28 leuke ideeën &poses voor beste vriend fotoshoots

Fotoshoots met beste vrienden zijn een geweldige manier om de schoonheid van iemands hechte vriendschappen formeel vast te leggen.

Als genre is beste vriend fotografie afgeleid van portretfotografie. Natuurlijk wil je niet alleen de onderwerpen fotograferen, maar ook hun relatie – hoe ze met elkaar omgaan, hun emoties, gedeelde momenten, enzovoort.

solokaarten

Solo-kaarten: eenvoudig poseren

111 illustraties van stijlvolle poses die je als leidraad kunt gebruiken bij het regisseren van mannen en vrouwen. Print de kaarten om in uw zak te bewaren of voeg ze toe aan uw smartphone voor snelle referentie.

Krijg korting

Zelfs als de belangrijkste focus vriendschap is, willen mensen er altijd goed uitzien op foto’s, dus je moet rekening houden met de belichting en poses, net zoals je zou doen bij het benaderen van een ander portret.

Daarom vind je in dit artikel 28 beste fotoshoot-ideeën voor vrienden om een aantal geweldige BFF-foto’s te maken.

Dus pak je maatjes en laten we beginnen!

Inhoudsopgave

Hoe beste vriend fotoshoots te poseren

Fotoshoots met beste vrienden kunnen gaan over een enkele ‘BFF’-relatie (d.w.z. twee beste vrienden) of een grote groep goede vrienden; daarom moet je voorbereid zijn met poses en ideeën om dingen leuk en dynamisch te houden.

Hier zijn een paar tips en voorbeelden om je te laten inspireren voor je volgende fotoshoot met beste vriend.

1. Ga op locatie

Twee lachende meisjes zittend op boomtak

Bron: Dương Nhân

Het vinden van een prachtige achtergrond voor een fotoshoot met vrienden kan een lange weg gaan naar het verbeteren van je foto’s.

Afhankelijk van de leeftijd en persoonlijkheid van je onderwerpen, kun je naar een stedelijke of een natuurlijke locatie gaan.

Streef naar iets dat hen inspireert om te communiceren en vastlegt wie ze zijn.

Dit is ook een goede tip voor afstudeerfoto-ideeën voor koppels.

2. Zoek naar vormen

Groep BFF foto's

Credit: Junior Reis (links); Shazmyn Ali

Soms is het moeilijk om een groep vrienden te poseren. Probeer vormen te creëren voor een betere compositie die je foto aangenaam en krachtig maakt.

Driehoeken zijn de gemakkelijkste vormen om te vormen met een groep vrienden. Je kunt echter creatief worden en verschillende manieren vinden om de foto’s van je groepsvriend te structureren, vooral als je een drone hebt of een hoog standpunt kunt krijgen.

Deze tip werkt ook voor familieportretten.

3. Leg vriendelijke knuffels vast

Twee beste vrienden knuffelen

Bron: Tani Eisenstein

Knuffels zijn een van de meest oprechte uitingen van genegenheid. Wanneer een vriend je knuffelt, voel je je veilig en geliefd. Daarom is een van de beste fotoshoot-ideeën om de onderwerpen elkaar te laten knuffelen.

Je wilt dat de knuffel zo natuurlijk mogelijk is; het moet lijken alsof het spontaan is gebeurd. Om dat te bereiken, probeer je zo min mogelijk instructies te geven en laat je de vrienden gewoon hun ding doen.

Onthoud – je bent hier geen koppel dat poseert, maar eerder dat je de vrienden zichzelf laat zijn en elkaar omhelst op de manier die het meest natuurlijk en spontaan aanvoelt.

4. Activiteiten voorstellen

Twee jonge mannen breakdancen

Bron: Allan Mas

Wanneer je geen poses van beste vrienden meer hebt, is een goed idee om activiteiten voor te stellen. Als de vrienden een activiteit hebben die hen bindt, zoals voetballen of kaarten, laat ze het dan doen.

Als er niet iets bijzonder creatiefs is dat ze zelf doen, verzin dan iets voor de fotoshoot. Vraag ze om naar de camera toe te komen rennen (of er vanaf te komen).

Houd er rekening mee dat het vastleggen van bewegende onderwerpen een snelle sluitertijd vereist. Tenzij je wat creatieve bewegingsonscherpte wilt introduceren, moet je een lange sluitertijd en een statief gebruiken.

5. Houd rekening met de leeftijd van je klant

Twee oudere vrouwen die uitkijken op zee

Krediet: Pixabay

Vriendschap heeft geen leeftijdsgrens, dus beste vriendenfoto’s kunnen met alle soorten klanten worden gemaakt. U moet hiermee rekening houden bij het plannen van de locatie, poses en activiteiten die u wilt doen.

Als je op zoek bent naar een aantal foto-ideeën, ongeacht de leeftijd van je onderwerpen, bekijk dan dit bericht.

Voor senioren zijn hier enkele ideeën, of hier zijn er enkele voor verjaardagsfotoshoots.

6. Niets zegt vriendschap meer dan lachen

Foto van twee vriendinnen die zitten en lachen

Bron: Elle Hughes

Beste vrienden zullen er altijd beter uitzien op foto’s als ze een significante en oprechte glimlach op hun gezicht hebben. Soms is lachen met je BFF een gegeven, maar bedenk dat dit geen professionele modellen zijn waarmee je werkt.

Voor de meeste mensen zorgt het hebben van een vreemdeling die een camera op hen richt en hen vertelt hoe ze moeten handelen ervoor dat ze zich verlegen of ongemakkelijk voelen. Dus zelfs beste vrienden kunnen het moeilijk hebben om een natuurlijke glimlach te bieden. Het is jouw taak om ervoor te zorgen dat ze zich comfortabel en ontspannen voelen.

7. Verander perspectief

Foto van beste vrienden liggend glimlachend

Bron: Asya Cusima

Het maken van alle foto’s in de fotoshoot op ooghoogte kan zorgen voor saaie beelden. Om dingen door elkaar te halen, probeer je perspectief te veranderen. Ga laag op de grond zitten of leg je modellen van boven naar beneden vast – pas op dat je je camera niet laat vallen!

Portretfotografie kan 10x interessanter worden gemaakt als je de hoeken varieert, dus ga aan de slag en begin met ervaren.

Een pro tip – als je op de grond ligt, zoals in de bovenstaande afbeelding, kan het iets naar voren duwen van je kin helpen je kaaklijn te accentueren en dubbele kinnen te voorkomen! Ook bij stangen kan deze tip je helpen om ‘fotogenieker’ te worden.

8. Vraag om grappige gezichten

Drie meisjes die poseren op gras en grappige gezichten maken

Bron: Jessica Ticozzelli

Je modellen vragen om grappige gezichten te maken, kan een geweldige manier zijn om het ijs te breken en ze te laten ontspannen. Normaal gesproken zou je dit niet doen met andere soorten portretten, maar in dit geval zijn het besties – het is OK om dom te zijn!

Soms zijn deze foto’s gewoon een manier om op te warmen voor betere en meer natuurlijke uitdrukkingen; andere keren maken ze de perfecte beste vriendenfoto of iets om plezier mee te hebben als je vriend 21 jaar oud wordt.

9. Schiet ’s avonds

Fotografie bij weinig licht van oudere mannen die schaken in het park

Bron: Egor Myznik

Fotograferen als het donker is, kan een uitdaging zijn, maar het kan leiden tot geweldige ideeën voor fotoshoots van vrienden. De sfeer is compleet anders en het licht kan je helpen de aandacht op het onderwerp te richten.

Je kunt zelfs proberen een aantal fotoshoots met je beste vrienden te doen wanneer je onderwerpen samen de stad in gaan – op die manier zijn ze al verkleed en in een leuke stemming.

Houd er rekening mee dat fotograferen bij weinig licht lastig kan zijn. Je zult de ISO moeten verhogen, wat wat ruis zal veroorzaken. Je zult waarschijnlijk een lange sluitertijd moeten gebruiken, dus gebruik een statief om camerabewegingen te voorkomen – bekijk hier meer tips voor fotografie bij weinig licht.

10. Probeer te experimenteren met fakkels

Groep mensen die door de woestijn rent

Bron: Jed Villejo

Als u op zoek bent naar foto-ideeën voor beste vrienden, moet u overwegen om wat creatieve cameralensflare te doen.

Lens fllares kunnen een subtiele manier zijn om warmte aan je beeld toe te voegen – dat is het gevoel dat je zoekt als je goede vrienden fotografeert.

Om dit te doen, moet je in de zon fotograferen en bewegen totdat je net genoeg van het licht bedekt om de overstraling te creëren. Je kunt experimenteren met verschillende diafragma’s totdat je het beste effect vindt.

11. Fotografeer vrienden die naar de horizon kijken

Groep jongeren die uitkijken over de oceaan

Bron: Duy Pham

Als de locatie er goed voor is, vraag je modellen dan om zich om te draaien en naar de horizon te kijken. Deze foto is geweldig voor beste vrienden en koppels omdat het hen vertegenwoordigt die op zoek zijn naar een toekomst samen.

Als ze een aantal creatieve poses doen, zoals hun handen opheffen om hartvormen, het kan ook een leuke foto zijn voor hun sociale media.

12. Poseren hoeft niet stijf te zijn

Vrouwelijke vriendengroep poseren en lachen

Bron: Mentatdgt

Houd er rekening mee dat uw onderwerpen geen professionele modellen zijn. Wanneer gewone mensen denken aan poseren, denken ze waarschijnlijk aan de headshots die ze maken voor hun schooljaarboek – het spreekt voor zich dat je dat niet wilt.

Hoe dan ook, ze zijn misschien een beetje stijf en denken erover om er op hun best uit te zien in plaats van er natuurlijk uit te zien. Om betere portretten te maken, moet je vrienden vastleggen die vrienden zijn.

Stel een pose voor die hen met elkaar laat communiceren, ze aan het lachen maakt en klaar bent om openhartige foto’s te maken. Als je wacht tot iedereen poseert en aftelt, zul je minder snel de vriendschap tussen hen vastleggen.

13. Maak een no-face portret

Gezichtsloos portret van de benen en voeten van drie mensen

Krediet: Cottonbro

Als mensen aan portretten denken, denken ze meteen aan het gezicht. Overweeg in plaats daarvan enkele gezichtsloze foto’s tijdens je fotoshoots. Onze lichaamstaal is net zo krachtig als onze gezichtsuitdrukkingen, dus gebruik het.

Voor sommige pose-ideeën, ongeacht of het gezicht wordt getoond of niet, bekijk onze gidsen voor het poseren van mannen en het poseren van vrouwen.

14. Maak het persoonlijk

Twee meisjes die bovenop een auto zitten

Bron: Elijah O’donnell

Het organiseren van fotoshoots met beste vrienden op hun favoriete plaatsen of een locatie met een achtergrondverhaal helpt de foto’s persoonlijker te worden.

Moedig de vrienden aan om voorwerpen die betekenis voor hen hebben als rekwisieten te gebruiken. Misschien is het iets dat ze elkaar bij een speciale gelegenheid hebben gegeven of de auto die ze gebruikten voor een roadtrip.

Praat met hen voor de sessie om samen gepersonaliseerde fotoshoot-ideeën voor vrienden te bedenken.

15. Krijg beste vrienden in een huddle

Foto van een groep beste vrienden die bij elkaar kruipen

Bron: Andrea Piacquadio

Niets zegt team als een huddle, en wat zijn beste vrienden als het geen team is? Stel ze in een huddle om een aantal leuke foto’s te maken.

Je kunt de foto’s van onderaf maken, jezelf in het midden plaatsen, of buiten blijven en ze van bovenaf fotograferen. Zorg ervoor dat u een groothoeklens gebruikt om de gezichten van alle onderwerpen vast te leggen.

16. Kies het juiste licht

Vriendenfoto's in fel licht en schaduw

Credit: Roman Odintsov (links); Wendy Wei (rechts)

Belichting is cruciaal in portretten. Natuurlijk licht is geweldig voor de beste vrienden fotografie omdat het een warme en natuurlijke uitstraling geeft.

Fotograferen tijdens het blauwe en gouden uur geeft je beelden een fantastische toon, maar het is niet altijd mogelijk om je sessies op dit moment te plannen. Dus als je het niet dicht bij zonsopgang of zonsondergang kunt doen, zoek dan een schaduw waar je modellen zacht licht op hebben.

17. Doe het in fotohokjestijl

Meisje vrienden nieuwe jaren snaps photobooth stijl

Bron: Julia Larson

Fotohokjes zijn steeds populairder geworden op bruiloften, concerten en allerlei evenementen omdat ze extreem leuk zijn.

Vrienden gaan graag naar binnen met gekke rekwisieten en brengen allerlei foto-ideeën tot leven, zodat ze ze op sociale media kunnen delen.

Dus waarom zou je niet een deel van je beste vriendenfotosessie aan deze stijl wijden? Zorg voor wat rekwisieten en een neutrale achtergrond en fotografeer ze zonder te interfereren – laat ze plezier hebben, interactie hebben en hun eigen BFF-foto’s maken.

Dit kan in het midden van de sessie zijn wanneer ze een pauze nodig hebben om te ontspannen, of aan het einde. Als je het in het begin doet, is de kans groter dat ze zich zelfbewust voelen door je daar te hebben. Het is immers makkelijker om domme dingen te doen als niemand kijkt, dat is het punt van de stand.

Hier zijn enkele diy-achtergrondenideeën voor fotohokjes.

18. Vraag ze om te springen

Drie vrienden springen in de lucht op het strand

Bron: Artem Beliaikin

Voeg deze toe aan je lijst met beste vriend foto-ideeën: ‘de sprong’!

Als je door Instagram bladert, vind je een enorme hoeveelheid mensen die in de lucht zijn vastgelegd. Het is niet voor niets een populair foto-idee: het is leuk om te fotograferen en leuk om te doen.

Om de jumpshot te maken, moet je een snelle sluitertijd gebruiken, genoeg om je modellen te bevriezen. Meestal zou iets van ongeveer 1/400 voldoende moeten zijn als ze springen zonder hulpmiddelen, zoals een trampoline.

Hier is de truc: je moet een diafragma hebben dat groot genoeg is om iedereen scherp te stellen. Mensen springen meestal niet in een rechte lijn; ze bewegen een beetje naar voren of naar achteren. Wanneer je vervolgens twee of meer vrienden fotografeert, zal elke vriend anders bewegen. Dit resulteert in een bredere ruimte je moet rekening houden met een scherp beeld.

Het scherpstelgebied wordt bepaald door het diafragma, de brandpuntsafstand en de afstand tussen u en uw modellen. U kunt een DoF-calculator gebruiken om nauwkeuriger te zijn.

Dus als je niet klaar bent om handmatig te fotograferen, ga dan niet direct naar de sluitertijdvoorkeuze. Gebruik in plaats daarvan diafragmavoorkeuze en gebruik de Automatische ISO om een minimale sluitertijd vast te stellen. Op deze manier heb je alles onder controle, zelfs als je semi-automatisch fotografeert.

  • 68 Beste Instagram-poses om vandaag te proberen

19. Vergeet het gekantelde hoofd niet

Twee meisjes in mutsen en poncho's

Bron: Genessa Panainte

Een bestie is iemand op wie je kunt leunen, en dit is iets dat fysiek kan worden weergegeven door de hoofden te kantelen. Als kijker zie je dit als een teken van vertrouwen, vertrouwen en comfort tussen de modellen.

Het kunnen beide vrienden zijn die het hoofd kantelen en aanraken, of gewoon een die naar de schouder van hun bestie leunt.

20. Fotografeer silhouetten van beste vrienden

Silhouet van drie vrouwen met armen in de lucht

Bron: Levi Guzman

Silhouetten zijn mooie en in het oog springende beelden die gemakkelijk kunnen worden verwerkt in een fotoshoot met beste vrienden.

Het eerste dat u moet doen, is uw modellen voor een lichtbron plaatsen. Als je de zon wilt gebruiken, kun je beter in de vroege ochtend of late middag werken, omdat de zon dichter bij de horizon staat.

Beslis vervolgens of ze zullen springen of andere vriendenhoudingen zullen doen en plaats ze in positie. Meet nu het licht vanaf de achtergrond, niet vanaf het onderwerp – omdat je het onderbelicht wilt hebben.

Dat is het; je bent klaar om een silhouet te maken. Als het je niet lukt om alle details van de modellen in de camera te verliezen, kun je altijd de zwarttinten en schaduwen verhogen in de nabewerking.

21. Geef prioriteit aan één persoon

Groep jonge vrienden die drinken en muziek spelen

Bron: Emma Paillex

Niet alle foto’s van beste vrienden hoeven iedereen in focus te hebben. Je kunt een meer dynamische sessie hebben als je een van de vrienden af en toe de ster maakt.

Om dit te doen, kunt u gebruik maken van compositietechnieken en ondiepe scherptediepte. Natuurlijk moet je de zaken in balans houden en ervoor zorgen dat iedereen zijn kans krijgt in de schijnwerpers.

22. Kom dichtbij

Beste vriend foto van twee vrienden close-up

Bron: Omar Lopez

Het maken van een close-up is een geweldige manier om beste vrienden te fotograferen. Ten eerste moet je ze fysiek dichtbij krijgen. Ten tweede is het een geweldige manier om emoties te tonen, omdat je hun ogen en glimlachen kunt benadrukken.

De beste lenzen voor close-up portretten zijn tele’s. Hiermee kun je het onderwerp het kader laten vullen zonder vervormingen te veroorzaken.

Ook zijn telelenzen beter voor het creëren van bokeh – met andere woorden, het vervagen van de achtergrond. Hierdoor vallen de modellen op. Om het bokeh-effect te verbeteren, moet u ook een groot diafragma gebruiken.

Een ander geweldig ding over een close-up zoals op de bovenstaande voorbeeldfoto is dat uw modellen zich geen zorgen hoeven te maken over welke outfits ze moeten dragen, omdat hun kleding niet de focus van de foto is.

23. Probeer hun profiel

Drie vrienden zittend in zijprofiel

Bron: Jovaughn Stephens

Een zijprofiel is niet voor iedereen de beste hoek, dus kies verstandig als je deze hoek voor je modellen wilt gebruiken. Als je het echter voor elkaar krijgt, kan het een zeer krachtig beeld maken.

Houd er ook rekening mee dat we allemaal een ‘betere kant’ hebben, dus idealiter zou je die moeten fotograferen. Je moet echter ook rekening houden met de perceptie van de kijker.

In westerse culturen communiceert naar rechts kijken vooruitgaan – dit staat bekend als spatial agency bias. Ondertussen hebben culturen waarvan de scriptrichting van rechts naar links is, de tegenovergestelde perceptie.

Als het profiel niet werkt, vraag de vrienden dan om een beetje naar de camera te draaien, in een 3/4 positie.

24. Gebruik trappen voor een dynamische compositie

Drie jongeren die op trappen zitten

Bron: William Fortunato

Het gebruik van trappen als locatie geeft je de mogelijkheid om met verschillende niveaus te spelen, waardoor je compositie diepte krijgt.

Het is ook handig om vanuit verschillende camerahoeken te fotograferen. Probeer een paar stappen hoger te gaan dan je onderwerpen om hun gezichten te benadrukken, vooral de ogen.

Probeer dan het tegenovergestelde te doen; stap naar beneden en richt de camera omhoog. Zie hoe de resulterende afbeelding compleet anders is wanneer u van perspectief verandert.

25. Stel ze zittend en staand voor

Portret van een vriendengroep

Met dank aan Tim Mossholder

Nog een way om verschillende niveaus in je foto te creëren, is door enkele van de beste vrienden staand te poseren en anderen zittend – zittende poses voor fotografie zijn erg leuk om te proberen.

Dit creëert een dynamische compositie die de blik van de kijker op en neer door de foto trekt, waardoor deze interessanter wordt.

Wanneer je beslist wie er moet zitten of staan, overweeg dan de verschillende relaties tussen vrienden en hoe ze met elkaar omgaan. Probeer verschillende opstellingen voor afwisseling.

Overweeg ook om deze techniek te combineren met andere compositierichtlijnen, zoals het gebruik van vormen of de regel van kansen.

26. Stap weg

Twee jongens die in een skatepark zitten

Bron: Grasparkeer Bach

Soms kun je zo verstrikt raken in het controleren van de beste vriendhoudingen, uitdrukkingen en interacties dat je de omgeving vergeet. Misschien is een volledig lichaam zo ver als je gaat, maar heb je ooit geprobeerd om vrienden foto’s van veraf vast te leggen?

Wanneer je een mooie locatie hebt, moet je die in het kader integreren en je onderwerpen kleiner maken. Ze zijn echter nog steeds het hoofdonderwerp, dus zorg ervoor dat de achtergrond niet te afleidend is.

Dit is een geweldig idee om hun vriendschap op een meer natuurlijke manier vast te leggen, omdat je ze de ruimte geeft om ‘intiemer’ te zijn, zonder het gevoel van een vreemdeling die een camera op hen richt.

27. Maak een fotolijst

Twee meisjes die over hun schouders naar de camera kijken

Bron: Alexandra Lammerink

Net als elke andere fotoshoot, moet je een eenvoudige sjabloon voor een opnamelijst voorbereiden om ervoor te zorgen dat je aan het einde ervan alles hebt wat je nodig hebt.

Je kunt enkele van de beste fotografie-ideeën voor vrienden in dit artikel opnemen. Bijvoorbeeld één close-upfoto, één silhouetfoto, één schot knuffelen, enzovoort.

28. Begrijp hun verwachtingen

Groep mensen zittend op rotsen

Bron: Chad Witbooi

Zorg er voor de sessie voor dat u en uw klanten op dezelfde pagina staan. Bespreek hoeveel mensen er zullen worden opgenomen, waar de fotoshoot zal plaatsvinden, welke stemming ze willen, enz.

Soms kan een vragenlijst helpen. Je kunt ze ook vragen om een Pinterest-bord te maken om uit te drukken wat ze visueel zouden willen krijgen.

Laatste woorden

Ik hoop dat deze ideeën voor vriendfotografie je creativiteit hebben aangewakkerd. Implementeer er een aantal en ik weet zeker dat de volgende keer dat je wordt gebeld om een fotoshoot met beste vrienden te doen, je er een groot succes van kunt maken.

Laat het ons weten als je zelf vragen, opmerkingen of beste fotoshoot-ideeën hebt.

solokaarten

Solo-kaarten: eenvoudig poseren

111 illustraties van stijlvolle poses die je als leidraad kunt gebruiken bij het regisseren van mannen en vrouwen. Print de kaarten om in uw zak te bewaren of voeg ze toe aan uw smartphone voor snelle referentie.

Krijg korting

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer