretten fotografeer.

Dan heb ik één zoom. De Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM aka ‘mijn werkpaardlens’. Het is zeker niet mijn favoriete lens, maar als ik in een drukke ruimte ben met weinig ruimte om te bewegen, is het de beste lens om veelzijdig mee te zijn. Ik gebruik het vooral in het gat tussen de dag en de avond wanneer ik veel rond manoeuvreer en veel fotoverzoeken van gasten maak.

Ik haal er wel eens de Canon EF 135mm f/2L USM uit. Ook gebruik ik af en toe de Canon EF 100mm f/2.8L Macro IS USM, wat een goed objectief is voor het uitzoeken van mensen en kleine groepjes buiten.

Verlichting/Triggers

Canon Speedlite 600 EX II-RT is fantastisch. Ik heb er drie en merkte een aanzienlijk verschil toen we deze upgraden van de oudere Speedlite 580EX II. Ze lijken gewoon minder van mijn denkkracht te vereisen omdat hun flitsen zoveel betrouwbaarder is en ingebouwde radio essentieel is.

De Canon ST-E3-RT zender is geweldig. Het maakt gewoon gebruik van normale AA-batterijen en gemak, en compatibiliteit is een pluspunt. Ik gebruik veel off-camera flash van groepsfoto’s tot de eerste dans, dus dit is een essentieel stuk kit.

Ik gebruik Westcott softboxen in een paar verschillende formaten om invullicht toe te voegen tijdens groepen en portretten.

Tassen/Riemen

Ik gebruik een zwarte snelle RS-W2 camerariem en draag een standaard Canon cameratas die een lensflitser en reserve body bevat. De band heeft een mooie uitgesneden vorm om een vrouw op haar borst te passen.

Hardware en software

Ruimen en bewerken zijn allemaal in Lightroom. Ik heb ook Netflix op de achtergrond staan als ik aan het monteren ben, een essentieel stuk kit om me gemotiveerd te houden! Ik gebruik mijn eigen preset; Ik heb een betere consistentie wanneer ik mijn standaardvoorinstelling op al mijn afbeeldingen toepas.

Mijn man zit in IT, dus hij heeft een zeer robuust back-upsysteem voor mij geproduceerd. De RAW-afbeeldingen worden in eerste instantie geback-upt naar een Nas en de uiteindelijke JPG’s worden ook geback-upt naar een 2e Nas.

Mijn man heeft ook mijn computer voor mij gebouwd op basis van een Dell i7 en ik gebruik twee Dell 24″-ultrascherpe monitoren.

MISC.

Ik ben erg gevoelig voor beten, dus ik draag insectenspray en antihistaminica.

Ik gebruik MPOW wegwerp oordoppen. Ik vind ze zo nuttig voor de avond als ik in de buurt van de muziekapparatuur ben die lichten instelt.

Water en een mueslireep zitten altijd in mijn tas!

Laatste woorden

Als fotografen kunnen we allemaal volgers zijn en verleid worden tot een nieuwe glimmende beetje kit omdat iemand zegt dat het goed is. We moeten een stap terug doen en kijken naar wat er is. Als je een Canon-gebruiker bent, zullen ze vaak een ’try before you buy’ doen, waarbij ze je een kit sturen om gratis te evalueren, dus let daar op.

www.marielloydphotography.co.uk | @marielloydphoto

FacebookPinterestDelen
trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer