Verschillen tussen Sony a7r ii en a7s ii

FacebookPinterestDelen

Deze Sony a7S II vs a7R II gids is precies wat je nodig hebt als je moeite hebt om te kiezen tussen deze twee camera’s.

De Sony a7S II en de Sony a7R II zijn beide krachtige spiegelloze camera’s en delen verrassend veel functies – ondanks dat ze zich richten op duidelijk verschillende delen van de markt.

A7riisony

Sony A7Rii

Duurzame bouw, stellaire beeldkwaliteit en lagere prijs maken de a7Rii onze # 1 choce.

Controleer de huidige prijs

De a7S II is Sony’s meest vooraanstaande video / foto’s hybride, biedt uitstekende mogelijkheden voor de serieuze videoshooter terwijl hij nog steeds voldoet aan de behoeften van veel fotofotografen.

Het biedt een ongewoon laag aantal megapixels, maar maakt dit goed, zowel op het gebied van videokwaliteit als prestaties bij weinig licht.

Terwijl de a7R II de meer fotogerichte camera is, met een enorm aantal megapixels en een fatsoenlijk autofocussysteem.

Dat gezegd hebbende, zullen hybride shooters genoeg vinden om van te houden in de a7R II, gezien de hoogwaardige Super35-video-opname, S-Log-optie en meer.

Dus, als je wilt kiezen tussen deze twee krachtige Sony-camera’s, lees dan verder.

(Misschien bent u ook geïnteresseerd in onze gids voor de Sony a7 II versus Sony a7R II.)

Inhoudsopgave

Sony A7S II vs A7R II | Belangrijkste verschillen

A7rii

Bekijk meer beoordelingen

Controleer de huidige prijs

1. Grootte & Gewicht

De Sony a7S II en de a7R II debuteerden binnen enkele maanden na elkaar – als onderdeel van dezelfde Sony spiegelloze iteratie.

Je moet dus niet verbaasd zijn om te horen dat de behuizingen van de camera’s in principe in alle opzichten identiek zijn, van hun gewichten tot hun afmetingen tot hun plaatsing van de knoppen.

De a7R II komt uit op 625g; de a7S II weegt 627g.

En bekijk hun afmetingen: 127 x 96 x 60 mm op de a7R II, versus 127 x 96 x 60 mm op de a7S II. Met andere woorden, het externe ontwerp is precies hetzelfde.

Dit plaatst beide camera’s vierkant in de categorie “compact full-frame”. Beide bieden relatief lage gewichten (een aanzienlijke stap hoger dan zwaardere full-frame DSLR’s) en behoorlijk compacte body’s voor een professionele camera met verwisselbare lens.

Hoewel ik deze twee lichamen niet zou beschrijven als “reisklaar”, zal hun compacte formaat een grote hulp zijn voor iedereen die vaak reist, of het nu per vliegtuig, auto of te voet is (bijvoorbeeld wandelen in de wildernis).

WINNAAR: BINDEN

2. LCD-scherm achter & EVF

Je zult niet veel verschil vinden in termen van de lcd’s aan de achterkant en elektronische zoekers:

Je hebt een 1230K dot LCD op zowel de a7R II als de a7S II, voor een vrij duidelijke Live View opname-ervaring. Beide zijn drie inch – wat niet enorm is, maar vrij standaard is voor Sony spiegelloze body’s.

Helaas, terwijl beide camera’s kantelbare LCD’s bieden, heeft geen van beide een touchscreen. En geen van beide schermen is ook volledig gearticuleerd, wat betekent dat videografen geen volledige flexibiliteit hebben bij het fotograferen vanuit ongebruikelijke hoeken.

Wat betreft de elektronische zoekers:

Beide zijn 2.36M dots in resolutie. Beide zien er best aardig uit, zelfs als ze niet op hetzelfde niveau zitten als de recentere a7R-modellen van Sony, en zouden je voldoende resolutie moeten geven om mee te werken tijdens het fotograferen.

Als u spiegelloos van DSLR’s komt, zal een van beide EVF’s u waarschijnlijk tevreden stellen, hoewel u een daling van de resolutie zult merken in vergelijking met de optische zoeker van uw DSLR.

WINNAAR: BINDEN

3. Bouw &handling

Als je op zoek bent naar een relatief solide behuizing voor buitenopnamen, dan zal een van deze camera’s goed presteren – zelfs als geen van beide opties als ultrarood kan worden omschreven.

Zowel de a7R II als de a7S II bieden een solide constructie van magnesiumlegeringen en weersbestendigheid.

Ze zijn niet op hetzelfde niveau als sommige van de professionele sportorganisaties op de markt, maar fotografen van buitenevenementen, landschapsfotografen en straatfotografen moeten behoorlijk tevreden zijn met hun robuustheid.

Merk op dat de a7R II een duurzamere sluiter biedt dan de a7S II. Sony markeert de a7R II op 500.000 actuations, vergeleken met 200.000 op de A7S II.

Met andere woorden, je kunt verwachten dat de a7R II aanzienlijk langer meegaat. Maar het is de vraag of dit ertoe doet; alle behalve de meest productieve shooters zullen hun camera’s lang voor de 200.000-grens upgraden.

Bovendien bieden beide camera’s stille opnamen – die een elektronische sluiter gebruiken en niet bijdragen aan het aantal activeringen.

Qua handling zorgen de identieke ontwerpen op deze twee carrosserieën voor een even goede ergonomie. Hoewel het ontbreken van een touchscreen en een volledig scharnierend LCD-scherm aan de achterkant frustrerend is, zijn beide solide camera’s met fatsoenlijke handvatten aan de voorkant.

Beide camera’s bevatten ook in-body beeldstabilisatie, wat zorgt voor een betere opname-ervaring rondom – of het nu voor foto’s of video is. Dit is vooral belangrijk als je een frequente shooter bij weinig licht bent of als je je video’s uit de hand houdt.

Helaas biedt geen van beide behuizingen iets meer dan de standaard SD, UHS-I-kaartsleuf. Voor sommige fotografen – degenen die redundantie in hun werk nodig hebben – zal dit een dealbreaker zijn.

(En als je een van die fotografen bent, zou ik aanraden om de a7R III of de a7 III te bekijken, die beide dubbele kaartsleuven in dezelfde prijsklasse zullen bieden.)

WINNAAR: Sony A7R II (nauwelijks!)

4. Autofocus

Noch de a7R II, noch de a7S II is ontworpen om een actiegerichte camera te zijn, en beide ontbreken enigszins als het gaat om autofocus.

De a7S II biedt 169 AF-punten, maar ze zijn allemaal contrastdetectie en de resultaten zijn zeer matig. Je kunt snel scherpstellen verwachten wanneer het licht sterk is en het onderwerpcontrast hoog is, maar je zult niet veel scherpstelvermogen krijgen bij weinig licht.

In termen van tracking:

De a7S II doet goed werk bij goed licht, maar zal teleurstellen wanneer de verlichting onbetrouwbaar is (wat frustrerend is, aangezien de beeldkwaliteit bij weinig licht van de a7S II echt heel goed is.)

Wat betreft de autofocus van de a7R II:

Het is niet geweldig, maar het is niet slecht. Het is beter dan de a7S II en wordt de superieure optie voor sport, dieren in het wild en andere actiescenario’s.

a7r ii full frame cmos sony camera - voorbeeldafbeelding

Sony A7R II | © Benny Jacksons

Scherpstellen gaat snel bij goed licht en is verrassend snel bij het volgen – en zelfs bij het volgen bij weinig licht – dankzij een uitgebreid 299 fasedetectiepunt en 25 contrastdetectiepuntsysteem.

Is de a7R II goed voor sportopnamen?

Niet echt. Het kan af en toe een actiesituatie aan (als je in de knel zit), maar ik zou het zeker niet aanraden aan een frequente actiefotograaf – hoewel de prestaties rondom beter zijn dan de a7S II.

En als je een videoshooter bent, wil je waarschijnlijk in de meeste situaties vasthouden aan handmatig scherpstellen.

WINNAAR: Sony a7R II

5. Rijden

Zoals aangegeven in de vorige sectie:

De a7R II en de a7S II zijn geen actiecamera’s.

Daarom pieken beide body’s met slechts vijf frames per seconde.

Dit is niet verschrikkelijk, maar het is zeker niet genoeg voor ernstige actiesituaties.

En merk op dat de toch al trage continue opnamesnelheid van de a7S II wordt geleverd met een voorbehoud:

De 5 fps is met de autofocus vergrendeld. Als je continue AF wilt tijdens het fotograferen, krijg je slechts 2,5 fps, wat echt vrij traag is – vooral in het huidige tijdperk van razendsnelle spiegelloze camera’s.

Het enige voordeel dat de a7S II heeft ten opzichte van de a7R II is in termen van de buffer, die 28 RAW-foto’s (of 63 JPEG’s) mogelijk maakt, vergeleken met 23 RAW-foto’s (of 23 JPEG’s) op de a7R II.

Maar dit zal geen enorm verschil maken, en gezien de zware continue opnamesnelheid van de a7S II, zal de a7R II nog steeds de betere gok zijn voor actiesituaties.

WINNAAR: Sony a7R II

6. Beeldkwaliteit

Zowel de a7R II als de a7S II staan bekend om hun full frame beeldkwaliteit – alleen op verschillende manieren.

De a7R II beschikt over een indrukwekkende resolutie van 42 MP, die geschikt is voor landschapsfotografen, commerciële fotografen en andere fotografen die zoveel mogelijk details in hun foto’s nodig hebben.

De a7S II biedt daarentegen slechts 12 MP resolutie. Dit zal voor de meeste fotografen niet genoeg resolutie zijn, vooral als ze van plan zijn grote afdrukken te maken.

Maar zo’n laag aantal megapixels heeft een voordeel:

Het zorgt voor uitstekende hoge ISO-prestaties. (Zie ook: verschillen tussen Sony a7R II en a7R III.)

Hoge ISO-mogelijkheden zijn een gebied waar de a7S II domineert. Het biedt een native ISO-bereik van 100-102.400, waarbij ruis pas merkbaar begint te worden rond ISO 6400 (en beelden bruikbaar blijven tot ongeveer ISO 25.600).

Nu is de a7R II, ondanks zijn enorme aantal megapixels, geen hoge ISO-sloddervos. In mijn ogen is ruis pas echt merkbaar rond ISO 1600 of zo, met beelden die tot en met ISO 6400 kunnen worden gebruikt, afhankelijk van je intenties voor de foto’s.

Maar als u op zoek bent naar een speciale camera bij weinig licht, is de a7S II de juiste keuze.

Ik zal ook opmerken dat de Sony a7R II een licht verbeterd dynamisch bereik heeft ten opzichte van de a7S II (13,9 stops versus 13,3 stops). En voor fotografen die vaak fotograferen in situaties met een hoog contrast, kan zelfs dit kleine verschil het overwegen waard zijn.

WINNAAR: BINDEN

7. Video

De Sony a7S II wordt vaak gezien als een videocentrische spiegelloze camera, dankzij functies zoals:

  • Interne 4K/30p-opname met de volledige breedte van de sensor
  • 1080p opname met 120 fps (met een 2,2x crop)
  • S-log2 en S-log3, voor een groter dynamisch bereik
  • Een microfoonaansluiting
  • Een hoofdtelefoonaansluiting

Je krijgt ook in-body beeldstabilisatie voor vloeiender beeldmateriaal.

Maar hoewel de a7S II een sterke video-performer is, is de a7R II op zichzelf behoorlijk indrukwekkend en biedt hij 4K / 30p-opname – hoewel met pixel binning.

Als u kwaliteitsverlies wilt voorkomen, kunt u opnamen maken in de Super35-modus, die een uitsnede van 1,5x duurt, maar uitstekend beeldmateriaal oplevert.

Je krijgt ook S-Log2, een microfoonaansluiting, een hoofdtelefoonaansluiting en IBIS, voor allround indrukwekkende videoprestaties.

Hier komt het op neer:

De a7S II biedt enkele videovoordelen ten opzichte van de a7R II (bijvoorbeeld niet-bijgesneden 4K) – en voor de serieuze videoshooters zal dit de moeite waard zijn.

Maar de a7R II pakt behoorlijk wat in voor de hybride shooter en zal een goede keuze zijn voor iedereen die af en toe video’s maakt.

WINNAAR: Sony a7S II

8. Prijs

Tegenwoordig kun je de Sony a7R II pakken voor ongeveer $ 1400 USD.

De a7S II, aan de andere kant, is ongeveer $ 1000 USD meer, op $ 2400 USD.

Als je een fotoshooter bent die geïnteresseerd is in een camera met hoge resolutie, is de a7R II duidelijk de juiste keuze, zelfs als je af en toe video aan de zijkant maakt.

Als je een serieuze videoshooter bent, dan zal de a7S II waarschijnlijk de betere gok zijn, hoewel je wilt overwegen of de extra $ 1000 USD het waard is.

Snappen?

WINNAAR: Sony a7R II

Sony A7S II vs Sony A7R II | Laatste woorden

De Sony a7S II en de Sony a7R II zijn beide oudere camera’s.

En in dit geval betekent dit dat u een aantal krachtige functies kunt krijgen – voor een verbazingwekkende prijs.

De a7S II is een geweldige optie voor video-centrische shooters, zodat u beelden van hoge kwaliteit kunt vastleggen, zelfs bij weinig licht.

Autofocusprestaties zijn niet geweldig, maar het is niet verschrikkelijk, en je zult de kleinere vormfactor leuk vinden in vergelijking met DSLR-concurrenten.

Dan is er nog de a7R II.

Wat het mist aan videomogelijkheden, maakt het goed in beeldkwaliteit, met een 42 MP-sensor, een indrukwekkend dynamisch bereik en vrij goede prestaties bij weinig licht, allemaal voor minder dan US $ 1.500 (controleer hier de nieuwste prijs).

Dus welke moet je kopen?

Als je op zoek bent naar video (met nog steeds schieten als secundair doel), pak dan de a7S II.

Blijf anders bij de a7R II, wat een goede optie is voor een geweldige prijs.

A7riisony

Sony A7Rii

Duurzame bouw, stellaire beeldkwaliteit en lagere prijs maken de a7Rii onze # 1 choce.

Controleer de huidige prijs

FacebookPinterestDelen