Vier nieuwe Canon EOS RF-objectieven + twee extenders

Vier nieuwe Canon EOS RF-objectieven + twee extenders

Canon heeft onlangs vier nieuwe objectieven toegevoegd aan zijn EOS RF-reeks, samen met twee extenders. Deze nieuwe toevoegingen zijn ontworpen om fotografen een breed scala aan mogelijkheden te bieden, van landschapsfotografie tot wildlife-opnames. In dit artikel zullen we elk van deze objectieven en extenders in detail bekijken, hun kenmerken en voordelen bespreken en hoe ze kunnen bijdragen aan het verbeteren van uw fotografie-ervaring.

Canon RF 24-105mm f/4L IS USM-objectief

Het Canon RF 24-105mm f/4L IS USM-objectief is een veelzijdig zoomobjectief dat ideaal is voor dagelijks gebruik. Met een bereik van 24-105mm biedt dit objectief zowel groothoek- als telefotomogelijkheden. Het is uitgerust met de nieuwste beeldstabilisatietechnologie van Canon, waardoor het ideaal is voor het maken van scherpe en trillingsvrije opnamen, zelfs bij weinig licht. Bovendien zorgt de snelle en stille autofocusmotor voor nauwkeurige en vloeiende scherpstelling.

Belangrijkste kenmerken:

 • Brandpuntsafstand: 24-105mm
 • Maximale diafragma: f/4
 • Beeldstabilisatie: Ja
 • Autofocusmotor: USM
 • Stof- en spatwaterdicht: Ja

Canon RF 50mm f/1.2L USM-objectief

Het Canon RF 50mm f/1.2L USM-objectief is een hoogwaardig prime-objectief dat bekend staat om zijn ongelooflijke beeldkwaliteit en bokeh-effect. Met een maximaal diafragma van f/1.2 biedt dit objectief uitstekende prestaties bij weinig licht en de mogelijkheid om onderwerpen prachtig te isoleren. De geavanceerde optische constructie zorgt voor haarscherpe beelden, terwijl de USM-autofocusmotor zorgt voor snelle en nauwkeurige scherpstelling.

Belangrijkste kenmerken:

 • Brandpuntsafstand: 50mm
 • Maximale diafragma: f/1.2
 • Beeldstabilisatie: Nee
 • Autofocusmotor: USM
 • Stof- en spatwaterdicht: Ja

Canon RF 70-200mm f/2.8L IS USM-objectief

Het Canon RF 70-200mm f/2.8L IS USM-objectief is een professioneel telezoomobjectief dat perfect is voor sport- en natuurfotografie. Met een constant maximaal diafragma van f/2.8 biedt dit objectief uitstekende prestaties bij weinig licht en de mogelijkheid om onderwerpen op afstand vast te leggen met behoud van scherpte en detail. De ingebouwde beeldstabilisatie zorgt voor scherpe opnamen, zelfs bij langere sluitertijden, terwijl de snelle en stille autofocusmotor zorgt voor nauwkeurige en vloeiende scherpstelling.

Belangrijkste kenmerken:

 • Brandpuntsafstand: 70-200mm
 • Maximale diafragma: f/2.8
 • Beeldstabilisatie: Ja
 • Autofocusmotor: USM
 • Stof- en spatwaterdicht: Ja

Canon RF 85mm f/1.2L USM-objectief

Het Canon RF 85mm f/1.2L USM-objectief is een portretobjectief dat bekend staat om zijn verbluffende beeldkwaliteit en onscherpe achtergronden. Met een maximaal diafragma van f/1.2 produceert dit objectief prachtige bokeh-effecten en maakt het mogelijk om onderwerpen haarscherp vast te leggen. De geavanceerde optische constructie zorgt voor uitstekende scherpte en detail, terwijl de USM-autofocusmotor zorgt voor snelle en nauwkeurige scherpstelling.

Belangrijkste kenmerken:

 • Brandpuntsafstand: 85mm
 • Maximale diafragma: f/1.2
 • Beeldstabilisatie: Nee
 • Autofocusmotor: USM
 • Stof- en spatwaterdicht: Ja

Canon RF 1.4x en RF 2x extenders

Naast de vier nieuwe objectieven heeft Canon ook twee extenders toegevoegd aan de EOS RF-reeks: de Canon RF 1.4x extender en de Canon RF 2x extender. Deze extenders maken het mogelijk om de brandpuntsafstand van compatibele objectieven te vergroten, waardoor fotografen nog meer bereik hebben bij het fotograferen van onderwerpen op afstand.

De Canon RF 1.4x extender vergroot de brandpuntsafstand met 1.4x, terwijl de Canon RF 2x extender de brandpuntsafstand verdubbelt. Beide extenders behouden de beeldkwaliteit en autofocusprestaties van het oorspronkelijke objectief, waardoor ze ideaal zijn voor natuurfotografie en andere situaties waarin een grotere brandpuntsafstand nodig is.

Conclusie

De vier nieuwe Canon EOS RF-objectieven en twee extenders bieden fotografen een breed scala aan mogelijkheden om hun creativiteit uit te drukken. Of u nu landschappen, portretten, sportevenementen of wildlife wilt vastleggen, deze objectieven en extenders zijn ontworpen om aan uw behoeften te voldoen. Met hun geavanceerde optische constructie, beeldstabilisatie en snelle autofocusprestaties kunt u verzekerd zijn van scherpe en gedetailleerde beelden.

FAQs

1. Zijn de nieuwe Canon RF-objectieven compatibel met oudere EOS-camera’s?

Nee, de nieuwe Canon RF-objectieven zijn specifiek ontworpen voor de EOS R-serie camera’s met RF-vatting. Ze zijn niet compatibel met oudere EOS-camera’s met EF-vatting.

2. Kan ik de extenders gebruiken met alle RF-objectieven?

De extenders zijn ontworpen om te werken met specifieke RF-objectieven. Raadpleeg de compatibiliteitsinformatie van Canon om te controleren welke objectieven compatibel zijn met de extenders.

3. Bieden de objectieven beeldstabilisatie?

Ja, de meeste van de nieuwe Canon RF-objectieven zijn uitgerust met beeldstabilisatie, waardoor u scherpe opnamen kunt maken, zelfs bij langere sluitertijden.

4. Zijn de objectieven stof- en spatwaterdicht?

Ja, de nieuwe Canon RF-objectieven zijn stof- en spatwaterdicht, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in verschillende weersomstandigheden.

5. Zijn de objectieven geschikt voor video-opnames?

Ja, de nieuwe Canon RF-objectieven zijn geschikt voor zowel fotografie als videografie. Ze bieden snelle en stille autofocusprestaties, waardoor ze ideaal zijn voor het maken van vloeiende en scherpe video-opnamen.

Met de toevoeging van deze vier nieuwe Canon EOS RF-objectieven en twee extenders aan hun assortiment, bevestigt Canon opnieuw hun toewijding aan het leveren van hoogwaardige optische producten voor professionele fotografen en enthousiaste amateurs. Of u nu een landschap wilt vastleggen, een portret wilt maken of onderwerpen op afstand wilt fotograferen, deze nieuwe objectieven en extenders bieden u de tools die u nodig hebt om uw creativiteit tot uiting te brengen.