Wanneer zwangerschapsfoto’s te maken: BESTE timing bij (elke) week

FacebookPinterestDelen

De vraag wanneer je zwangerschapsfoto’s moet maken, kan sommige aanstaande moeders in de war brengen, vooral als je ruim van tevoren een zwangerschapsfotosessie met je favoriete zwangerschapsfotograaf wilt boeken.

Nou, we zijn hier om u te helpen en al uw vragen te beantwoorden!

Zwangerschap is zowel mooi als uitdagend, een tijd vol verwondering en hoop en de beloften van dingen die komen gaan. Maar, zoals elke aanstaande moeder je zal vertellen, terugkijkend, lijkt het alsof het in een oogwenk voorbijgaat.

Daarom is het zo belangrijk om op het juiste moment een mooie zwangerschapsfotoshoot te doen. Elke toekomstige moeder wil foto’s van haar baby bump die ze voor altijd kan koesteren.

Dus, of je nu een zwangere moeder of een zwangerschapsfotograaf bent, blijf lezen om alles te weten te komen wat je moet weten.

Inhoudsopgave

Wanneer zwangerschapsfoto’s maken?

Deze korte gids helpt je bij het boeken van je zwangerschapsfotosessie op het beste moment. Houd er wel rekening mee dat alle zwangerschappen anders zijn. Je moet dus flexibel zijn en je aanpassen aan je eigen tijd op basis van hoe je je voelt.

Hopelijk kunnen we u door deze veelgestelde vragen te beantwoorden, helpen om een gefundeerde schatting te maken.

Zorg er ook voor dat je onze gids voor zwangerschapsfotografie bekijkt om je vaardigheden op te poetsen.

Wanneer is de beste tijd om een zwangerschapsfotoshoot te doen?

Bron: Gresley Guimarães

Elke aanstaande moeder zal een andere zwangerschap ervaren. Je lichaam zal zich anders ontwikkelen als dit je eerste kindje is of als dit de tweede of derde keer is.

Het hangt er ook van af of je meerlingen verwacht, je conditie en je lichaamstype. Toch verenigen enkele belangrijke aspecten alle zwangerschapsfotografiesessies.

Ten eerste wil je dat de zwangere buik de belangrijkste focus is. Je zult dus willen wachten tot het een mooie ronde vorm heeft. Meestal begint de bult te vertonen tussen 16 en 20 weken in de zwangerschap. Om het wat tijd te geven om te groeien, moet je minstens wachten tot je 26 of 28 weken hebt.

Natuurlijk, hoe meer tijd je wacht, hoe meer het opvalt. Toch wil je comfortabel zijn tijdens de shoot. Je moet dus geen foto’s maken na de 38e week van de zwangerschap – het voelt gewoon ongemakkelijk om in aantrekkelijke zwangerschapshoudingen te komen!

Dus als je je afvraagt welk trimester het beste is voor een zwangerschapssessie, is het meestal het derde trimester (rond de 7e of 8e maand van de zwangerschap).

Wanneer zwangerschapsfoto’s maken als je een tweeling / veelvoud verwacht?

Bron: Zara Hamdane

U moet rekening houden met de mogelijkheid dat u mogelijk eerder levert. Dit is zeer waarschijnlijk voor zwangere vrouwen die een veelvoud verwachten. Houd hier dus rekening mee als je zwangerschapsfoto’s wilt maken.

In dit geval is het het beste als je je zwangerschapsfotoshoot voor de achtste maand boekt.

Over het algemeen is het einde van het tweede trimester een goed moment om je professionele zwangerschapsfoto’s in te plannen. Als je niet zoveel laat zien als je zou willen, kun je wachten op het begin van het derde trimester. Een goed tijdsbestek zou tussen de 25 en 32 weken zijn.

Wanneer moet je zwangerschapsfoto’s maken als het een zwangerschap met een hoog risico is?

Credit: Yan Krukov

Het tweede trimester is meestal het meest stabiel tijdens een zwangerschap met een hoog risico. Daarom is het aan te raden om je fotosessie rond deze tijd in te plannen. Natuurlijk moet u uw arts vragen wat u wel en niet kunt doen.

Als u voorzorgsmaatregelen moet nemen, moet u dit met uw fotograaf bespreken. Vervolgens kun je zwangerschapsfoto-ideeën bedenken die leuk zijn en geen risico vormen voor jou of de baby.

Je boekt bijvoorbeeld kraamfoto’s thuis als je niet wordt aangeraden om te lopen of lang op je benen te blijven staan. Als je je creatief voelt, kun je bijvoorbeeld een zwangerschapsfotoshoot in het melkbad houden.

Wees wel voorzichtig met de watertemperatuur of het gebruik van geuren. Wat ik bedoel is dat dit een prettige ervaring moet zijn. U moet dus degene zijn die de ideale tijd bepaalt op basis van aan uw conditie. Vraag ook uw arts voordat u iets ongewoons doet.

Bekijk onze gids voor melkbadfotografie voor wat meer ideeën.

Wanneer moet je zwangerschapsaankondigingsfoto’s maken?

Bron: Gabriela

Je wilt dat je mooie baby bump opvalt voor aankondigingsfoto’s. Toch wil je niet te lang wachten. U moet rekening houden met de afdruk- en levertijden. Op deze manier kun je ze naar iedereen sturen voordat de baby arriveert.

U moet dus rekening houden met de doorlooptijd van uw fotograaf. Over het algemeen raad ik aan om je zwangerschapssessie aan het begin van het laatste trimester te plannen.

Is 36 weken te laat voor zwangerschapsfoto’s?

Bron: Sean Patrick

Laten we beginnen met te zeggen dat het nooit te laat is om een zwangerschapsfotosessie te doen. Het is beter om het laat te doen dan het helemaal niet te doen.

Je zult er geen spijt van krijgen dat je de tijd hebt genomen om zwangerschapsfoto’s te maken. Dit is een speciaal moment in je leven en je lichaam maakt een aantal ongelooflijke veranderingen door. Foto’s maken om deze periode te onthouden is belangrijk. En dan hebben we het nog niet eens over de leuke ervaring van een professionele fotoshoot.

De meeste fotografen raden de zwangerschapsshoot aan als je 28 tot 36 weken hebt. 36 weken is dus nog steeds binnen het gemiddelde tijdsbestek. Hoewel het misschien een beetje laat is voor sommige aanstaande moeders, is dit voor anderen perfect.

Als dit bijvoorbeeld je eerste baby is, moet je wat langer wachten tot je babybult een mooie ronde vorm krijgt.

Als je geen medische reden hebt om het niet te doen, kun je tot de uitgerekende datum een zwangerschapsfotoshoot doen. Zolang je er maar zin in hebt, natuurlijk. Hoewel, het is beter om het niet voor het laatste moment te laten.

Is 25 weken te vroeg voor zwangerschapsfoto’s?

Bron: Ilzy Sousa

Als algemene regel geldt dat 25 weken iets te vroeg is om je zwangerschapsfoto’s te maken. Dit komt omdat je meestal nog geen zichtbare baby bump hebt.

Natuurlijk zijn niet alle zwangerschappen hetzelfde. Je kunt een paar weken eerder een zwangerschapssessie boeken als je een veelvoud verwacht.

Je zult ook eerder laten zien als je geen eerste moeder bent. Dit is dus nog een reden om je zwangerschapsfotosessie eerder te boeken.

Last but not least is 25 weken een goed moment om zwangerschapsfoto’s te maken als je een zwangerschap met een hoog risico hebt. Dit komt omdat uw arts in het derde trimester bedrust kan aanbevelen.

Wat de reden ook is, een ervaren fotograaf weet hoe hij je groeiende babybult moet benadrukken. Zwangerschapsfoto’s zijn op elk moment mooi.

Toptips voor het boeken van een zwangerschapsfotoshoot

Credit: Maria Lindsey Content Creator

Nu je weet wanneer het het beste is om zwangerschapsfoto’s te maken. Hier zijn enkele handige tips om u voor te bereiden:

  • Boek je favoriete fotograaf van tevoren.
  • Plan eerder in als je een tweeling verwacht.
  • Boek later als dit je eerste baby is, want je wordt later getoond.
  • Huur een fotograaf in voor de babyshower om zwangerschapsfoto’s te maken met vrienden en familie.
  • Raadpleeg uw arts als u een moeilijke locatie of een veeleisende activiteit voor uw fotoshoot plant.
  • Vermijd nauwsluitende kleding omdat het ongemakkelijk is en onflatteuze vlekken op de huid kan achterlaten die op de foto’s te zien zijn.
  • Draag geen kleding met afleidende patronen. Effen kleuren zien er beter uit.
  • Wacht tot je dicht bij de fotoshoot bent om je garderobe te kiezen. Anders kan je lichaam te veel veranderen.
  • Als je blij bent met je fotograaf, overweeg dan om hem te boeken voor newbornfotografie en familiefoto’s.

Timing van de zwangerschapsfotosessie | Laatste woorden

Deze tijdschema’s zijn suggesties van ervaren fotografen en hun voormalige klanten. Toch zijn ze niet in steen gebeiteld. Je kunt je zwangerschapsfoto’s maken wanneer je je op je gemak voelt. Ook heeft elke zwangere vrouw andere omstandigheden. Ga er dus gewoon voor!

Het krijgen van professionele foto’s terwijl je zwanger bent, is iets waar je geen spijt van zult krijgen. Dus, ongeacht het moment, zorg ervoor dat je de tijd neemt om deze magische ervaring vast te leggen.

En wanneer de baby eindelijk ter wereld is gekomen, zorg er dan voor dat je je babyfotoshoot boekt! Al het beste!

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer