11 flatterende bikiniposes voor sexy strandfoto’s in 2023

Bikinifoto’s kunnen moeilijk onder de knie te krijgen zijn. We hebben tenslotte allemaal onze onzekerheden – en helaas zijn wij dames geconditioneerd om te geloven dat een “bikinilichaam” er op een bepaalde manier uit moet zien.

Ik ben hier om je te vertellen dat dat gewoon niet waar is. Iedereen kan schitteren in bikinifoto’s, ongeacht de lichaamsvorm en -grootte.

Het komt allemaal neer op vertrouwen, de juiste poses en wat nuttige aanwijzingen van de fotograaf.

solokaarten

Solo-kaarten: eenvoudig poseren

111 illustraties van stijlvolle poses die je als leidraad kunt gebruiken bij het regisseren van mannen en vrouwen. Print de kaarten om in uw zak te bewaren of voeg ze toe aan uw smartphone voor snelle referentie.

Krijg korting

In deze gids zal ik de beste bikini-pose-ideeën doornemen om je voor te bereiden op je aankomende project.

Als je een fotograaf bent die op het punt staat om aan een zomerse strandshoot te beginnen, zullen deze bikiniposes een geweldig referentiepunt zijn.

En als je voor de camera staat, hebben deze bikiniposes je ook gedekt, ongeacht of je een professioneel model bent of gewoon wat flatterende poses wilt leren voor je zomerse Instagram-foto’s.

Dus laten we erin duiken.

Inhoudsopgave

Hoe poseer je in bikini?

Veel modeposes zullen even goed werken voor badmodeshoots – de sleutel is dat het model zich bewust is van haar lichaam en de beste hoeken.

Hier zijn een paar algemene adviezen die van toepassing zijn op veel verschillende bikinihoudingen:

  • Op bikinifoto’s over de volledige lengte, sta met één been naar voren, tenen iets naar voren gericht, omdat dit de benen verlengt.
  • Probeer altijd ruimte te creëren tussen de armen en de romp. Door de armen in het lichaam te drukken, lijken ze groter en vervormt ze hun vorm.
  • Handen zijn een moeilijk deel van het lichaam om te poseren, dus vind een manier om ze bezig te houden. Sommige ideeën zijn het bevestigen van het haar, het aanpassen van de riem van een badpak of het vasthouden van een rekwisiet zoals een ijsje.
  • Als je je specifiek afvraagt hoe je in een bikiniselfie kunt poseren, zijn dezelfde tips van toepassing – hoewel sommige poses gemakkelijker solo te fotograferen zijn dan andere. U kunt een zelfontspanner of externe trigger gebruiken om uw foto te maken met een prachtige strandscène achter u of thuis een telefoonselfie in de spiegel maken.

Laten we nu eens kijken naar enkele specifieke bikiniposes en tips om te proberen bij je volgende zomerfotoshoot.

1. Klap op de heup

Mooi model in groene bikini

Bron: Alexi Romano

Bikinihoudingen hoeven niet overdreven uitgebreid te zijn; eenvoudige staande houdingen werken goed, ongeacht of je op een strand of zwembad fotografeert.

De truc om de pose er natuurlijk en flatterend uit te laten zien, is om te voorkomen dat je te stijf staat. Zelfs als de schouders vierkant zijn ten opzichte van de camera, kun je de heupen iets draaien en een heup knallen om een mooie curve langs het lichaam te creëren.

Vergeet niet om wat ruimte tussen de benen te houden om hun volledige vorm te laten zien. Je zult professionele bikinimodellen zien die deze pose dag in dag uit gebruiken.

2. Strek je uit om de romp te verlengen

Foto's van modellen die poseren met de armen omhoog

Credits: Danny Swellchasers | Houcine ncib

Sommige bikinihoudingen kunnen je stemming onmiddellijk veranderen en je zelfverzekerd laten voelen. Je armen strekken heeft dat effect omdat het zowel een krachtige als een flatterende pose is.

Deze houding verlengt de romp, vernauwt de taille en strekt de buik uit om deze platter te laten lijken.

Als je naar boven fotografeert, lijkt het model echt Amazone-van gestalte (zie de foto rechtsboven), dus ga laag met de camera zitten als je wat extra opvallende bikinifoto’s wilt om je Instagram-feed te verlichten.

3. Gebruik de driekwartslag

Meisje in rood badpak

Bron: Jernej Graj

Een universele waarheid voor het poseren is dat de driekwartslag altijd vleiend is. Deze gemeenschappelijke portretpose houdt in feite in dat het lichaam een kwart van de weg van t wordt gedraaidde camera.

Als je op zoek bent naar bikiniposes om er dunner uit te zien, begin dan hier. Als je je heupen in een hoek met de camera hebt, worden ze meteen kleiner dan ze front-on zouden zijn.

Je kunt deze pose op veel verschillende manieren gebruiken in je bikinifoto’s. Een van de eenvoudigste is hierboven te zien: het model draait zijn hele lichaam iets weg van de camera en kijkt recht vooruit, handen op heupen (of onderrug).

Je kunt gemakkelijk ideeën bedenken voor variaties – zoals het omhoog kantelen van de kin in plaats van naar beneden of het positioneren van de armen boven je hoofd.

4. Bikinihoudingen om op de zijkant te liggen

Model in badpak uit één stuk liggend op het zand

Krediet: Max Libertine

Op je zij liggen – of het nu op het zand op het strand is of een ligstoel bij het zwembad – is een klassieke pose voor bikinifoto’s. Om het echt te laten werken, moet je echter een aantal dingen in gedachten houden.

Ten eerste werkt deze houding het beste als het model het ene been over het andere kruist (helemaal, dus de knie rust op de grond). Hierdoor ontstaat een mooie kromme vorm in het lichaam en verlengt deze ook.

Het andere been moet volledig worden gestrekt voor meer lengte. Bonuspunten voor het zachtjes richten van de tenen (niet krullen of opspannen).

Tot slot, negeer de armen niet: ze zien er het beste uit als ze niet tegen het lichaam worden geplet. Probeer de romp op één hand op te tillen voor ondersteuning, of laat de elleboog op de grond rusten met het hoofd in de hand.

Over handen gesproken, zorg ervoor dat de handen en vingers van het model ontspannen zijn en bij voorkeur niet gekruld, zoals op de strandfoto hierboven. Hier is een artikel over specifieke handhoudingen ter inspiratie.

5. Bikinihoudingen om achterover te liggen

Meisje dat bij het zwembad ligt in een bikini

Bron: AdamKontor

Op je rug liggen kan een geweldige pose zijn voor bikinifoto’s als je het goed doet. De truc hier is om het hele lichaam te gebruiken om rondingen te maken, in plaats van te plat op de grond te blijven.

Je kunt dit doen door de rug iets van de grond te buigen en de knieën omhoog te buigen. Armen kunnen zachtjes aan de zijkant of boven het hoofd rusten – beide werken goed in deze go-to bikinihouding.

Een andere liggende houding is om achterover te leunen en op de handen of onderarmen te rusten. Gooi het hoofd naar achteren alsof je geniet van de zomerzon – het zorgt voor meer dramatische foto’s.

6. Trucs voor betere booty shots

Model in Braziliaans bikinibroekje

Bron: Claudio Scott

Soms moet je bikinifoto’s van achteren maken , bijvoorbeeld als je klant een badmodemerk is dat zijn nieuwste bikinibroekje wil laten zien.

Of – laten we eerlijk zijn – misschien wil je je Instagram-volgers gewoon laten zien dat je booty workouts hun vruchten afwerpen!

Hoe dan ook, om de meest flatterende foto van je in bikini geklede achterkant te krijgen, vermijd je om met beide benen recht te staan, omdat dit je kont zal afvlakken. Ga in plaats daarvan met één been iets voor het andere staan en zet je gewicht op één voet.

Op je tenen staan en je rug iets buigen zal ook helpen om rondheid te geven aan je achterste.

7. De brutale blik over de schouder

Modellen in bikini's die over de schouders meekijken

Credits: Pinterest | Pinterest

Als een rechte foto van achteren een beetje te voor de hand liggend is, probeer dan dit: het is absoluut een van de beste bikiniposes om op een subtiele en flatterende manier wat buit te laten zien.

Om deze pose vast te leggen, moet het model schuin van de camera af staan. Ze kunnen een terugblik over hun schouder geven om de foto boeiender te maken.

Als je rondingen wilt accentueren en van de buit een brandpunt wilt maken, kan het model iets naar voren leunen, zodat haar onderkant uitsteekt en dichter bij de camera staat (zoals het voorbeeld rechts, hierboven).

Hoe dan ook, deze pose creëert een zeer flatterende hoek voor de billen en dijen en is geweldig voor alle figuurtypen, waardoor het geweldig is voor plus size boudoirmodellen.

8. Knielende bikinihoudingen

Ideeën voor knielen in bikini

Credits: Pinterest | Pinterest

Knielen-op-het-strand bikinihoudingen kunnen een beetje overdonderd aanvoelen, maar er is een reden waarom ze zo populair zijn: ze werken.

De truc om te poseren terwijl je knielt, is om halverwege op te staan in plaats van je kont op je hielen te laten rusten. Dit verlengt de dijen en zorgt voor een meer flatterend schot. De benen moeten ook iets uit elkaar worden gehouden.

Je kunt knielende bikinihoudingen front-on doen, of met de heupen driekwart van de camera gedraaid – ga met wat het meest flatterend is voor het figuurtype van het model.

9. Zittende bikinihoudingen

Zittende bikinihoudingen

Credit: Coloringcuties

Soms wil je bikinihoudingen die echt natuurlijk en low-k zijney – bijna alsof je helemaal niet poseert.

Als dat is wat je zoekt, probeer dit dan voor je volgende Instagram-strandfoto. Ga zitten met beide benen onder je weggestopt (of instrueer je model om dit te doen), leun dan naar voren en ondersteun jezelf met een of beide armen.

Een paar tips hier: duw de romp weg van de grond met je hand om het lichaam langwerpig te houden en vermijd het bovenlichaam te veel te draaien, omdat dat de buik kan vervormen.

Je kunt deze vrouwelijke zithoudingen ook bekijken voor fotoshoots.

10. Front-on zitten

Foto van een model dat op het strand zit

Bron: Tania Braukamper

Bikinihoudingen om de buik te verbergen zijn moeilijk te vinden, maar als jij (of je model) zelfbewust bent over hun buik, kan deze helpen.

Het model gaat zitten met beide benen gebogen (d.w.z. knieën tot borst) – dit geeft wat dekking aan de maag terwijl ze tegelijkertijd zelfverzekerd en ontspannen overkomt.

Een of beide armen kunnen op de benen worden uitgerust om de houding te voltooien.

11. Nauwe gewassen gebruiken

Meisje bij het strand in een bikini

Bron: Michael B Luong

Hier is nog een flatterende pose die geweldig is voor degenen die zelfbewust zijn over hun figuur.

Zittend met één been het beste recht omhoog naar de borst verbergt de buik. Het model kan haar hoofd naar de camera draaien of pronken met haar zijprofiel. Een hand door het haar laten lopen houdt de handen op een natuurlijke manier bezig.

Een close crop – zoals hierboven – transformeert de afbeelding in meer een schoonheidsfoto dan een typische zomerbadpakfoto, dus speel met verschillende framing-ideeën om verschillende effecten te krijgen.

Close-gewassen zijn ook geweldig voor zwangerschapsfotoshoot-poses, waarbij je de baby bump van de dame echt kunt markeren.

Laatste woorden

Poseren voor foto’s is altijd moeilijk, maar het is nog ontmoedigender als we bikini’s of andere zomermode-items dragen die ons zelfbewust maken over ons lichaam.

Laat dat je niet afschrikken: als jij degene bent die poseert, ontspan dan; pronk met je persoonlijke stijl; gebruik je foto’s om de schoonheid van de strandomgeving vast te leggen of hoeveel je geniet van je zomerse dagen luieren bij het zwembad …

En onthoud vooral dat er niets mooiers is dan een meisje dat zelfverzekerd in haar vel zit.

Als je de fotograaf bent, houd dan deze bikiniposes als referentie; hopelijk kunnen de ideeën en tips die we hebben geleverd u helpen uw model te laten schitteren en haar zelfverzekerde beste te zijn.

Heb je vragen, of andere favoriete bikini poses of strandfototips om te delen? Stuur ons dan hieronder een reactie.

solokaarten

Solo-kaarten: eenvoudig poseren

111 illustraties van stijlvolle poses die je als leidraad kunt gebruiken bij het regisseren van mannen en vrouwen. Print de kaarten om in uw zak te bewaren of voeg ze toe aan uw smartphone voor snelle referentie.

Krijg korting

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer