11 Beste apps om foto’s om te zetten in schilderijen

Altijd al een foto willen laten lijken op een schilderij? Gelukkig zijn er hier in 2023 tal van geweldige apps die foto’s met slechts een paar klikken in schilderijen veranderen!

Deze handleiding onthult 8 van de beste apps voor iOS (voor de iPhone en iPad) en Android-smartphones die schilderstijlen toepassen op uw favoriete foto’s.

We hebben ook een aantal geweldige producten toegevoegd voor Mac- en Windows-computergebruikers.

Klaar om uw foto’s om te zetten in kunstwerken met het nieuwste aquarel- of olieverfeffect?

Laten we er meteen in duiken!

Inhoudsopgave

Beste telefoon-apps om foto’s in schilderijen om te zetten in 2023

Als je je ooit hebt afgevraagd hoe je een schilderij gratis in een foto kunt veranderen, zijn er eigenlijk verschillende geweldige iPhone- en Android-apps die kunnen helpen.

Sommige apps vereisen een kleine betaling om te downloaden, terwijl andere gratis zijn, maar betaling vereisen voor extra functies.

(Misschien bent u ook geïnteresseerd in andere apps die uw foto’s ook in schetsen en tekeningen kunnen omzetten.)

Laten we eens kijken naar de beste opties.

1. Colorcinch (Web)

Kanaliseer je innerlijke Picasso met Colorcinch en verander je foto’s in ongelooflijk realistische schilderijen en schetsen in slechts één klik!

Deze best-in-class tool wordt geleverd met honderden AI-aangedreven foto-effecten, filters en overlays om wat creatieve intriges toe te voegen aan anders saaie portret- en landschapsfoto’s.

Bovendien kunt u hun schildereffecten echt verfijnen door de intensiteit, kleur en andere details aan te passen om echt unieke illustraties te bereiken.

Colorcinch wordt ook geleverd met een verscheidenheid aan handgemaakte frames, maskers en overlays waarmee u kunt spelen om uw foto’s verder te personaliseren.

  • Apps om foto’s te verbergen

2. Penseelstreek (iOS)

Brushstroke is een iPhone-app die ideaal is om je foto’s om te zetten in unieke kunstwerken. Penseelstreek is snel en eenvoudig om een afbeelding te selecteren en de app start automatisch de transformatie.

Daarnaast heeft Penseelstreek een uitgebreide selectie filters en creatieve toepassingen die u op uw foto’s toepast. Op deze manier bereik je elke keer een echt unieke look.

Filters voor kleur, canvas en effecten worden allemaal weergegeven via pictogrammen die u veegt om te bladeren en te tikken om toe te voegen.

Voor een authentieke artistieke ervaring presenteert Brushstroke een leeg gedeelte waarmee u het touchscreen kunt gebruiken en uw naam onder uw schilderij kunt ondertekenen bij het voltooien van het foto-naar-kunstproces.

Nu je creatie is voltooid, ben je vrij om je schilderij rechtstreeks op sociale media te delen. Brushstroke is een van de beste producten in de app store voor iOS.

3. Glazuur (iOS)

De Glaze iOS-app hangt al enkele jaren in de App Store, maar het is nog steeds een indrukwekkende foto-naar-schilderij-app op de iPhone.

Glaze biedt gebruikers een uitgebreide set hulpmiddelen voor het bewerken van afbeeldingen om schilderstijlen toe te passen op foto’s en de resultaten te verfijnen.

De beste eigenschap is dat u uw aangepaste stijlen kunt maken door bestaande glazuurstijlen in de workshopmodus te mengen. Vervolgens hoeft u alleen maar de schilderstijl toe te passen op uw foto en anderen op uw filmrol.

En voor een echt artistieke ervaring kunt u uw portretfoto’s in staande stand en uw landschapsfoto’s in liggende stand bewerken.

De gebruikersinterface en het menu van Glaze zijn zeer intuïtief en bieden eenvoudige navigatie van begin tot eind. Aan het einde van de dag is het een eenvoudig hulpmiddel om te onderzoeken hoe je een foto op een schilderij kunt laten lijken.

4. Waterloog (iOS)

Er zijn veel verschillende media om kunst te maken – potlood, houtskool, pastels, acrylverf en oliën. Maar verreweg een van de meest betoverende is het gebruik van aquarellen om kunst tot leven te brengen.

Gelukkig is Waterlogue voor iPhone een app die geweldig werk levert om je foto’s om te zetten in aquarelkunstwerken.

De Waterlogue app is uitgebreid in zijn aanbod van verschillende tools. Er zijn verschillende voorinstellingen voor aquarelschilderstijlen waarmee u de basislook van uw foto’s kunt krijgen.

Verder kunt u het detailniveau, de grootte van het bestand, de helderheid en ten slotte hoe de voltooide rand wordt weergegeven, verfijnen.

De Waterlogue-app is supereenvoudig te navigeren en de gebruikersinterface is eenvoudig met grote pictogrammen waardoor het duidelijk is wat uw volgende stap in het proces is.

Het is waarschijnlijk mijn favoriete app uit de partij en ik heb ervan genoten om het te gebruiken om sommige van mijn reisfoto’s om te zetten in schilderijen zoals die hierboven. Ik vind het vooral leuk hoe je de wolken kunt zien opgaan in de blauwe lucht boven het gebouw.

5. Portretschilder (iOS)

Portrait Painter is een iPhone-app die een geweldige klus uitvoert om je portretfoto’s om te zetten in prachtige schilderijen.

Het is beschikbaar op alle grote mobiele en desktopplatforms en is enorm populair om geschilderde portretten te simuleren.

De gebruikersinterface is eenvoudig en bevat een ellipstool om gebieden te maskeren. Met de ellips bepaal je het detail van de penseelstreken binnen de daarvoor bestemde ruimte.

Penseelstreken rendering is zeer realistisch en resulteert in levensechte schilderijen in olieverf en acryl.

Kies ten slotte het verfoppervlak zodat het eindproduct canvastypen repliceert.

Zodra u tevreden bent met de gemaakte schilderstijl, kunt u uw afbeeldingen rechtstreeks op sociale media delen zodat de wereld ervan kan genieten.

6. Verwarde FX (iOS)

Tangled FX is een iPhone-app die zelfs je minst geliefde foto’s transformeert in unieke verfachtige canvassen.

De app maakt gebruik van een eenvoudige gebruikersinterface om 16 presets te bieden om uw foto’s om te zetten in geschilderde scènes. Tangled FX heeft een groot aantal effecten. Ik hou vooral van de vezeleffecten die de bestaande lijnen in de foto gebruiken om vezelige texturen in de hele scène te creëren. Hier is een voorbeeld van de app in actie die slechts een paar seconden duurde om te voltooien

Hoewel die look misschien niet voor iedereen is, is het ongetwijfeld uniek en velen zullen op zijn minst een handvol afbeeldingen in hun smartphonegalerij vinden die deze transformatie waardig zijn.

Tangled FX biedt de mogelijkheid om foto’s weer te geven binnen het originele native HD-formaat. Ook schaalt de app kleinere foto’s op vóór het transformatieproces om meer details mogelijk te maken – iets dat zelfs de native iPhone-camera-app niet kan doen.

Zoals met veel van deze apps, biedt Tangled FX flexibiliteit om uw voltooide werken te delen met online inhoud en hun community.

7. Prisma (Android &iOS)

Prisma is een opmerkelijke app die beschikbaar is op Android en iOS – het won een paar jaar geleden zelfs een App Store ‘App Of The Year Award’.

Het is geen wonder, aangezien Prisma meer dan 300 schilder- en kunstfilters beschikbaar heeft om uw foto’s op talloze manieren te transformeren. Er is hier zoveel keuze dat je een hele lunchpauze kunt besteden aan het bewerken en converteren van een enkele foto naar een geschilderd meesterwerk.

Dat gezegd hebbende, als je eenmaal Prisma onder de knie hebt en je favoriete presets hebt gevonden, zul je waarschijnlijk vasthouden aan stijlen waarvan je de voorkeur geeft aan het uiterlijk. Maar de keuzes stoppen daar niet, want Prisma brengt elke dag een nieuw filter uit.

Een functie die Prisma biedt ten opzichte van andere apps is de mogelijkheid om uw foto’s om te zetten in schilderijen die de stijl van de geschiedenis van de meest bekende kunstenaars aannemen. Voeg een stijl zoals een vleugje Dali of zelfs Picasso toe aan je selfie om je profielfoto met stijl bij te werken.

De navigatie van de app is eenvoudig dankzij het verstandige menusysteem. Het is een krachtige iPhone-tool die een kunstwerk maakt met een klik op een scherm.

8. PicsArt (Android &iOS)

PicsArt is een van de iPhone- en Android-apps die een uitgebreide toolkit biedt voor het bewerken van foto’s onderweg.

PicsArt is ongelooflijk populair, met duizelingwekkende aantallen downloads tot nu toe. Bovendien biedt het, naast de filters, tekstopties, collagebouwer en stickermaker, ook de mogelijkheid om de foto’s van uw camerarol om te zetten in schilderijen.

Met PicsArt kun je een standaardselfie maken en een van de canvaseffectgereedschappen gebruiken om handgeschilderde en getekende afwerkingen rond en over de bovenkant van je foto toe te voegen. U kunt zelfs een achtergrond aan foto’s toevoegen.

Hoewel het een zeer uitgebreide en capabele app is, zijn er veel opties om doorheen te bladeren om de gewenste effecten te bereiken. Het is vaak het geval met apps die het allemaal doen – geen enorm negatief, maar als je van een foto een schilderij wilt maken, zijn er meer eenvoudige opties.

9. Adobe Paint kan (iOS)

Adobe is een begrip voor de uitgebreide desktop- en mobiele beeldbewerkingstools die ze ontwikkelen.of fotografen en visuele makers die er zijn.

Adobe Lightroom en Photoshop klinken je meteen bekend in de oren als je iets met fotografie te maken hebt gehad. Het blijkt dat Adobe ook geweldige apps maakt voor het bewerken van foto’s onderweg.

Adobe Paint Can, de iPhone-app, is geen uitzondering omdat het een zeer goed doordachte en uitgevoerde mobiele app biedt. Paint Can biedt u de mogelijkheid om bestaande voorinstellingen te gebruiken of handmatig te gaan en de grootte van de penselen en de verschillende stijlen die u aan uw afbeelding kunt toevoegen, te verfijnen.

Het beste deel van de Adobe Paint Can-app is dat u zo lang of zo weinig kunt besteden als u wilt om uw foto naar een schilderij te converteren.

U kunt er ook voor kiezen om slechts een deel van uw afbeelding naar de geschilderde render te converteren, terwijl u de details van uw foto in andere gebieden behoudt.

Hoewel het alleen beschikbaar is op iOS, zal het iPad-publiek het graag gebruiken op een groter scherm of met een Apple Pen.

Gratis desktopsoftware om foto’s om te zetten in schilderijen

Als u zich afvraagt hoe u een foto online in een schilderij kunt veranderen met behulp van uw computer, zijn er een aantal gratis sites waarmee u realistische schilderstijlen kunt toevoegen aan alles wat u uploadt.

Bovendien bevatten de meeste populaire softwaretools voor het bewerken van foto’s een soort portretschilderfilter dat dat foto-naar-schilderij-effect geeft waarnaar u op zoek bent.

Hier zijn de twee aanbevolen opties.

Adobe Online Photo naar Schilderij Convertor

Adobe ontwikkelt software voor het beheren en bewerken van foto’s en grafische elementen. Ze zijn de marktleider die gerenommeerde softwaretools zoals Photoshop en Lightroom aanbiedt. Adobe biedt verschillende gratis bewerkingstools, waaronder de Online Photo To Painting Converter , onderdeel van het Adobe Photoshop Express-platform.

Als u een van de Lightroom- of Photoshop-versies hebt, kunt u uw foto’s ook converteren naar schilderijen met behulp van de software – maar dat is een heel andere gids.

De gratis converter is een eenvoudige applicatie. Upload een JPEG- of PNG-bestand naar de online site en klik vervolgens op de toolkit Kunsteffecten. Vervolgens kies je uit Olieverfschilderij, Cartoon, Inkleuren, Pop Art of Stileren. Er is ook een lijst met effecten met elk een voorbeeld van uw afbeelding met het effect toegepast.

Je past de intensiteit van het effect aan, omdat sommige van hen om te beginnen sterk zijn. Het enige dat overblijft, is om je voltooide schilderij te downloaden.

Hoewel het een gratis te gebruiken service is, moet u een Adobe-account maken om toegang te krijgen tot de functies , dus niet helemaal vrijblijvend.

Tuxpi Foto-editor

Tuxpi is een gratis online foto-editor die een reeks fotobewerkingstools biedt, waaronder het toevoegen van frames aan uw bestaande afbeeldingen.

Als u een computer wilt gebruiken om uw foto’s te bewerken, tekst toe te voegen en een reeks filters toe te passen, wordt het niet eenvoudiger dan dit.

Upload uw foto en pas een van de 60 fotobewerkingstools toe. Met Tuxpi kun je meerdere effecten op elkaar toevoegen. Vervaag bijvoorbeeld de randen van uw foto, pas de foto vervolgens toe op het verfproces en kader deze in. Bovendien wordt binnen enkele seconden een voorbeeld van elke wijziging geladen.

Download en deel op je sociale kanalen om je vrienden te laten zien hoe slim je bent.

Hoewel Tuxpi leuk is, is er geen fijnafstemming van de sterkte, penseelgroottes of het masker van de effecten. Hier is een voor en na opname met de hulp van Tuxpi – ik ben erg blij met het resultaat.

  • Hoe zet ik tekst op een foto op mijn iPhone?

Laatste woorden

Er is een heleboel gratis en betaalde apps beschikbaar voor mobiele iPhone- en Android-platforms , waarvan er veel naar tablets kunnen worden gedownload.

Het converteren van uw foto’s naar schilderijen met slechts een paar schermtikken lijkt voor sommigen misschien een beetje op valsspelen. Maar in werkelijkheid is het gewoon een andere vorm van digitale media die creatieven de tools biedt die ze nodig hebben om verbazingwekkende en interessante kunstwerken te maken.

Download een app en speel met het transformeren van hun favoriete afbeeldingen in artistieke schilderijen.

Wat vind jij van dit soort apps? Heb je geprobeerd een foto op een schilderij te laten lijken, want heb je andere apps die je zou aanbevelen? Wat zijn de resultaten van uw pogingen met apps voor schildergereedschappen? Neem deel aan het onderstaande gesprek.