Wotancraft Commander Camera Rugzak Review: Nieuwe City Explorer

Ik heb in de loop der jaren verschillende Wotancraft-tassen getest, maar heb nooit de kans gehad om de Commander-rugzak te testen.

Gelukkig heeft het merk een aantal van zijn tassen bijgewerkt, en dit is er een van.

Nu v3 van de Wotancraft Commander Camera Backpack – genaamd de “New City Explorer” – is uitgebracht, had ik de kans om hem uit te schakelen voor een spin.

Wotancraft Commander Rugzak

Camerarugzak van topkwaliteit die prachtig is ontworpen, robuust en zijn prijskaartje waardig.

Controleer de huidige prijs

Wotancraft noemt het een reistas, maar met 21 liter is de Commander perfect als camerarugzak die geschikt is voor zowel reizen als dagelijks gebruik.

Sommige van de items in deze review zijn optionele extra’s, dus ik zal proberen ze waar mogelijk aan te wijzen.

Anderen worden aangeboden als onderdeel van een kerstaanbieding voor , dus het is vermeldenswaard dat deze mogelijk niet beschikbaar zijn als u ze later koopt.

Inhoudsopgave

Wotancraft Commander v3 Technische Gegevens

Pros

 • Toonaangevende kwaliteit en materialen
 • Unieke styling
 • Duurzaamheid
 • Gemak
 • Flexibiliteit van modulaire configuratie
Tegens

 • Geen bagagedoorvoer
 • De prijs past niet bij ieders budget
Controleer de huidige prijs
 • Extern: 30 x 50 x 17 cm (B x H x D)
 • Binnenkant: 27 x 45 x 15 cm (B x H x D)
 • Zijtoegangsdeuren: 10 x 20 cm (B x H)
 • Bovendeksel met ritsvak 23 x 14 cm (B x H)
 • Zijdeur ritszakken 12 x 14 x 4 cm (B x H x D)
 • Steekvak met ritssluiting aan de zijkant 13 x 14 cm (B x H)
 • Voorvak met ritssluiting 25 x 18 cm (B x H)
 • Laptopvak 25 x 43 cm (B x H)
 • Gewicht ± 2,35 kg
 • Inhoud: 21 liter

Bouw &uiterlijk

wotancraft commander v3 rugzak

[email protected]

De Wotancraft Commander stijl is zeer Wotancrafty: het merk heeft een unieke stijl.

Voor degenen die niet weten wat dit betekent, Wotancraft is trots op ww2-esthetiek geleverd met moderne constructie. Ik hou van hun stijl.

De tas die ik van Wotancraft kreeg was zwart met zwarte leren accenten; de tas is echter verkrijgbaar in zowel zwarte als olijfgroene alternatieven en het groen wordt geleverd met bruine accenten.

Het zwart past bij mensen met meer traditionele smaken. Geen van beide past als een leren aktetas in de directiekamer, maar ze zullen ook niet merkbaar misstaan in een zakelijke werkomgeving.

Een van de dingen die ik leuk vind aan Wotancraft is dat ze manieren hebben gevonden om te innoveren terwijl ze trouw blijven aan hun styling.

Ze hebben manieren gevonden om hun lederen accenten praktisch en functioneel te maken met behoud van de stijl die men gewend is. Je merkt dit op verschillende delen van de tas.

Gezien de esthetiek is het gemakkelijk voor mensen om de tas te verwarren met gewoon een andere vintage militaire tas, maar zoals wordt verwacht met een prijskaartje van $ 700, is de constructie toonaangevend.

Om de constructie van Wotancraft volledig te waarderen, moet u goed kijken hoeveel detail er in de tas zit.

De door Wotancraft gebruikte materialen zijn premium. Wotancraft gebruikt een combinatie van CORDURA 500D en distressed cow leather en beweert dat ze er na de verkoop van 10.000 tassen er maar drie hebben hoeven repareren.

Na mijn vorige Wotancraft-tassen te hebben gebruikt en misbruikt, kan ik instaan voor hun duurzaamheid. (Bekijk al onze andere Wotancraft tasrecensies.)

Enkele voorbeelden van de hoogwaardige pasvorm en afwerkingen op de Wotancraft Commander. Wotancraft bevat lussen onder hun klikclips om het gemakkelijker te maken om ze vast te maken.

Enkele voorbeelden van de hoogwaardige pasvorm en afwerkingen op de Wotancraft Commander. Wotancraft bevat lussen onder hun klikclips om het gemakkelijker te maken om ze vast te maken.

Ik heb mijn Wotancraft Nomad meerdere keren overbelast tot het punt waarop ik niet zeker wist of het stiksel of materiaal zou wijken, en tot op heden is het er ongeschonden uitgekomen ondanks een paar lange roadtrips met meer dan 15 kg uitrusting.

Wat fittingen betreft, net als het materiaal, zijn de fittingen Top-notch. Ritsen zijn YKK, terwijl de kwaliteit van gespen en clips even hoog is. De kliksluitingen met verhoogde leren lussen zijn ook een leuke touch.

Vanwege de gebruikte materialen is waterdichting zoals verwacht met het gebruik van CORDURA 500D en waterdichte YKK-ritsen. Wotancraft beweert hun tassen meer dan een uur in de regen te hebben getest zonder dat er water het interieur bereikte, en ik zal hen op hun woord geloven.

Als ik van plan was om dagenlang buiten te blijven in de regen, zou een regenhoes misschien een extra optie kunnen zijn die ik zou overwegen, maar voor dagelijks gebruik waar regen waarschijnlijk niet aan de gang is, zal de standaardopstelling prima werken.

Uiterlijke kenmerken

Er zijn meerdere manieren om het statief te bevestigen als de standaardoptie vanwege de grootte niet bij uw statief past.

Er zijn meerdere manieren om een statief te bevestigen als de standaardoptie niet past bij de grootte van uw statief.

Er is geen tekort aan functies aan de buitenkant van de tas. Als gevolg hiervan zal deze sectie lang zijn.

Wotancraft heeft een statiefafdekking meegeleverd om het dragen van je statief gemakkelijker te maken. Dit is een lichtgewicht statiefafdekking waar je je statiefpoten in schuift in tegenstelling tot de riemen en kleine zakken op de meeste tassen.

Op het eerste gezicht lijkt het contra-intuïtief, maar het werkt goed. Het is gemakkelijk om het statief eruit te halen wanneer je het nodig hebt, hoewel het alleen geschikt is voor kleinere statieven in reisstijl, zoals de Gitzo 0- of 1-serie.

Ik heb twee Gitzo statieven, de 1545 en de 0245, die beide passen. Ze zijn echter strak en de tas past niet op grotere modellen.

Ik denk dat dit door het ontwerp is, omdat het dragen van grote en zware statieven op je cameratas niet iets is dat de meeste mensen voor een langere periode willen doen.

Toch, als je een groot statief hebt, zou je de riemen van het statiefzakje of de leren gespen kunnen gebruiken, wat net zo goed zou werken.

Zoals bij de meeste tassen heeft deze een handvat aan de bovenkant. Het is zacht maar stevig en niet anders dan andere Wotancraft-tassen die ik heb geprobeerd.

De externe opslag op de Commander is aanzienlijk, met verschillende zakken en bevestigingspunten op de tas.

Aan de voorkant van de tas vind je een grote zak. Voor degenen die een waterfles zonder bevestigingsclip willen dragen, is dit de plek die er het meest geschikt voor lijkt.

Het gebruik is niet beperkt tot een waterfles – het is een vak voor meerdere doeleinden dat comfortabel past op oversized items zoals een AD200-stroboscoop.

Hoewel het een hoes heeft met een duimklik, heeft het geen rits, dus ik zou geen kleinere items aanbevelen die eruit kunnen vallen.

Er zijn meerdere opties voor uw waterfles. Door de clip te gebruiken, heb je de mogelijkheid om je voorvak te gebruiken voor andere spullen.

Er zijn meerdere opties voor uw waterfles. Door de clip te gebruiken, heb je de mogelijkheid om je voorvak te gebruiken voor andere spullen.

Er is een middelgroot (23 x 14 cm) ritsvak aan de bovenkant van de tas dat past op een grote Speedlight met ruimte over. (Dat wordt gebruikt als context voor de grootte en niet noodzakelijkerwijs wat ik daar zou opslaan, omdat het meer geschikt lijkt voor lichtere items.)

Aan de bovenkant van de tas bevinden zich twee kleine vakken aan de voorrand en de achterrand aan weerszijden. De bovenste voorste zijn verbonden en bieden een enkele zak (25 x 18 cm) met toegang vanaf beide zijden. De achterzak is kleiner (13 x 14cm), ongeveer paspoortformaat.

Aan de zijkant vindt u ook metalen lussen voor het bevestigen van items (zoals een waterfles) samen met twee extra (12 x 14 x 4 cm) opbergvakken die de zijtoegangspunten voor uw onderste cameravak camoufleren.

Deze vakken zijn groot genoeg voor laptopopladers of accessoires indien nodig.

Ten slotte vindt u op het onderste gedeelte van de voorkant riemen die geschikt zijn voor het dragen van beddengoed (of een statief), zoals hierboven vermeld. Als je dit gebruikt, kun je worden beperkt in het gebruik van het voorvak voor water, maar ik denk niet dat het een grote beperking is.

Wat tekorten betreft, dit is altijd subjectief en hangt af van wat essentieel is voor het individu. Opvallend ontbreekt voor mij persoonlijk een bagagepassage die ik leuk vind op reis.

Sommige landen hebben geen toegang tot trolleys en de afstanden die op moderne luchthavens worden afgelegd, kunnen aanzienlijk zijn. Een zwaar beladen cameratas kan een beetje hard op de schouders komen te staan als je door luchthavens beweegt, dus de mogelijkheid om de lading te verlichten is waardevol.

Je zou de onderste voorbanden kunnen gebruiken, maar het lijkt meer een tijdelijke oplossing dan een ontwerp. De meeste bagagedoorvoeren staan centraal, terwijl deze zich in de onderste helft van de tas bevinden.

Interieur kenmerken

Het bovenste compartiment kan worden gebruikt met de optionele draagbare cameramodule of als opslag voor andere goederen. Het past een iPad 12.9 in dit gebied zonder het te verpletteren in de laptop sLeeve.

Het bovenste compartiment kan worden gebruikt met de optionele draagbare cameramodule of als opslag voor andere goederen. Dit gebied past op een iPad 12.9 zonder deze in de laptophoes te pletten.

Interieurfuncties zijn afhankelijk van het feit of u enkele add-ons koopt, omdat dit een modulair ontwerp is. Ik zal de basiszak als uitgangspunt behandelen en dan kijken naar de add-ons.

Beginnend met de tas, is deze nog steeds redelijk uitgebreid, zelfs in het basisformaat. Dit is waarschijnlijk voldoende als je maar één camera en een of twee extra lenzen bij je hebt.

Het onderste cameravak is een cameravak met een zijingang die toegankelijk is vanaf beide zijden van de tas. Wotancraft combineerde de bovenste en onderste compartimenten met een klittenbandverdeler. Dit zorgt voor iets meer flexibiliteit met opslag.

De toegang tot de deur is via YKK ritsen en zacht klittenband. Dit zorgt voor flexibiliteit met de verschillende aangeboden modules, zodat u aan elke deur een module kunt bevestigen. De kwaliteit van de verdelers is zoals verwacht in een premium tas.

In het bovenste gedeelte heb je een grote opening die lijkt op een kleine cameratas met 1 camera / 3 lenzen. U vindt er ook een laptopvak.

Als u de optionele draagbare camera-insert niet gebruikt, heeft u een behoorlijke hoeveelheid ruimte voor een hoofdtelefoon of zelfs een 12,9″-iPad en toetsenbord.

De optionele draagbare camera-insert verkoopt voor US $ 75 en maakt het pakket wat mij betreft compleet.

Het is een kleine tas met 1 camera / 3 lenzen die is ontworpen om met de tas of als een stand-alone eenheid te werken, en Wotancraft biedt een schouderriem om dit mogelijk te maken.

De klittenbandmodules zijn uitwisselbaar tussen tassen. Deze kwamen uit mijn Nomad tas.

De klittenbandmodules zijn uitwisselbaar tussen tassen. Deze kwamen uit mijn Nomad tas.

Mijn grootste frustratie over reizen is het meenemen van een grote tas naar een bestemming en het niet hebben van een kleinere tas voor als ik met minder spullen op pad wil. Ik heb misschien zes lenzen nodig op reis, maar ik heb niet elke keer zes lenzen nodig als ik met mijn camera op pad ga.

In overeenstemming met de rest van de tas, heeft de tas met 1 camera / 3 lenzen ook een klittenbanddak voor add-on modules, dus als u batterijen en / of geheugenkaarten in een module bewaart, is het eenvoudig om deze van de hoofdtas naar de draagbare cameramodule over te brengen.

Zoals het geval is met de meeste dingen op deze tas, heeft Wotancraft zelfs bevestigingslussen aan de zijkant van de draagbare cameramodule meegeleverd voor het geval u iets moet bevestigen. Het weerspiegelt hun aanpak om alles compleet te maken in plaats van het absolute minimum te leveren.

Als u eerdere klittenbandmodules hebt, is het goed om te weten dat ze compatibel zijn. Degenen op de foto waren van mijn Nomad, en het zijn dezelfde opties die worden gebruikt voor de commandant.

Deze kunnen worden gebruikt in de zijdeuren voor het onderste cameragedeelte, op het deksel van het bovenste compartiment of in de optionele draagbare cameramodule.

Als ik zou muggenziften, is het scheidingssysteem in de onderste camerakubus een beetje vreemd en kon ik geen manier vinden om lenzen er goed mee te rangschikken.

Ik zou iets hebben opgenomen dat lijkt op traditionele schoudertassen. Dit zou het gemakkelijker maken voor degenen die de bovenste kubus niet hebben om mee te nemen, zodat je een camera en twee extra lenzen kunt passen.

 • Gerelateerd: Wat is de beste tas voor fotografen?

Opslagcapaciteit

Een op fotografie gebaseerd voorbeeld met de Wotancraft Commander

Een op fotografie gebaseerd voorbeeld van de capaciteit van de Wotancraft Commander.

De Wotancraft Commander valt mooi in het midden van het spectrum – een tas die ik een paar weken geleden gelukkig had kunnen gebruiken voor een kitesurftrip waar ik surffotografie deed, en mijn Nomad 15L was net iets te klein.

Het verschil tussen 15L en 21L is groter dan veel mensen zich realiseren. Pak gewoon drie flessen van twee liter en denk erover om die opslagruimte aan een tas toe te voegen.

Een ding dat ik denk dat de Commander v3 heeft voor het gaan met betrekking tot opslag is de boxy vorm. Het hebben van 21L en het hebben van 21L bruikbare opslag zijn twee verschillende dingen.

Een Speedlight of laptop is bijvoorbeeld boxy, niet gebogen. Als u lange en rechte items moet opslaan, helpt het hebben van een doosvorm.

Qua werkelijke capaciteit past het onderste cameravak gemakkelijk op een greep spiegelloze camera zoals de A1 met een Sony 70-200mm f/2.8 of Sony 100-400mm f/4.5-f/5.6, met ruimte over. Het zou waarschijnlijk ook passen bij een grotere DSLR.

Met een grijpcamera en 100-400mm zou je nog steeds een extra prime kunnen plaatsen, maar het zou een beetje manipulatie van de verdelers vereisen.

Als voorbeeld zou ik gemakkelijk het volgende kunnen passen:

 • Sony a7RIII met Sony 100-400mm G Master (onderste camera compartment)
 • Sigma 24-70mm f/2.8 (onderste cameravak)
 • Sony a7III (niet getoond) met 24mm f/1.4 GM (bovenste camera kubus)
 • Sigma 85mm f/1.4 (bovenste camera kubus)
 • Sony 55mm f/1.8 (bovenste camera kubus)
 • AD200 (voorvak)
 • XPro Trigger (zijvak)
 • Filters (bovenzak)
 • Reservebatterijen (klittenband)
 • MacBook Pro 13 M2 (laptophoes)
 • Laptop oplader en muis (zijvak)
 • Waterfles (aan de zijkant vastgeklikt)
 • Statief (of compacte lichtstandaard als ik de AD200 neem)
 • Modifier (aan de zijkant vastgeklikt)

Nu lijkt dat misschien overkill, en dat is het ook. Dat is het maximale dat ik zou kunnen inpassen in plaats van wat ik zou nemen voor een shoot.

Als ik bijvoorbeeld met mijn AD200 naar een portretshoot ga, zou de 100-400mm niet mijn keuze zijn; Ik zou mijn 135 mm nemen, die aanzienlijk kleiner is, samen met mijn 85 mm, 55 mm, 35 mm en 24 mm.

Als ik op reis was, zou ik de Ad200 of modifier niet nemen.

Misschien wilt u zwaar laden voor op reis en vervolgens de optionele camera-insert gebruiken om rond te lopen.

Een niet-fotografie opstelling, behalve de X100V, die me altijd bijblijft.

Een niet-fotografie opstelling, behalve de X100V, die me altijd bijblijft.

Het bovenstaande voorbeeld was een zeer fotografie-georiënteerde carry. Hoe zit het zonder de camerakubus, zeg maar elke reis naar je werk op een dag dat je van plan bent de tas in te laden?

Daarvoor kan je inhoud iets anders zijn, en ik ga ervan uit, omwille van het argument, dat je de onderste kubus niet met camera-uitrusting laadt.

 • MacBook Pro 13 M2 (laptophoes)
 • iPad Pro 12.9 met toetsenbord en potlood (bovenste compartiment)
 • Schoenen (in de onderste camerakubus, bij voorkeur ingepakt, zodat je de binnenkant van de tas niet vuil maakt)
 • Sony WH-1000XM4 draadloze ruisonderdrukkende hoofdtelefoon (bovenste compartiment)
 • Fujifilm X100V (bovenste compartiment)
 • Jumper (bovenste compartiment)
 • Waterfles (voorzak)
 • Muis, adapter en oplader (zijzakje)

Dit voorbeeld zou een redelijk lichtgewicht carry zijn, niet op capaciteit verpakt en iets dat de schouders niet zou breken.

Het is duidelijk dat met het modulaire ontwerp flexibiliteit de sleutel is, en met de mogelijkheid om opbergruimte over afzonderlijke compartimenten te combineren, zou je zo ver kunnen gaan als het monteren van een 400mm f/2.8.

Gebruiksgemak/Comfort

De tas is comfortabel, zelfs voor langere wandelingen

De tas is comfortabel, zelfs voor langere wandelingen.

Zoals je zou verwachten voor deze prijsklasse, is de tas comfortabel vanwege de kwaliteit van het gebruikte materiaal en heeft Wotancraft niet beknibbeld op hun materiaal.

De tas is zeer comfortabel aan de achterkant, zelfs bij zwaardere ladingen. Als je van plan bent om de tas voor langere tijd vol te laden, zou ik nog steeds de optionele tailleband aanbevelen, hoewel korte ritten prima zijn zonder.

Wat het gebruiksgemak betreft, is de Wotancraft Commander Rugzak biedt een goede balans tussen stijl en functie.

De vingerlussen onder de klikclips en bevestigingen maken het veel gemakkelijker om ervoor te zorgen dat de zak goed gesloten is.

Ik denk dat de flexibiliteit van de optionele modules helpt bij het gebruiksgemak.

Inclusief klittenbandafdekkingen over enkele van de klittenbandstrips op het optionele camera-inzetstuk maakt het verwijderen van de module eenvoudig.

Ik had graag een manier gehad om het deksel van de camera-inzet aan het deksel van de zak te bevestigen, zodat deze opengaat wanneer je de zak opent.

Het is echter geen kritiek item, omdat je het deksel gemakkelijk achter de insert in de zak kunt vouwen.

Mijn enige klacht waren de onderste riemen met gespen. De nabijheid van de leren lus tot de gesp maakt het iets moeilijker om de leren riem door de lus te knopen en te rijgen, vooral als je er iets in hebt.

Ik heb het gevoel dat het 1-2 cm van de gesp verwijderd moest zijn.

Alternatieven

Een grijpbare Sony full frame camera past gemakkelijk in het onderste cameravak. Deze heeft een Sony 100-400 f/4.5-5.6 GM aan de andere kant.

Een grijpbare Sony full frame camera past gemakkelijk in het onderste cameravak. Deze heeft een Sony 100-400mm f/4.5-5.6 GM aan de andere kant.

De lijst met alternatieven in deze prijsklasse is relatief klein. Er zijn veel alledaagse camera’s en reistassen, maar niet veel op dit premium niveau.

Peak Design biedt zowel een reis- als een alledaagse rugzak, hoewel het volume van de Wotancraft dichter bij de Everyday (20L) ligt dan de Rravel (30L).

Ik geloof niet dat de Peak Design-tassen overeenkomen met de kwaliteit van de Wotancraft, maar dat is niet verwonderlijk met minder dan de helft van de prijs.

De Wandrd Prvke 21 v2 is een andere goede tas, maar nogmaals, het is de helft van de prijs. Het is mijn keuze als je niet het budget hebt voor een Wotancraft Commander.

Net als bij Peak Design komt het niet overeen met de kwaliteit, maar voor de helft van de prijs is dat een oneerlijke verwachting. Ze zijn gericht op verschillende markten.

In de prijsklasse van Wotancraft is er alleen de Compagnon Backpack en enkele Ona Bags.

Ik heb de Compagnon niet persoonlijk getest, maar het lijkt dichter bij een modetas (op basis van de beoordelingen) dan iets dat je tot de capaciteit zou kunnen laden zonder je zorgen te maken dat het breekt.

De ONA Camps Bay en Monterey zijn vergelijkbaar in prijs, stijlvol en kunnen dagelijks worden gebruikt. Beide zijn goed, maar dichter bij modetassen, zoals de Compagnon.

De Camps Bay zou nog steeds enige duurzaamheid bieden met heavy-duty canvas.

Als ouder ontwerp heb ik echter niet het gevoel dat de Camps Bay qua comfort overeenkomt met de Wotancraft. Het gebruik van Canvas over Cordura maakt het ook zwaarder.

Waar voor je geld

detail van de wotancraft nieuwe stadsverkenner

[email protected]

Laten we hier eerlijk zijn: voor ongeveer US $ 600, de Wotancraft Commander Camera Rugzak wint niet veel punten voor betaalbaarheid.

In tegenstelling tot sommige andere premium tassen die er zijn, komt de kwaliteit van de tassen van Wotancraft echter overeen met de prijsstelling, met premium materialen, premium constructie en unieke ontwerpen.

Als de kosten u niet afschrikken, komen de optionele modules bovenop het prijskaartje van $ 600, dus u kunt bijna $ 700 kosten, afhankelijk van wat u koopt. De tassen zijn niet op elke gebruiker gericht.

Sommigen vinden misschien dat het geven van een 7/10 aan de Wotancraft op prijs / waarde overdreven is, dus laat me wat context geven: ik zal vaak zien dat fotografen hun tassen om de 3-5 jaar vervangen als ze gedateerd raken of zware slijtage vertonen.

Die tassen gaan misschien de helft van de prijs van de Wotancraft, maar gaan ook half zo lang mee – soms minder.

Wotancraft-tassen gaan ondertussen minstens tien jaar mee, dragen goed en zien er na verloop van tijd niet gedateerd uit.

Dus, welke tas heeft een lagere prijs-kwaliteitverhouding? Een tas van $ 300 die vijf jaar meegaat of een $ 600 die meer dan 10 jaar meegaat?

Het is een vergelijkbaar argument als goedkope versus dure statieven, en het is er een waarvan ik zou willen dat meer gebruikers erover zouden nadenken wanneer ze tassen kopen. De waarde van een goede tas is meer dan alleen de prijs.

Wotancraft Commander Rugzak Review | Conclusie

Wotancraft voegt een aantal merchandise gratis toe aan hun kerstaankopen .

Wotancraft voegt een aantal merchandise gratis toe aan hun kerstaankopen .

Wotancraft heeft met de derde editie van de Commander een uitgebreid aanbod samengesteld, en de volwassenheid van de tas laat zien. Het is een indrukwekkend ontwerp dat hun klantenbestand tevreden zal houden.

Er is heel weinig om over te klagen, zoals je zou verwachten bij een derde editie omdat ze twee versies hebben gehad om het goed te doen.

En doe het goed, dat deden ze.

De meeste mensen waren behoorlijk onder de indruk van de laatste versie, dus het spreekt voor zich dat dit geen teleurstelling zou zijn. De enige teleurstelling zal zijn voor degenen die het zich niet kunnen veroorloven.

Hoewel ze functioneel blijven, zijn Wotancraft-tassen een kunstwerk. Hun styling is uniek en indrukwekkend, terwijl ze zijn gebouwd om andere tassen op de markt te overleven.

Als iemand die veel tassen beoordeelt, scoren de producten van Wotancraft altijd hoog op een lijst met aanbevelingen.

Deze tas heeft nu een plekje verdiend als mijn dagelijkse tas, waar hij de komende maanden flink gebruikt zou moeten worden. We zullen zien hoe het over een jaar of twee verloopt, maar op basis van ervaringen uit het verleden heb ik geen zorgen over duurzaamheid.

Wotancraft Commander Camera Rugzak

Rugzak van topkwaliteit die prachtig is ontworpen, robuust en zijn prijskaartje waardig.

Controleer de huidige prijs