Sarah Gupta

Ik woon op de prairie van Zuidoost-Minnesota met mijn man en zoon, die net naar de kleuterschool zijn gegaan. We hebben ook twee honden die we Plato en Willow noemen en een kat genaamd Izabella.

Ik heb tot nu toe een zeer divers leven geleid, omdat ik een BS-graad in Animal Bio-science heb, postdoctorale opleiding in de richting van moleculaire geneeskunde heb voortgezet en veel tijd heb doorgebracht in planten – / insectenecologie.

Ik besloot bijna drie jaar geleden om het land van de academische wereld te verlaten toen we naar New York City, NY verhuisden voor de carrière van mijn man en mijn tijd aan ons gezin wijdden. Dit is ook de tijd waarin ik mijn liefde voor de kunsten opnieuw heb aangewakkerd.

Ik kom uit een familie van kunstenaars. Mijn grootmoeder was een klassiek geschoolde olieverfschilder en illustrator. Ze leerde me hoe ik de verschillende elementen moet zien die een beeld creëren. Ik heb heel lang geschilderd en geïllustreerd tot ik er geen tijd meer voor had.

Fotografie werd ongeveer zeven jaar geleden aan mij voorgesteld. Ik had een snellere creatieve uitlaatklep nodig en ontdekte dat je prachtige beelden door de lens kon componeren. Ik wilde leren om foto’s van mijn zoon te maken en sloot me aan bij Clickin Moms.

Ik werd mentor en instructeur via Click Photo School, een online fotografieschool. Ik ben begonnen met reizen en lesgeven op verschillende fotografieconferenties in de Verenigde Staten. Mijn doel is om alleen anderen te leren en te inspireren om hun camera op te pakken en vast te leggen wat ze zinvol vinden.

Ik voel me aangetrokken tot natuurlijk licht en gebruik donkere en lichte contrasten om diepte te creëren. Ik fotografeer meestal omgevingsportretten, lifestylefotografie, beeldende kunst, natuur en hou van gelaagde kleuren en tonen om overgangen in mijn beelden te creëren.

Mijn uitrusting is relatief eenvoudig! Ik zeg dat graag omdat je niet veel nodig hebt om kwaliteitsbeelden te produceren.

Natuurlijk droom ik van meer lenzen en misschien zelfs off-camera flitser (op een dag), maar als je focust en leert gebruiken wat je hebt, krijgt je werk meer betekenis omdat je meer aandacht moet besteden aan hoe je het beeld vastlegt.

Mijn belangrijkste camerabody is een Nikon D750. Ik fotografeer graag met twee hoofdlenzen. Mijn eerste lens is de Nikon 50mm f/1.4. Ik gebruik deze lens veel in mijn huis of voor als ik vogelvluchtfoto’s maak van mijn zoon aan de keukentafel om te bakken of zijn eigen kunst te maken.

Het tweede objectief dat ik gebruik is Sigma Art 85mm f/1.4. Dit is mijn favoriete lens om buiten te gebruiken bij het vastleggen van de omgeving. Ik hou ervan om aan de warmere kant te fotograferen en het geeft warmere tonen rechtstreeks uit de camera en ik hou van de compressie die het geeft.

Andere lenzen waarmee ik fotografeer zijn creatieve optiek van Lensbaby. Ik ren naar deze lenzen als ik natuurmacrofotografie maak of een artistiek portret wil.

De lens die ik gebruik voor mijn macro natuur werk is de Velvet 56mm f/1.6 lens. Het is een handmatige lens en heeft een leercurve, maar creëert zulke fluweelzachte beelden met een smal stukje focus waar je het wilt hebben.

Ik gebruik ook de Sol 45mm f/3.5 lens, deze bootst een tilt shift lens na met een vast diafragma maar is veel eenvoudiger en je kunt er drukke kinderen mee vastleggen met behoud van scherpte!

Versnelling:

Nikon D750
Sigma 85m f/1.4
Nikon 50mm f/1.4
Lensbaby Fluweel 56mm f/1.6
Lensbaby Sol 45mm f/3.5
Vanguard Alta Pro 2+ 263AB100 3 Sectie Aluminium Statief met Alta BH-100 Balkop
National Geographic Rugzak Camera Tas
HoldFast MoneyMaker Solo CameraRiem

www.sarahguptaphoto.com| @sarahkossakgupta

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer