Steve Vandenberghe

FacebookPinterestDelen

Ik ben Steve Vansak, trouw-, portret- en evenementenfotograaf uit Crown Point, Indiana. Ik ben heel dicht bij de stad Chicago, waardoor ik vaak verlovingssessies in de winderige stad en natuurlijk bruiloften kan fotograferen.

Hoewel ik nu technisch gezien een suburbanite ben, ben ik een stadsjongen in hart en nieren en ben ik vaak in de stad van grote schouders, camera in de hand, zelfs op mijn vrije dagen.

Ik ben in 2007 begonnen met een Olympus DSLR en hun E systeemlenzen. Ik kreeg geleidelijk bijgewerkte lichamen en lenzen toen mijn bedrijf begon te groeien.

In 2013 ben ik overgestapt naar hun m4/3 spiegelloze systeem met de Olympus OMD EM1 en vervolgens geüpgraded naar de Olympus OMD EM1 II waarvan ik nu de Silver Anniversary Edition bezit.

Sommigen zullen misschien zeggen dat deze zeer capabele, maar kleinere sensorlichamen niet mogen worden gebruikt op bruiloften die vaak superhoge ISO-instellingen vereisen. Het systeem heeft echter zijn voordelen bij huwelijksfotografie.

Met zeer lange dagen fotograferen helpen de kleinere en lichtere body’s en lenzen bij vermoeidheid. De F/1.2 objectieven helpen bij het verzamelen van licht om die kleine sensor met hoge ISO instellingen niet te overwerken, en objectieven zoals de Olympus 45mm F/1.2 helpen bij ondiepe scherptediepteportretten.

Dus bruiloften professioneel fotograferen met het Olympus systeem is zeer goed te doen. Ik weet dat ik mijn bedrijf heb opgebouwd rond die body’s en lenzen zoals de Olympus 12-40mm F/2.8 (equivalent brandpuntsafstand van 24mm tot 80mm), de Olympus 40-150 F/2.8 (equivalente brandpuntsafstand van 80mm tot 300mm) en de simpelweg stellaire Olympus 75mm F1.8 (equivalente brandpuntsafstand van 150).

De bajonet heeft veel verschillende makers zoals Sigma maar ook Panasonic Lumix heeft een volledige line-up van m4/3 body’s. Het starten in het systeem was geweldig omdat het me echt dwong om aandacht te besteden aan mijn belichtingen en aan licht in de scène.

Dus als je klein en lichtgewicht wilt gaan op bruiloften, laat je dan niet misleiden door internetpraat dat dit systeem het werk niet kan doen. Dat kan zeker.

In zeer veeleisende situaties (of als je de ondiepste scherptediepte nodig hebt die je je kunt voorstellen), zal de m4/3 sensor beperkingen vertonen.

In 2016 boekte ik een reeks bruiloften met strikte regels van geen externe verlichting (sommige alleen verlicht door kaarsen) in de donkerste kerken van Chicago die ik ooit zou zien. Op dit moment heb ik een Nikon Df camera toegevoegd naar mijn toolkit op basis van deze Shotkit Review.

Het heeft me door deze veeleisende bruiloften heen geholpen en ik hield echt van de retro-stylings. Echter, met slechts één SD-kaartsleuf en een klein cluster van scherpstelpunten in het midden van het frame, heb ik het vervangen door een Nikon D5 die ik vond tegen een sterk gereduceerde prijs voor een nieuwe body.

Zonder twijfel zou het het werk kunnen doen en dan nog wat, hoewel het superzwaar en omvangrijk is en het in wezen oude technologie is. Ik was gewend geraakt aan spiegelloze technologie en miste het om dat op een trouwdag in beide lichamen te hebben.

Wanneer de Panasonic Lumix S1 was aangekondigd, ik had het al in mijn hoofd dat ik de Olympus OMD EM1X zou ophalen met zijn ingebouwde verticale grip die ik leuk vind. Het is een stellaire body en ergonomisch perfect.

De functieset was echter gericht op sport en dieren in het wild met AI-focus die motorfietsen, sportwagens, enz. Kan volgen.

Afgezien van de ingebouwde grip en joystick voor snel bewegende scherpstelpunten, bood hij niet veel meer dan mijn Olympus OMD EM1 II deed als het gaat om bruiloften.

Dus ik nam mijn geld en kocht de Panasonic Lumix S1 camerabody samen met de 24-105mm F/4 lens en 50mm F/1.4 lens. Het geeft me de voordelen van die grote sensor voor die zeer veeleisende opnamesituaties die hierboven zijn beschreven, samen met de spiegelloze technologie waar ik naar hunker. Lees voor meer informatie hier mijn gebruikersrecensie hier op Shotkit.

Veel fotografen zien licht als iets dat een scène gewoon helderder maakt, maar het gaat ook om de kwaliteit van het licht.

Ik hecht ook waarde aan gebruiksgemak en duurzaamheid en daarom gebruik ik twee Profoto A1’s en de Profoto B10 met hun verschillende lichtmodifiers.

Het komt gewoon uit mijn manier en stelt me in staat om snel foto’s te maken, wat een noodzaak is op bruiloften.

Hieronder vindt u een lijst met alle spullen in mijn Shotkit-overzichtsfoto, samen met een paar items die niet zijn afgebeeld.

Olympus OMD EM1 II (Silver Anniversary Edition) Camera
Olympus 40-150mm F/2.8 Pro Objectief

Olympus 75mm F/1.8 Premium Lens (zilver)
Olympus 45mm F/1.8 Premium Lens (zilver)

Panasonic Lumix S1 Camera

Lumix 24-105mm F/4 Lens
Lumix 50mm F/1.4

Nikon D5 Camera

Nikkor 105mm F/1.4 objectief

Nikkor 70-200mm F/2.8 E objectief (niet afgebeeld)
Sigma 24-35mm F/2 Lens

Westcott Ice Light 2 Constant Light

Profoto B10 Stroboscoop

Profoto A1 Flitser (x2)

Lowell GL-1 Constant Licht (niet afgebeeld)

Holdfast Gear Moneymaker Amerikaanse Bizon Rood
Holdfast Gear Cell Pouch (groot)

www.regionweddings.com | @regionweddings

FacebookPinterestDelen
trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer