Rachel Stewart

FacebookPinterestDelen

Mijn naam is Rachel Stewart en ik ben een portretfotograaf uit Yorkshire, Verenigd Koninkrijk. Ik ben nu bijna acht jaar fotograaf.

Mijn liefde voor fotografie begon na een serieuze gezondheidsstrijd waarbij ik de dingen heel anders begon te zien. Op een willekeurige tweede kerstdag gingen mijn beste vriend en ik uit en kochten een bridgecamera. Van daaruit zou ik foto’s maken van mijn mooie dochter en deze op Facebook plaatsen. Mensen gaven vaak commentaar en vroegen of ik foto’s van hun kinderen wilde maken en zo begon het.

In 2014 heb ik me gekwalificeerd met een diploma als maatschappelijk werker, waarvan ik oprecht geloof dat het heeft bijgedragen aan mijn fotografie, omdat ik veel over mezelf heb geleerd. Ik stond op een kruispunt in mijn leven, fotografie of maatschappelijk werk? Dus ik ging met mijn hart en ik begon fulltime met fotografie.

In het begin gebruikte ik de woonkamer van mijn vader, de serres van vrienden, overal met licht en acht jaar later heb ik nu een prachtige oude winkelstudio vol karakter in een schilderachtige oude brouwerijstad genaamd Tadcaster. Ik voel me heel gelukkig! De naam van mijn atelier wordt vaak gevraagd, het is vernoemd naar mijn lieve moeder Evelyn en haar favoriete bloem Zoete Erwten. Ze is helaas bijna twaalf jaar geleden overleden.

Mijn fotografiereis heeft iets langer geduurd om erachter te komen. Ik heb een aantal bruiloften gedaan, maar besloot me alleen te concentreren op mijn portretwerk. Ik fotografeer vooral pasgeborenen, kraamverzorgende gezinnen en kinderen. In de toekomst ben ik van plan om me te concentreren op voornamelijk kinderen en gezinnen.

Ik heb gewerkt met een aantal ongelooflijke kinderen en een aantal mega funky dieren, zoals een stinkdier, een wasbeer, een raaf, reuzenslakken, slangen, een stokstaartje, een schildpad, baardagamen en ratten om er maar een paar te noemen. Ik ben van plan om binnenkort aan deze serie toe te voegen en zoals je kunt begrijpen, hou ik van alles wat geweldig uniek is.

Gear-praatjes

Het heeft een tijdje geduurd om toe te geven, maar ik ben erg basic als het gaat om uitrusting. Ik heb me jarenlang vastgeklampt aan mijn oude Canon Mark II en het was echt mijn werkpaard. Ik heb een aantal fotowedstrijden gewonnen met deze camera en één lichtopstelling (Elinchrom D-Lite ONE en 135 Elinchrom softbox), dus ik zal haar nooit verkopen.

Fototoestel

Canon EOS R6 – Ik heb onlangs een upgrade naar deze camera uitgevoerd. Het was even wennen maar nu vind ik het heerlijk. Het is scherp met een geweldige eye tracker en eenvoudig te gebruiken, wat geweldig is voor mij.

Lenzen

Canon EF 24-105mm f/4L – het meest veelzijdige en onderschatte objectief. Ik gebruik het voor de meeste van mijn portretten plus onlangs kocht ik de 85mm en ben enthousiast om dit uit te proberen. Ik heb ook een 50mm en een 35mm maar deze gebruik ik helemaal niet veel.

Verlichting/Triggers

D-Lite One x twee plus een 135 Elinchrom softbox die een prachtig zacht licht geeft.  Ik heb een stripdoos en een raster voor contrast of een tweede licht voor donkere beelden.  Ik heb ook een vijftig indirecte softbox met geeft een zacht gelijkmatig licht, het is een enorm stuk kit.

Zak
Een hele, hele oude Billingham tas die ik kreeg toen ik voor het eerst begon met fotografie. Ik ben sentimenteel, dus zal hieraan vasthouden.

Hardware en software

Ik gebruik mijn Apple MacBook Pro 13-inch en begin met bewerken en ruimen in Lightroom. Ik neem ze vervolgens in Photoshop zonder voorinstellingen te gebruiken die elke bewerking handmatig uitvoeren.

Laatste woorden

Ik denk dat fotografie een reis is. Ik weet zeker dat we allemaal hoogte- en dieptepunten hebben, soms zelftwijfel, soms vliegen je beelden gewoon en voel je je geweldig, soms niet. Maar ik zou altijd zeggen: doorgaan.

Ik doe graag mee aan wedstrijden en heb het geluk gehad om er een paar te winnen, waardoor ik letterlijk op en neer spring van plezier, maar velen hebben ook voor mij geflopt. Ik gebruik dat als mijn ontsteking om het beter te doen. Ik zal altijd leren en denken dat je nooit moet stoppen met leren en creëren.

Ik vind het leuk om afbeeldingen te bestuderen, boeken te lezen, tutorials te bekijken en kunstwerken te bestuderen. Ik heb in het verleden met andere fotografen getraind en zal dat in de toekomst doen, omdat dit allemaal helpt om je vorm te geven.

Het zijn een paar vreemde jaren geweest met Covid die me een beetje heeft geslagen, maar stap voor stap begin ik weer te creëren. Als ik vastzit kijk ik naar kunstwerken, het verhaal en de emotie, ga ik naar winkels, liefdadigheidswinkels en autolaarzen om inspiratie op te doen.

Soms zie ik kinderen en valt er gewoon een idee in mijn hoofd dus vraag ik het gewoon aan de ouders. Hoewel ze waarschijnlijk denken dat ik meestal een beetje een weirdo ben, is het de moeite waard, kijken en klinken een beetje vreemd dat is.

Ik heb het geluk dat ik zo’n geweldig klantenbestand heb. Ik heb met een aantal geweldige mensen gewerkt, inspirerende kinderen en ik ben dankbaar voor hen allemaal. Ik heb een aantal van de grootste vrienden gemaakt door middel van fotografie.

Natuurlijk zou ik dit allemaal niet kunnen doen zonder mijn lieve dochter Marcy die net twaalf is geworden, mijn vader, man en vrienden. Zoals ik al zei, ik heb het geluk dat ik geweldige mensen in mijn leven heb!

Ik ben enthousiast om te gaan, en ben onlangs begonnen met het geven van één op één plus groepsworkshops. Ik ben zo opgewonden om te zien wat er gaat komen.

evelynandhersweetpeas.co.uk | @Rachel_stewart_photography

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer