Stacy Pearsall

Hey, y’all, ik ben Stacy Pearsall, een gepensioneerde Amerikaanse luchtmacht gevechtsfotojournalist. Hoewel ik “gepensioneerd” ben uit militaire dienst, werk ik nog steeds als fotograaf, auteur, opvoeder, motiverende spreker, televisieproducent en gastheer, Nikon-ambassadeur en oprichter van het Veterans Portrait Project.

Net zoals mijn carrièrepad een reis is geweest, zo is ook de uitrusting die ik onderweg heb gebruikt. Het is gek om te denken dat de eerste camera die ik ooit heb opgepikt een Nikon N90-camera was die ik gebruikte tijdens mijn fotografieles op de middelbare school in Canton, South Dakota.

Ik leerde basiscamerafuncties, filmverwerking en printproductie. Dat waren de dagen van donkere kamers, timers en fixerbaden.

Kort nadat ik in februari 1998 bij de luchtmacht kwam en naar de Defense Information School in Fort Meade in Maryland ging, introduceerde Nikon hun eerste DSLR – de Nikon D1. Het was zo’n sprong voorwaarts van het gebruik van film.

Ik herinner me die eerste geheugenkaarten met 2MB opslag en dacht dat was behoorlijk whiz-bang! Natuurlijk evolueerde en verbeterde de uitrusting toen ik van mijn eerste dienststation in Omaha, Nebraska, naar mijn tweede in het Verenigd Koninkrijk stuiterde.

Tegen de tijd dat ik in januari 2001 bij Combat Camera in Charleston, South Carolina aankwam, liet Nikon de D1X vallen.

Samen met mijn vers uitgepakte camera’s kreeg ik geheugenkaarten van 128 MB, die me omver bliezen. Gedurende mijn tijd in de eenheid is de technologie verbeterd en is de uitrusting geüpgraded.

Ik had het geluk om het nieuwste en beste in mijn cameratas te hebben terwijl ik over de hele wereld werd ingezet. Ik leefde tweederde van een jaar uit een rugzak, dus mijn uitrusting zag een aantal serieuze kilometers, om nog maar te zwijgen van slijtage.

Toen ik in 2008 uit militaire dienst ging en in mijn eentje een professionele studio opende in het historische Charleston, South Carolina, moest ik helemaal opnieuw beginnen.

In mijn cameratas zaten een Nikon D3 en D3s en twee lenzen

NIKKOR 28-70mm f/2.8-objectief – NIKKOR 70-200mm f/2.8 VR G-objectief.

Na verloop van tijd heb ik een percentage van mijn inkomsten weggesluisd om meer uitrusting te verwerven en mijn oude spullen te upgraden. Het heeft even geduurd, dat verzeker ik u.

Tegen de tijd dat ik in 2013 het Veterans Portrait Project oprichtte en fulltime op pad ging, had ik;

Twee Nikon D800 camera’s en drie lenzen

NIKKOR 14-24mm f/2.8 – NIKKOR 24-70mm f/2.8 – NIKKOR 70-200mm f/2.8 VR II

Ik ben positief dat ik ook een 85mm had en ook een aantal prime lenzen.

Toen de Nikon D850 in 2017 in de schappen lag, was ik een van de eersten die mijn uitrusting upgradete. De Nikon D850 was en blijft een geweldige camera. Het doorkruiste alle vijftig staten van de unie met mij en legde meer dan 8.500 portretten van veteranen vast.

Een archief dat ik koester en een erfenis van deze ongelooflijke mannen- en vrouwendienst.

Net toen ik dacht dat het niet beter kon, introduceerde Nikon hun spiegelloze Z-serie. Ik heb een Nikon Z 7 in handen gekregen en mee op pad genomen naast mijn Nikon D850. Ik was onder de indruk, maar niet klaar om mijn DSLR’s op te geven.

Totdat Nikon de Nikon Z 9 onthulde. Dat was een echte gamechanger! Vanaf het moment dat ik de Nikon Z 9 oppakte, wist ik dat er geen weg meer terug was. Ik heb mijn overgang naar volledig spiegelloos gestratificeerd en begon huizen te vinden voor mijn geliefde FX-camera’s en lenzen.

Ze zullen zeker de creatieve dromen van een andere fotograaf waarmaken, daar ben ik zeker van!

In de tussentijd koop ik Z-serie uitrusting en vul ik mijn tas met de toekomst van fotografie.

• Nikon Z9 x2
• Nikon Z 14-24mm f/2.8
• Nikon Z 28mm f/2.8
• Nikon Z 24-70mm f/2.8 S
• Nikon Z 70-200mm f/2.8 VR S
• Nikon Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR S
• Nikon Z Teleconverter TC-2.0x
• Nikon Z Teleconverter TC-1.4x
• Nikon Mount Adapter FTZ II
• NIKKOR 105mm f/1.4

Goede uitrusting is belangrijk, en het hebben van het juiste gereedschap om de klus te klaren is belangrijk. Dat gezegd hebbende, geloof ik dat het belangrijkste dat een fotograaf naar een shoot kan brengen, zichzelf is!

veteransportraitproject.com | @slpearsall

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer