Melissa Reye

Hé daar! Ik ben Melissa Rey, maar de meesten kennen me gewoon als Mel. Ik fotografeer in totaal al 10 jaar, waarvan vier jaar dat ik fulltime bruiloften fotografeer.

Ik ben vaak vergeleken met de Austin Powers van de huwelijksindustrie, behalve minder vulgair en meer professioneel gepolijst. Mijn vader was natuurfotograaf, dus ik ben van nature opgegroeid rond camera’s en heb mijn eigen liefde ontwikkeld voor het vastleggen van herinneringen.

Ik kan me de opwinding herinneren van het kopen van die wegwerpcamera’s van $ 5 en elke vrijdag nam mijn vader me mee om de film te ontwikkelen. Het was net kerstmis elke keer als ik de envelop met mijn afbeeldingen erin openvouwde.

Hij schonk me toen zijn Canon AE-1 35mm filmcamera met een 50mm-lens en dat is echt waar mijn liefde voor fotografie begon, omdat ik leerde over de basisprincipes van fotografie om goed belichte beelden te maken, enz. Langzaam na verloop van tijd kon ik genoeg sparen voor mijn eerste full frame camera!

Camera

Canon 5D Mark IV: Ik heb om verschillende redenen voor deze camerabody gekozen. Hij is supersnel en kleeft scherp! Ik hou van de touchscreen-mogelijkheden en de mogelijkheid om verbinding te maken met wifi.

Ik doe veel zelfportretseries in mijn downtime en met die functie kan ik de Canon Connect-app op mijn telefoon gebruiken om precies te zien hoe mijn zoeker eruit ziet en om deze als draadloze afstandsbediening te gebruiken. Ik kan niet enthousiast genoeg zijn over deze camerabody!

Lenzen

Canon 50mm f/1.2: Ik gebruik dit objectief graag voor portretsessies.

Canon 85mm f/1.2: Dit objectief is een van mijn ALL TIME FAVORITES om te gebruiken tijdens het fotograferen van een bruiloft. De bokeh neemt het surrealisme over voor eenvoudige kunstzinnige effecten!

Canon 35mm f/1.4: Als ik één lens zou moeten kiezen om een hele bruiloft mee te fotograferen, zou het deze zijn! Het werkt uitstekend in situaties met weinig licht en is kleefpuntig.

Canon 70-200 f/2.8: Dit is een lens waar ik dol op ben bij het fotograferen van natuurfotografie of mijn man terwijl hij zingt tijdens concerten! Het is waanzinnig scherp!

Canon 24mm f/3.5 Tilt-Shift Lens: Nu is dit objectief er een die ik ALTIJD op een van mijn camerabody’s heb. (Ik draag er altijd twee bij het fotograferen van een bruiloft). Ik hou gewoon van het filmische gevoel van de beelden wanneer ik door een trouwgalerij blader.

Mensen vragen vaak waarom ik niet gewoon het tilt-shift effect in post toepas en het is gewoon niet hetzelfde. Deze lens is magisch! Ik hou ook van de mogelijkheid om gebouwen perfect recht te maken met behulp van het kantelaspect ervan. Het is een epische lens die ik nooit zal wegdoen!

Verlichting/Triggers

Ik heb een Canon Speedlight 600EX II-RT. Deze flitser is een werkpaard dat lang meegaat! Bij het fotograferen van recepties heb ik altijd één flitser op de camera en twee off-camera aan weerszijden van de dansvloer om mijn onderwerpen echt uit hun achtergrond te laten knallen! Deze flitser is supersnel!

Yongnuo YN600EX-RT II Speedlite flash: Een vriend had me in de richting van deze flitser gemarkeerd en ik kan het eerlijk vergelijken met de Canon-versie voor een fractie van de kosten! Het werkt perfect. De stroom- en recycletijd is geweldig!

Tassen/Riemen

Afhankelijk van de grootte van de bruiloft of locatie (als ik naar een bruiloft vlieg of het is een lokale bruiloft), heb ik een Compagnon-tas die ik absoluut geweldig vind voor wandel-elopements!

Ik heb een Think Tank Airport Roller Derby-tas voor als ik vlieg en vind het geweldig dat ik hem gemakkelijk door het vliegveld kan rollen zonder al mijn zware spullen op mijn rug te hoeven pakken!

Statieven

Ik heb een Manfrotto Statief en vier Neewer lichtstandaards.

Hardware en software

Ik bewerk in Lightroom met aangepaste voorinstellingen die ik in de loop der jaren heb gemaakt. Ik denk dat presets geweldig zijn voor beginners om te bestuderen, maar niet alleen te gebruiken als een oplossing met één klik! Ik moedig iedereen aan om te proberen hun eigen stijl te creëren om een originele stijl te creëren. Ik gebruik Alien Skin Exposure ook voor mijn zelfportret, funky projecten, evenals Photoshop.

MISC.

Ik heb het gevoel dat ik een bazillion batterijen in mijn cameratas heb omdat ik deze terugkerende nachtmerrie heb dat mijn batterijen allemaal doodgaan en ik niet genoeg tijd heb om ze op te laden, dus ik heb 8 Canon-batterijen opgeladen en klaar voor actie.

Ik heb mijn Get Fractals prisma’s, kauwgom, lippenbalsem, lensreiniger, mijn fanny pack (gevuld met funky items om voor mijn lens te houden) en meestal pak ik een paar pb &j’s in voor het geval ik of mijn tweede shooter honger krijg.

Een paar adviezen die ik graag aan elke fotograaf zou willen geven, nieuw of oud, is om nooit te stoppen met het leren of opnemen van een nieuwe techniek in je vak. Dat is het beste deel van fotografie, dat het voortdurend evolueert en dat zijn wij als creatievelingen!

Ik wil ook elke beginner vertellen om zich niet te concentreren op welke uitrusting deze en die fotograaf heeft waar ze naar opkijken, zich te concentreren op het echt vastleggen van de fundamenten van fotografie en vertrouwen te krijgen in de uitrusting die je momenteel bezit voordat je in krankzinnige schulden gaat.

Maak ten slotte verbindingen met andere fotografen en vind jezelf een ondersteunende gemeenschap die elkaar verheft! Sommige van mijn beste vrienden zijn fotografen die ik via sociale media heb bereikt en we verwijzen klanten de hele tijd naar elkaar door!

www.melissareyphoto.com | @itsmelissarey

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer