Nick Vonken

FacebookPinterestDelen

Hallo allemaal, Nick Sparks hier. Nee, niet de auteur – de trouwfotograaf uit Denver, Colorado. Ik ben hier om je alles te vertellen over mijn fotografie-uitrusting en wat al niet meer.

Mijn kit is tegenwoordig vrij klein, een paar jaar geleden bestond mijn trouwpakket uit zes lenzen. Naarmate ik mijn stijl meer ontwikkelde, vond ik mijn lensvoorkeuren, ik wilde van de rommel af. Mijn trouwpakket bestaat nu uit slechts twee lenzen en een reservelens.

Sony A7III (x2)
Deze camera’s zijn alles wat ik nodig heb. Geweldige autofocus, prestaties bij weinig licht, IBIS en 15 stops dynamisch bereik. Ze hebben ook net genoeg megapixels. De videofuncties zijn ook geweldig voor mijn behoeften, ze voorkomen dat ik een tweede camerasysteem nodig heb voor videowerk.

Zeiss Batis 25mm f/2
Dit objectief is extreem licht en voelt geweldig aan op de A7III body. Ik hou van de scherpte en kleurweergave van de Zeiss Batis-lijn.

Zeiss Batis 85mm f/1.8
Zonder twijfel mijn favoriete lens van Sony. Het is magisch wijd open, terwijl het iets zwaarder is dan de Batis 25mm, het is nog steeds extreem licht voor een 85mm f/1.8.

Sony FE 50mm f/1.8
Deze lens wordt uitsluitend gebruikt als back-up, voor het geval dat.

Aputure AL-M9 LED
Deze videolamp is klein en geweldig voor het toevoegen van een beetje vulling op bruiloftsrecepties. Het combineert geweldig met de A7III’s hoge ISO-prestaties.

Godox TT350S Flitser (x2)
Mijn gebruik van een flitser is tegenwoordig minimaal, maar het komt van pas voor binnengroepen en late night dancing.

Yongnuo YN216 LED (x2)
Deze zijn geweldig als de eerste dansverlichting een beetje plat is en ik achtergrondverlichting moet toevoegen. Ik heb ze op Gorillapods en bevestig ze aan de luidsprekerstandaards van de DJ.

Yongnuo YN360 LED
Dit licht is geweldig voor donkere klaarmaakkamers. Het is ook handig wanneer je je assistent als bewegende lichtstandaard gebruikt.

Hoya 72mm HMC Close-Up Filter Set II
Ik had vroeger een grote macrolens bij me, maar merkte dat ik hem steeds minder gebruikte. Deze filters zijn handig voor koppels die een ringfoto aanvragen. Iets wat ik niet zo vaak doe, maar voor het geval dat.

Dat is het! Dat is alles wat ik meeneem naar een bruiloft. Ik merk dat sommige fotografen graag veel opties hebben, maar deze kit helpt me echt om me te concentreren op de belangrijke dingen – AKA het maken van geweldige foto’s!

www.nicksparksweddings.com | @nicksparksphotography

FacebookPinterestDelen
trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer