Photokina: De nieuwe Olympus OMD E-M1 Mark II

Photokina: De nieuwe Olympus OMD E-M1 Mark II

Welkom bij ons artikel over de nieuwe Olympus OMD E-M1 Mark II, die onlangs werd gepresenteerd op de Photokina beurs. In dit artikel zullen we in detail ingaan op de indrukwekkende kenmerken en specificaties van deze camera. We zullen ook enkele veelgestelde vragen beantwoorden om u te helpen bij het maken van een weloverwogen beslissing over de aanschaf van deze camera. Laten we meteen beginnen!

Wat maakt de Olympus OMD E-M1 Mark II zo speciaal?

De Olympus OMD E-M1 Mark II is de nieuwste toevoeging aan de populaire OMD-serie van Olympus. Deze camera is speciaal ontworpen voor professionele fotografen die hoge eisen stellen aan snelheid, beeldkwaliteit en veelzijdigheid. Met de E-M1 Mark II heeft Olympus een camera gecreëerd die aan al deze eisen voldoet en zelfs nog meer biedt.

Snelheid en prestaties

De E-M1 Mark II is uitgerust met een geavanceerde TruePic VIII-beeldprocessor en een 20,4 megapixel Live MOS-sensor, waardoor deze camera ongelooflijk snel en responsief is. Met een burst-snelheid van 60 frames per seconde en een razendsnelle autofocus, legt de E-M1 Mark II moeiteloos snelle actiemomenten vast. Of het nu gaat om sportfotografie, wilde dieren of straatfotografie, deze camera zal u niet teleurstellen.

Beeldkwaliteit en stabilisatie

Dankzij de geavanceerde beeldstabilisatie van 5-assige beeldstabilisatie, kunt u met de E-M1 Mark II haarscherpe foto’s maken, zelfs bij weinig licht of bij het gebruik van langere sluitertijden. De camera produceert ook beelden met een uitstekende kleurweergave en een hoog dynamisch bereik. Met de professionele beeldkwaliteit van de E-M1 Mark II kunt u vertrouwen op de perfecte weergave van uw creatieve visie.

Veelgestelde vragen over de Olympus OMD E-M1 Mark II

1. Wat is de batterijduur van de E-M1 Mark II?

De batterijduur van de E-M1 Mark II is indrukwekkend. Met een volledig opgeladen batterij kunt u ongeveer 440 foto’s maken voordat u deze moet opladen. Dit is vooral handig tijdens lange fotosessies of bij het fotograferen op locatie waar geen stopcontacten beschikbaar zijn.

2. Kan de E-M1 Mark II 4K-video’s opnemen?

Ja, de E-M1 Mark II is uitgerust met de mogelijkheid om 4K-video’s op te nemen. Met een resolutie van 3840 x 2160 pixels en verschillende framerate-opties, kunt u uw creativiteit de vrije loop laten bij het maken van professionele video-opnamen.

3. Is de E-M1 Mark II compatibel met oudere Olympus lenzen?

Ja, de E-M1 Mark II is volledig compatibel met alle Micro Four Thirds-lenzen van Olympus. Dit betekent dat u gebruik kunt maken van een breed scala aan lenzen, van groothoek tot telefoto, om uw fotografische mogelijkheden verder uit te breiden.

4. Zijn er accessoires beschikbaar voor de E-M1 Mark II?

Ja, er zijn verschillende accessoires beschikbaar voor de E-M1 Mark II, zoals een batterijgrip, externe flitsers en onderwaterbehuizingen. Deze accessoires stellen u in staat om de camera aan te passen aan uw specifieke behoeften en omstandigheden.

5. Wat is de prijs van de E-M1 Mark II?

De prijs van de E-M1 Mark II kan variëren, afhankelijk van de regio en de gekozen configuratie. Het is raadzaam om contact op te nemen met uw lokale Olympus-dealer voor de meest recente prijsinformatie en om eventuele lopende aanbiedingen te ontdekken.

Conclusie

De Olympus OMD E-M1 Mark II is een indrukwekkende camera die de verwachtingen van professionele fotografen overtreft. Met zijn ongeëvenaarde snelheid, beeldkwaliteit en veelzijdigheid is deze camera een waardevolle toevoeging aan de uitrusting van elke serieuze fotograaf. Of u nu een professional bent of gewoon gepassioneerd bent over fotografie, de E-M1 Mark II zal u zeker niet teleurstellen.

Veelgestelde vragen

1. Kan de E-M1 Mark II 4K-video’s opnemen?

Ja, de E-M1 Mark II is in staat om prachtige 4K-video’s op te nemen met een hoge resolutie.

2. Hoe lang gaat de batterij van de E-M1 Mark II mee?

Met een volledig opgeladen batterij kunt u ongeveer 440 foto’s maken voordat u deze moet opladen.

3. Is de E-M1 Mark II compatibel met oudere Olympus lenzen?

Ja, de E-M1 Mark II is compatibel met alle Micro Four Thirds-lenzen van Olympus.

4. Zijn er accessoires beschikbaar voor de E-M1 Mark II?

Ja, er zijn verschillende accessoires beschikbaar voor de E-M1 Mark II, zoals een batterijgrip, externe flitsers en onderwaterbehuizingen.

5. Wat is de prijs van de E-M1 Mark II?

De prijs van de E-M1 Mark II kan variëren, dus het is het beste om contact op te nemen met uw lokale Olympus-dealer voor de meest recente prijsinformatie.