Patrick Lombaert

FacebookPinterestDelen

Hallo mensen! Ik ben Patrick Lombaert, een Franse trouwfotograaf die in Bretagne (Breizh Powa!) woont, een bekende plek dankzij de beroemde specialiteit “galette saucisse”!

Ik ben al bijna 10 jaar fotograaf. Ik begon in het bedrijfsleven met bestellingen voor grote bedrijven zoals Microsoft of Alcatel-Lucent. In de eerste zes jaar werd fotografie een baan zonder smaak omdat er geen ruimte was voor creativiteit – het ging alleen om techniciteit.

Toen ontdekte ik huwelijksfotografie. Na vier jaar en 80 bruiloften kan ik zeggen dat trouwfotograaf zijn de meest bevredigende baan is die ik ken. Iedereen is vriendelijk, mooi en viert de vereniging van twee mensen die van elkaar houden.

Ik hou er echt van om mensen te ontmoeten, het mechanisme van hun banden te observeren en te begrijpen.

Ik ben een digitaal kind en een nerd. Mijn eerste camera was een Sony Alpha 100 – de eerste DSLR onder de psychologische lat van 1000 euro. Het was in 2006, net na de overname van Konica Minolta door Sony. Op dit moment geloofden weinigen in Sony …

Ik heb mijn uitrusting geüpgraded naar een Sony Alpha 700 en een Sony Alpha 900 (de helderste optische zoeker van alle DSLR’s geërfd van de Minolta Dynax 9).

Tussen 2006 en 2012 heb ik als goede nerd veel verschillende apparatuur en merken gekocht en getest: Leica M8.2, Leica M9, Pentax Q, Leaf Aptus 22 Digitale Achterkant voor Hasselblad V… Helaas ben ik in 2012 mijn A900 kwijt: Sony had hem vervangen door een elektronisch zoekerapparaat, de Sony Alpha 99..

Deze eerste generatie EVF was duidelijk niets voor mij. Dus ben ik overgestapt naar Nikon met een D800. Ik vond het erg leuk!

En nu? In 2015 kwam ik dankzij mirrorless terug bij Sony.

Ik zag meteen alle voordelen en mogelijkheden van dit systeem: what you see is what you get!

Dus allereerst kocht ik een Sony Alpha 7s met zijn Sony Zeiss 55mm f/1.8 (wat een perfecte lens!), Sony 16-35mm f/4, Sony 24-70mm f/4, en Sony 70-200mm f/4. Toen heb ik snel de zooms verkocht en primes en een Sony Alpha 7R II gekocht..

En tot slot heb ik eigenlijk een Sony Alpha 9 (de nauwkeurigheid van de eye-tracking is krankzinnig) en een Sony A7III. Ik hield mijn twee oude camerabody’s als back-up. Ik heb het volste vertrouwen in de Sony Alpha 9, de beste camera die ik ooit heb geprobeerd.

Voor bruiloften heb ik altijd mijn Sony 24mm f/1.4 aan mijn linkerkant (ik gebruik een Holdfast Gear Money Maker) en aan de andere kant hangt het af van het moment – de Sigma 35mm f/1.2 (de beste 35mm ooit getest en in tegenstelling tot alle Sigma ART objectieven, is deze speciaal ontworpen voor Sony E vatting) voor de voorbereiding en de koppelsessie of de Sony Zeiss 55mm f/1.8 voor ceremonies en cocktails.

Voor een paar wijde opnames gebruik ik nog steeds mijn Sony 16-35mm f/4 op 16mm of mijn drone, een DJI Phantom 4 Pro Plus (ook voor wat creatieve foto’s).

Na middernacht leg ik mijn Money Maker neer en neem ik in mijn rechterhand een camera met mijn Voigtlander 15mm f/4.5 en in mijn linkerhand mijn Godox flash met Magmod rooster en gel, en ik “duik” de dansvloer op! , het is zeker een onderdeel van de D-Day waar ik de voorkeur aan geef! Zoveel energie en vreugde vlak voor me!

Weet je, bruiloften zijn als een drug. Wanneer het seizoen eindigt, zijn we gebroken, psychologisch en fysiek uitgeput met alle investeringen die we hebben gedaan. Maar we willen alleen terug… Ja, ik ben een junk.

www.unpetitcoindeparapluie.com | @unpetitcoindeparapluiesas

FacebookPinterestDelen
trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer