Raico Rosenberg

FacebookPinterestDelen

Hola! Ik ben Raico Rosenberg uit Tenerife, Canarische Eilanden. Ik ben hier opgegroeid in een multiculturele omgeving en ging naar een Britse school op het eiland helemaal naar de universiteit in het Verenigd Koninkrijk.

Toen ik opgroeide, was een van de meest opvallende dingen tijdens mijn jeugd dat mijn ouders weigerden om thuis een tv te hebben. Op jonge leeftijd verafschuwde ik dit natuurlijk, maar de keerzijde was dat het ertoe leidde dat ik het grootste deel van mijn tijd buitenshuis doorbracht met het verkennen van mijn natuurlijke omgeving.

Ik zou gaan speervissen, surfen en eindeloze wandelingen maken om te verkennen – om maar een paar activiteiten te noemen. Tenerife heeft een breed scala aan natuurlijke landschappen, van kustlijnen in verschillende kleuren tot dichte, vochtige bossen bedekt met mos tot sneeuw op de Teide, de hoogste vulkaan. Ik geloof dat dit alles mijn fotografie door de jaren heen heeft geholpen en beïnvloed.

Pas rond 2008 begon ik te fotograferen met een DSLR camera. Omdat Tenerife een klein eiland is, waren er geen cameraclubs of lokale leercentra beschikbaar om het vak te leren. Minder was de uitgebreide beschikbaarheid van YouTube-video’s zoals tegenwoordig bijvoorbeeld.

Destijds was het een zeer steile leercurve. Toen ik zag dat ik nul kennis had om de foto’s te verwerken, dwong het me om filters te gebruiken om belichtingen in evenwicht te brengen en dus raakte ik geobsedeerd om zoveel mogelijk goed in de camera te krijgen.

In de loop der jaren heb ik het een uiterst plezierig en bevredigend proces gevonden, vooral als ik het resultaat op de achterkant van het scherm zie. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan dit proces in plaats van het meeste later in de digitale donkere kamer te doen.

Naarmate de jaren verstreken, begon mijn obsessie met fotografie zijn vruchten af te werpen en in 2012 voelde ik me comfortabel genoeg om mijn eerste openbare seminar over filters voor landschapsfotografie te organiseren. Kort daarna volgde mijn eerste sponsoring door Formatt-Hitech filters en Lucroit Filter houders in 2013.

Vervolgens kwam ik in 2016 bij 3 Legged Thing-statieven als pro-teamlid terwijl ik als fotografisch consultant bij Photokina 2016 werkte. Sinds 2014 run ik mijn eigen workshops en tours bedrijf op het eiland.

In mijn tas zitten verschillende merken spullen. De belangrijkste die ik gebruik is Nikon die ik gebruik sinds ik ben begonnen en tot nu toe ben ik heel blij mee. Na jarenlang gebruik van deze camera zijn de functies en bedieningselementen voor mij een tweede natuur. Alles op mijn camera is zoveel mogelijk op maat gemaakt.

Van linksboven:

Mijn trouwe 3 Legged Thing “Winston” statief. Ik heb ontdekt dat het superbestendig is tegen zout water, en ook heeft het verwisselbare spikes. De lange afgebeelde zijn vooral handig bij het beschermen van de delicate koolstofvezel poten tegen ruw vulkanisch terrein. Het is een van de weinige bedrijven die hun spullen maken met een echte passie, iets wat ik erg waardeer.

Mijn Nikon D810. Ik hou gewoon van deze camera. Het is robuust, heeft een uitstekende levensduur van de batterij en het is zo goed doordacht. Ik heb spullen nodig die werken en een zwaar pak slaag kunnen verdragen. Deze camera heeft zoveel overleefd! Je hebt misschien wat stickers overal opgemerkt. Meestal zijn er meer, omdat ze essentieel zijn om de zoutwaterspatten van mijn vele sessies op zee buiten te houden. Bijgevoegd is een oranje 3 Legged Thing L-plaat, een van de weinige die stevig blijft plakken zonder te bewegen. Ik ben helemaal weg van de oranje kleur, omdat het er anders uitziet.

Mijn essentiële Formatt-Hitech filterverzameling. Hun Vuurschoot bereik is voor mij super! Ze zijn volledig neutraal en produceren afbeeldingen van topkwaliteit. Dat betekent dat ik weet wat ik krijg tijdens het fotograferen. Dat zit allemaal verpakt in mijn Lowepro filterzakje die ik nu al 10 jaar heb en het ziet er nog steeds uit en werkt als nieuw.

Lensbaby kit |. Ik heb er behoorlijk wat plezier mee gehad en heb ze meegenomen op een aantal van mijn recente reizen. Ik heb een funky macro met lentekleuren geprobeerd. Het is goed om uit je comfortzone te komen!

Zonnepaneel – Omdat we tonnen zon op het eiland hebben en omdat ik van doe-het-zelf hou, heb ik dit paneel gemaakt van geborgen onderdelen en al mijn spullen zowel thuis als onderweg opgeladen met zonne-energie.

Nikon AF-P 70-300mm f/4.5-6.3 – Mijn gloednieuwe lens. Dit is de allernieuwste version die mijn oude AF-S 70-300mm heeft vervangen. De reden dat ik voor de nieuwe ben gegaan, was dat deze vlijmscherp is tot in de hoeken in alle brandpuntsafstanden in tegenstelling tot de oude versie. Ook heb ik geen 70-200mm f/2.8 nodig als tuinarchitect, plus ik heb de extra 100mm als bonus, en ik moet licht reizen… het is een enorm gewichtsverschil!

Nikon 24-70mm f2.8 – Niet de lichtste lens, maar het is mijn go-to lens samen met de 70-300mm. Het is erg ruig en heeft zoveel misbruik overleefd.

Nikon 24mm f/3.5 PC-E Tilt-shift voor gebruik in het bos om lijnen recht te houden.

Uitgebreide verzameling ronde filters – ik gebruik deze al sinds ik voor het eerst begon en ik gebruik ze in allerlei situaties.

Lucroit filterhouder. Een schroefloos systeem zonder metalen onderdelen betekent dat u geen filters of optiek zult krassen terwijl u opbergt. De extra flappen zijn erg handig bij het fotograferen van zeegezichten om te beschermen tegen spatten en in het bos om te beschermen tegen regen. Het bespaart het verwijderen van de vierkante filters uit de sleuven om ze schoon te vegen (1 druppel is genoeg om 2 filters te verpesten, omdat ze zo dicht bij elkaar liggen wanneer ze in de houder worden gestoken. Ook niet makkelijk schoon te maken als het regent!).

Sony A5000 geconverteerd naar infrarood – Ik ben absoluut dol op fotograferen in infrarood voor zwart-wit. De Sony is perfect omdat hij zo licht is, en ik heb maar 2 lenzen nodig om het brandpuntsbereik compleet te maken, de 55-210mm f/4.5-6.3 (afgebeeld) en een 18-55mm f/3.5-5.6 (niet op de foto omdat het momenteel in reparatie is).

www.raicorosenberg.com

FacebookPinterestDelen
trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer