Trouwringen fotograferen: ideeën &tips voor verbluffende foto’s

Het fotograferen van trouwringen is eenvoudig. Adembenemende trouwringfoto’s maken die eruit zien alsof ze thuishoren in de pagina’s van Bruid Magazine? Dat vergt iets meer knowhow!

Of je nu een professionele trouwfotograaf bent die je trouwringfotografie wil verbeteren of gewoon thuis prachtige ringfoto’s wilt maken, deze gids heeft je gedekt.

We zullen je door een aantal professionele huwelijksfotografietips leiden (inclusief welke camera-uitrusting en instellingen je moet gebruiken) en 13 ideeën voor trouwringfotografie voor alle inspiratie die je nodig hebt.

Je maakt in een mum van tijd tijdschriftwaardige trouwringfoto’s.

Dus laten we beginnen.

Inhoudsopgave

Trouwring Fotografie Tips

Trouwringfotografie kan een beetje lastig zijn. Je hebt veel creativiteit nodig en daarom kom ik zo meteen op de ideeën voor ringfoto’s.

Eerst wil ik enkele fotografietips behandelen. Misschien heb je wat extra apparatuur of accessoires nodig om de trouwringfoto’s te maken.

1. Wat is de beste uitrusting om een trouwring te fotograferen?

Credit: Foto’s uit het publieke domein

Je hebt geen andere camera nodig dan degene die je gebruikt om de bruiloft te fotograferen. Wat je nodig hebt is een macrolens.

Veel fotografen willen geen macrolens alleen voor trouwringfoto’s. U kunt omgekeerde ringen of verlengbuizen gebruiken als dit het geval is. Elk van hen is een budgetvriendelijke oplossing om van elke lens een macrolens te maken.

Een ander apparaat dat je nodig hebt voor geweldige ringfoto’s is een statief. Wanneer u kleine objecten vergroot, vergroot u ook eventuele onvolkomenheden. De geringste camerabeweging wordt een wazige foto. Een statief helpt je om dit te voorkomen.

  • Beste macrolens voor close-upfotografie

2. Ideale instellingen voor trouwringfotografie

Bron: Marius Pavel

Je hebt een diepe scherptediepte nodig om meer van de trouwringen scherp te krijgen met behulp van een macrolens. Een f/8 is ideaal als je een statief of een krachtige flitser hebt. Gebruik anders een lager f /getal om meer licht binnen te laten.

De sluitertijd moet lang genoeg zijn om het kleine diafragma te compenseren. Als u uit de hand fotografeert, moet u het sneller maken om camerabewegingen te voorkomen.

Wanneer dit het geval is, kun je compenseren met de ISO. Pas wel op dat je de ISO niet te hoog maakt, anders kun je ruis in het beeld creëren.

3. Let op de scherptediepte

Bron: Marius Pavel

Macrolenzen creëren een zeer geringe scherptediepte. Hier zijn een paar handige tips voor het nagelen van je trouwringfoto’s elke keer:

  • Als u een statief gebruikt, schakelt u de liveweergavemodus in en gebruikt u de handmatige scherpstelling. Gebruik in plaats daarvan autofocus als u uit de hand fotografeert.
  • Plaats de ringen in hetzelfde brandpuntsvlak. Op deze manier zullen ze allebei in focus zijn.
  • Maak meerdere foto’s. Velen van hen zijn misschien wazig of hebben de focus gemist, maar je hebt er ten minste één dat het perfect is.

4. Hoe zit het met het aansteken van trouwringen?

Bron: Sam Wyper

Sieraden productfotografie gebeurt meestal in de studio met kunstlicht. In plaats daarvan is het prima om natuurlijk licht te gebruiken voor trouwringfotografie.

Je bent verzekerd van een mooie foto als je de trouwringfoto’s kunt maken tijdens het gouden uur. Het licht is warm en zacht, wat perfect is om de ring aan te vullen.

Als deze tijd niet in het trouwschema past, zoek dan naar een schaduw. U kunt ook een diffuser gebruiken om te verzachten het licht en vermijd hotspots en reflecties.

Sommige fotografen geven er echter de voorkeur aan om kunstlicht te gebruiken. Als dit het geval is, kunt u kleine LED-lampjes, penlampjes of een off-camera flitser meenemen.

  • Hoe sieraden thuis te fotograferen

5. Hoe trouwringen op hun plaats te houden

Credit: Sheena Shahangian Fotografie

Om betere trouwringfoto’s te krijgen, moet je ze vanuit verschillende hoeken vastleggen. Sommige fotografen nemen rekwisieten op om dit te doen. Anderen vinden hun beelden minimalistischer.

Als dit het geval is, kunt u lijmpunten of een kleverig potje gebruiken om de trouwringen in de gewenste positie te houden. Je kunt het bij elke ambachtelijke winkel krijgen en het beschadigt de ringen niet.

Als je een zwevende ringfoto wilt maken, gebruik dan heldere tandwas om het in de lucht te hangen. Je kunt het achteraf eenvoudig verwijderen in Photoshop.

6. Bewerk je trouwringfoto’s

Credit: Sheena Shahangian Fotografie

Eerst wil je de kleurtemperatuur afstemmen op de rest van je trouwfoto’s. Op deze manier past de algehele sfeer van de ringfoto’s bij de rest.

Dit komt omdat je geen afzonderlijke afbeeldingen maakt alsof ze voor een catalogus zijn. De ringfoto maakt deel uit van een groter verhaal dat je vertelt over de trouwdag.

Vervolgens moet u mogelijk contrast, helderheid of scherpte toevoegen om de ring te laten knallen. Gebruik ten slotte de genezingstools om eventuele krassen, vingerafdrukken, hotspots, enz. Te retoucheren.

13 trouwring foto-ideeën | Krijg geweldige ringfoto’s

Als je moeite hebt om mooie en creatieve manieren te vinden om trouwringen te fotograferen, is hier een lijst met ideeën die kunnen helpen.

Elk heeft een inspirerende foto om je verbeelding op gang te brengen.

1. Op de doos

Bron: Marius Pavel

Dit is een klassieke foto voor huwelijksfotografie. Het voordeel is dat je geen macrolens nodig hebt. U kunt het kader verbreden en wat context opnemen.

Bijvoorbeeld de handen van de bruid of de bruidegom die de trouwringkast vasthoudt.

2. Omlijst de verlovingsring met de trouwringen

Bron: Marius Pavel

Een van de beste tips in fotografiecompositie is een frame binnen het frame. Het benadrukt het hoofdonderwerp en trekt de aandacht van de kijker naar een brandpunt.

In dit geval kunt u de trouwringen gebruiken om de verlovingsring in te lijsten of omgekeerd.

3. Op de uitnodiging

Credit: Sam Wyper (links) / Sheena Shahangian Photography (rechts)

Leg de ringen bovenop de uitnodiging voor de trouwdag. Dit geeft je een mooie achtergrond die themagerelateerd is.

4. Stilleven met andere trouwaccessoires

Bron: Sam Wyper

Alle trouwfotografen weten hoe belangrijk de kleine details zijn. Alles wat deel uitmaakt van een bruiloft is goed doordacht en niets komt er toevallig. Het is dus belangrijk dat je de schoenen van de bruid en andere sieraden zoals de manchetknopen van de bruidegom fotografeert.

U kunt ervoor kiezen om elk item afzonderlijk te fotograferen. Maar het creëren van een stilleven maakt een geweldige compositie. Het zal je helpen om de sfeer en het verhaal van de trouwdag vast te leggen.

5. Plaats de ringen op een foto

Bron: Sam Wyper

Je kunt een foto van de bruid en bruidegom gebruiken als achtergrond voor de trouwring. Afhankelijk van de foto die je bij de hand hebt, kun je creatief aan de slag met de compositie.

Doe de ringen bijvoorbeeld op de ogen alsof het een bril is, zoals in de humoristische opname hierboven!

6. Focus op de gravure

Bron: Sam Wyper

De meeste trouwringen hebben een gravure aan de binnenkant. Meestal is het de trouwdag of de naam van de partner. Gebruik selectieve focus om dit bericht te markeren en vervaag de rest voor een originele ringopname.

7. Voeg bloemen toe

Bron: Sheena Shahangian

Bruiloften zijn gevuld met bloemstukken. Alles van middelpunten tot het boeket, je hebt genoeg bloemen om uit te kiezen. Gebruik ze als achtergrond of plaats de trouwringen erop voor een creatievere aanpak.

8. Op de vingers van de paren, handen vasthoudend

Bron: Sheena Shahangian

Je moet altijd een foto maken van de bruid en bruidegom die de ringen dragen. Dit is een klassieker van trouwringfotografie. Of je nu een close-up of een bredere opname wilt, dit is een must-have ringfoto.

Vergeet niet om de bruid te vragen haar vingers ‘zacht’ en uitgestrekt te houden.

  • Tips voor het poseren met de hand

9. High key fotografie

Bron: Sheena Shahangian

Een witte achtergrond wordt meestal geassocieerd met het product of e-commerce shots. Toch is wit ook de kleur van de bruid. Dus, als je een beetje creatief wordt met belichting of textuur kun je een prachtige foto van de ringen maken.

  • High key vs low key fotografie

10. Getextureerde stof als achtergrond

Bron: Marius Pavel

Je zult waarschijnlijk geen stands en achtergronden meenemen naar de trouwdag. Je moet dus een prachtige achtergrond vinden op de locatie.

Getextureerde stoffen zijn een van de beste keuzes. Je kunt de sluier, de trouwjurk, een pashmina, een wandtapijt van een stoel, etc. gebruiken.

De keuzes zijn eindeloos als je wat ideeën in gedachten hebt en je houdt je ogen open terwijl je door de locatie loopt.

11. Maak bokeh

Bron: Marius Pavel

Bokeh is een fotografie-effect dat wordt gevormd door het vastleggen van onscherpe lichten. Elke lens geeft een andere bokeh weer en je kunt de bokeh zelfs vormgeven door uitsparingen voor de lens te plaatsen.

Om bokeh in je foto te creëren, plaats je je ring voor decoratieve lichten of kleine lampjes die je kunt vinden. Je kunt ook wat lichtslingers op je hoesje of wat kerstverlichting meenemen als je wat kleur wilt toevoegen.

Vervolgens moet je wijd open schieten, zodat de ringen er scherp uitzien, maar de lichten vervagen.

  • Hoe maak je een bokeh-achtergrond

12. Maak een reflectie van de ringen

Bron: Sam Wyper

Een ander foto-idee om de ringen te fotograferen is om ze op een reflecterend oppervlak te plaatsen. Bijvoorbeeld een glazen tafel. Op deze manier kun je een reflectie maken die zorgt voor een verbluffende opname.

Je kunt op zoek gaan naar een ander reflecterend oppervlak zoals een spiegel voor je trouwringfoto’s. Anders kunt u de schermafbeelding van uw smartphone gebruiken.

Vergeet niet om reflecterende oppervlakken voor de opname te reinigen met een microvezeldoek. Op deze manier voorkomt u vingerafdrukken, pluisjes, enz.
Ze kunnen altijd worden opgelost in Photoshop, maar het is erg tijdrovend. Het is veel beter om ze van tevoren te verzorgen.

U kunt de reflectie in Photoshop omdraaien als u over retoucheervaardigheden beschikt. Op deze manier weerspiegelt de ring van de bruid de ring van de bruidegom en vice versa.

  • Tips voor reflectiefotografie

13. Hang de ringen op

Bron: Goran Vrakela

Je kunt de ringen ophangen als je ze niet graag plaatst. U kunt tandwax gebruiken als u iets subtiels of gemakkelijk wilt wissen later in Photoshop.

Anders kunt u een lint of een ketting gebruiken. Je kunt beide ringen aan elkaar laten hangen.

Je kunt ook proberen ze te scheiden en bijvoorbeeld aan boomtakken te hangen. Als je dit doet, zorg er dan voor dat ze op verschillende hoogtes hangen voor een meer dynamische opname.

Veelgestelde vragen over trouwringen fotograferen

Hoe fotografeer je een diamanten ring?

Er zijn softboxen speciaal ontworpen voor trouwringfoto’s. Ze hebben led-verlichting, dus het enige wat je hoeft te doen is de trouwringfoto erin te maken. Vergeet niet dat macrolenzen het beste zijn voor het fotograferen van ringen en andere sieraden.

Hoe fotografeer je een trouwring zonder macrolens?

U kunt omgekeerde ringen of verlengbuizen gebruiken om van elke lens een macro te maken. Anders kun je een bredere foto maken en selectieve focus gebruiken om de aandacht op de trouwringen te houden.

Hoe maak je professionele sieradenfoto’s met een iPhone?

Het belangrijkste is om zacht licht te gebruiken om reflecties en hotspots te voorkomen. Kies ook voor een neutrale achtergrond die niet nog steeds op de ringen focust. Zorg er voor elke foto voor dat je het brandpunt correct plaatst, omdat je dan een zeer geringe scherptediepte hebt. Voor de zekerheid is het een goed idee om veel foto’s te maken, omdat sommige van hen wazig kunnen zijn of de focus hebben gemist. Zie ons artikel over de beste macrolens voor iPhone-fotografie.

Laatste woorden

De bruid en bruidegom beslissen al veel dingen op een bruiloft. Anderen moeten op een bepaalde manier zijn vanwege de logistiek met de locatie en andere diensten. Je moet je dus aanpassen aan de locatie, hun schema’s, enz.

De trouwringfoto is echter één ding waar je je creativiteit echt in kunt gebruiken. Ik hoop dat de ideeën uit dit artikel nuttig zijn. Deel je tips en trucs in de comments sectie.

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer