Verticale social media-vriendelijke video’s en AI komen naar DaVinci Resolve 18.1

FacebookPinterestDelen

In een wereld waar sociale media gestaag een van de belangrijkste plaatsingseindpunten zijn geworden voor veel video’s en foto’s, passen foto- / videosoftware- en hardwaremakers zich hier steeds meer aan aan.

Een van de nieuwste gevallen is DaVinci Resolve 18.1, dat nu een grote update voor zijn software heeft uitgebracht voor makers die video’s uploaden naar sociale netwerken. Editors kunnen in verticaal formaat aan hun video’s werken voor eenvoudige plaatsing op sociale netwerken zoals Snapchat, TikTok en anderen.

De CEO van Blackmagic Design, Grant Perry, specificeerde: “Dit is een grote update met nieuwe toegevoegde ondersteuning voor verticale resoluties voor sociale media. Nu kunnen klanten snel en eenvoudig videoposts maken voor sites zoals TikTok, Snapchat, Facebook-shorts, Instagram TV en meer, “

Andere aspecten van de update voegen verbeteringen toe aan de manier waarop meerdere gebruikers een videoproject bewerken door beide hun eigen tijdlijnen ervan te laten vergrendelen, zodat één gebruiker anderen niet volledig buitensluit tijdens het bewerken.

De nieuwe update van DaVinci Resolve 18.1 voegt nu ook AI-tools toe voor spraakbewerking. Deze omvatten een dialoognivellering en stemisolatie om gebruikers de dialoog te laten isoleren en te verduidelijken van andere geluiden.

Een andere toevoeging is ondersteuning voor Dolby Vision 5.1.0-bioscooptrimsels, waarmee gebruikers de HDR-kwaliteit van hun videowerk kunnen verfijnen.

In wezen vereenvoudigt de nieuwe update, afgezien van het faciliteren van het plaatsen van berichten op sociale media, het bewerken om het op verschillende manieren gemakkelijker te maken.

De releasetekst voor de DaVinci-update legt uit: “Updates voor de interne verwerking resulteren in maximaal 10 [times] snellere tekst+, snellere stabilisatie, tracking en analyse van gezichtsverfijning, [four times] snellere ruimtelijke ruisonderdrukking, betere afspeelprestaties met grote nodegrafieken en verbeterde Blackmagic RAW-decodering op Apple Silicon,”

Videografen die werken met video die ze prioriteren voor publicatie van hoge kwaliteit op sociale media, kunnen de onlangs bijgewerkte versie van DaVinci Resolve gebruiken om zichzelf tijd te besparen bij het bewerken ervan.

De essentiële software samen met de update is toevallig ook gratis, wat betekent dat het een handige optie is voor mensen die geen premium softwarekosten willen betalen. Een “Studio” -versie van DaVinci Resolve is echter ook beschikbaar voor $ 295.

Er zijn ook andere freemium- of vrije software-opties op de markt. Deze omvatten Canva en Picsart, om twee voorbeelden te noemen.

FacebookPinterestDelen
trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer