Wotancraft in de schijnwerpers

Wotancraft is voor mij altijd een merk geweest dat in nevelen gehuld was. Het middeleeuws ogende logo, de ingetogen, gruizige fotografie die je begroet met nul informatie op de startpagina, de donkere, low-key productfoto’s, een enigszins verwarrende website en het duidelijke gebrek aan aanwezigheid of marketing op sociale media lieten me achter mijn hoofd krabben over waar ze allemaal over gingen.

Ondanks het mysterie, bij mijn eerste contact met Wotancraft via e-mail, werd ik begroet door een van de medeoprichters Jimmy, een vriendelijke Taiwanese man die erg gepassioneerd is over dit intrigerende merk.

Wotancraft Thor

Jimmy voorzag me heel vriendelijk van twee Wotancraft-tassen om te beoordelen; de Thor (hierboven) en de Commander (de uitgelichte afbeelding bovenaan dit bericht).

Ik vond echter dat Wotancraft meer verdiende dan een eenvoudige dslr cameratas review, vandaar dit interview met Jimmy, zodat we een beetje meer kunnen leren over wat ze proberen te bereiken, en waarom Wotancraft op je radar zou moeten staan.

(Zie gerelateerd: Wotancraft Trooper review | Wotancraft Ryker beoordeling | Wotancraft Sluipschutter)

Wat is Wotancraft?

Wotancraft Atelier is een zeer kleine showroom / werkplaats in Taipei City, Taiwan. Het werd opgericht in 2008, waar we voor het eerst begonnen met het maken van hang-aged lederen horlogebanden die passen op Panerai duikhorloges. We zijn in 2010 begonnen met het maken van cameratassen.

Onze kernwaarden zijn om ons te concentreren op wat we willen en er hard voor te vechten.

Wotancraft horlogeband
Wat maakt een Wotancraft tas anders dan andere tassen?

We hebben een goede balans tussen persoonlijke esthetiek en bruikbaarheid.

Het is niet zo eenvoudig als het klinkt, omdat persoonlijke esthetiek niet altijd de acceptatie van de klant garandeert, daarom gebruiken de meeste merken virale marketing om hun creatieve concepten te verkopen, of houden ze vast aan populaire ontwerpen die niet fout kunnen gaan.

We hebben het veel harder aangepakt. We blijven Wotancraft-tassen er uitzonderlijk uit laten zien en weigeren elk spoor van middelmatigheid in stijl te accepteren. Maar tegelijkertijd doen we evenveel moeite om onze tassen “te laten werken”, om een beroep te doen op degenen die altijd dachten dat “designertassen de tand des tijds niet doorstaan”.

wotancraft ontdekkingsreiziger

Wat voor soort klant bent u van plan uw producten te kopen?

Iemand die geeft om stijl en functie “gelijk”. Veel van de terugkerende klanten van Wotancraft zijn praktische, nuchtere mensen; ze genieten fijne esthetiek, maar ze geven ook veel om voorstelling.

Het is begrijpelijk dat ze designertassen de rug toekeren omdat die tassen hen eerder in de steek lieten, maar de stijlvolle maar zeer functionele Wotancraft-tassen hebben hen verrast en ervoor gezorgd dat ze terugkwamen.

Wotancraft Thor

Hoe kunt u de hogere prijzen van uw tassen rechtvaardigen voor de tassen van andere fabrikanten?

De vraag beantwoordt eigenlijk zichzelf: omdat Wotancraft geen fabrikant is. Grote merken kunnen massaal een populair ontwerp produceren om de eenheidskosten te verlagen en dat kunnen wij niet.

Om te integreren functionaliteit in innovatief tas esthetiek, Wotancraft tassen hebben drie keer het aantal onderdelen dan uw gemiddelde camera messenger bag (zelfs high-end designer tassen).

Wotancraft Ranger

Evenzo worden onze materialen niet uit voorraad gekocht; ze worden op maat besteld. We hebben veel tijd besteed aan het verfijnen van het vintage kleurvervagingseffect op nieuw leer en we hebben ons hoogwaardige composiet canvasmateriaal eruit laten zien als natuurlijk katoenen canvas. Zelfs de gespdeuken en distresses zijn gebaseerd op ons oorspronkelijke ontwerp.

Geen van onze ontwerpbeslissingen is massaproductievriendelijk.

Wotancraft Thor

Een Wotancraft tas maakt niet zoveel uit als een goedkopere tas. Als eenvoudig bewijs hiervan bieden we nooit kortingsverkopen aan, omdat onze prijsstructuur in tegenstelling tot anderen geen ruimte heeft voor kortingen. Onze producten worden in kleine hoeveelheden en soms on-demand gemaakt in onze werkplaats.

Wij geloven dat mensen moeten kopen waar ze geen spijt van zullen krijgen, in plaats van zich te laten overhalen om te kopen door kortingen of verleidelijke prijskaartjes.

Onze ambachtslieden volgen persoonlijk elke aankoop op via e-mail voor feedback en meningen van klanten, en we bieden 7 dagen gratis retour (verzending ook gedekt) als onze klant denkt dat de tas niet aan de verwachtingen voldoet.

Wotancraft Commandant

Hoe lang duurt het om je tassen te maken?

Het duurt meestal een volle week om een tas te maken, maar dit varieert. Hoewel de Commander een complexere tas is om te maken vanwege het ontwerp neemt de Thor-tas met zijn meer minimalistische ontwerp bijvoorbeeld net zoveel tijd in beslag als het maken van een Commander, omdat voor een volledig leren tas als Thor de lederen selectie en het snijden meer onderzoek vereiste en daarom meer tijd kost dan het voorbereiden van canvasmaterialen.

Wat was de inspiratie achter Commander en Thor?

De Commander camerarugzak komt uit de City Explorer-serie, die is geïnspireerd op de robuustheid van militaire tassen en uitrusting uit de Tweede Wereldoorlog.

Het leren schouderriemsysteem is afgeleid van de WWII Swiss Army-rugzak, de voorste lederen nutsbanden zijn ook geïnspireerd op bevestigingsgordels van antieke WOII-tassen.

Wotancraft Commandant

Thor-tas komt uit de Urban Classic-serie, een puur ontwerpconcept dat probeert te visualiseren wat kalm, sereen maar krachtig is.

We hebben gedurfd paarse voering gebruikt tegen zwart leer, omdat we niet willen dat seksuele stereotypen onze creativiteit tegenhouden: deze tas is geschikt voor mannen en vrouwen, voor degenen die eenvoud waarderen, maar genieten van subtiele luxe en kracht in duidelijke vormen.

Wotancraft Thor

Uw productfoto’s zijn erg donker. Wat was de redenering achter deze beslissing?

We willen een krachtige visuele ervaring creëren, zodat mensen de aantrekkingskracht kunnen voelen, net zoals wij dat doen wanneer we onze eigen creaties zien. We zijn echter nog steeds bezig met het verbeteren van onze fotografietechniek om betere productfoto’s te maken, om productdetails beter over te brengen en een verbluffende sfeer te behouden.

Wotancraft Boodschapper

Welke invloeden spelen er op het ontstaan van Wotancraft producten?

We laten ons inspireren door een vrijgevochten, stoere, volwassen levensstijl. Onze filmpersona’s zijn Mickey Rourke en Tommy Flanagan. We houden of gooien een tasontwerp weg door ons voor te stellen of die jongens onze tassen zouden dragen.

Wat prestaties betreft, hebben we een voortdurende samenwerking met professionele fotografen over de hele wereld, die nauw met ons samenwerken in de productontwerpfase. En natuurlijk krijgen we advies van onze klanten (velen van hen zijn ook professionele fotografen / videografen) en blijven we suggesties implementeren in onze bestaande ontwerpen.

Beoordeling van de Wotancraft Commander

Materiaal

Plantaardig gelooid rundleer
Waterdicht W.A.L canvas
Zeer sterke metalen hardware
Bronzen YKK Ritsen (met roestvrije coating)
Schuimvulling met hoge dichtheid (schokbestendig inzetstuk)

Dimensies

Buitenkant tas – breedte 17 x diepte 33 x hoogte 44 cm
Bovenste inzetstuk interieur – breedte 11 x diepte 23 x hoogte 19 cm
Onderste compartiment – breedte 15 x diepte 28,5 x hoogte 24cm
Schouderband – verstelbaar tussen 60~87 cm
Gewicht – tas met inzetstuk 2,6 kg

Sterktes

Knappe looks – geen enkele andere cameratas op de markt ziet er zo uit
Sterkte/duurzaamheid – mix van canvas en leer maakt het zeer slijtvast
Functionaliteit – in het bijzonder de mogelijkheid om toegang te krijgen tot het interieur via zakken
Maat – ziet er niet bijzonder groot uit voor een rugzak, maar past er veel in
Comfort – gewatteerd achterpaneel en riemen maken het zeer comfortabel om te dragen

Zwakke punten

Gewicht – wanneer leeg, is de commandant nogal zwaar
Functionaliteit – moeilijk toegankelijk binnenin via zijvak wanneer Commander op beide schouders in gebruik is

Bekijk hier de laatste prijs >>

Review van de Wotancraft Thor

Materiaal

Plantaardig gelooid leer (graanhuid lichaam, koeienhuid riemen)
Gladde handfluwelen voering
Zeer sterke metalen hardware
Bronzen YKK Ritsen (met roestvrije coating)
Schuimvulling met hoge dichtheid (schokbestendig inzetstuk)

Dimensies

Buitenkant tas – breedte 49 x diepte 21 x hoogte 27 cm
Inzet binnenkant – breedte 31 x diepte 11 x hoogte 19 cm
Schouderriem – verstelbaar tussen 116~130 cm
Gewicht – tas 1,66 / inzetstuk 0,46 / schouderband 0,275 kg

Sterktes

Uniek uiterlijk – lijkt in niets op een cameratas. Eerste cameratas die ik heb gezien om zo’n luxe zacht leer te gebruiken
Functionaliteit – bevestigingsloze (elastische) voorzakken zorgen voor snelle, stille toegang
Maat – voor een alledaagse ‘straat’ cameratas is de maat perfect en kan deze worden aangepast om kleinere ladingen te dragen

Zwakke punten

Prijs – we betreden designer handtas prijsgebied …!

Hier beschikbaar

Dus, wat zijn uw opvattingen over de cameratassen van Wotancraft? Laat een reactie achter op ga verder met de discussie, want ik ben benieuwd naar uw mening.

Als u meer informatie wilt over een van de producten van Wotancraft, bezoek dan hun website: www.wotancraft.com

FacebookPinterestDelen