Beste Sony Full Frame lenzen ( spotgoedkoop)

Met de populariteit en betaalbaarheid van de Sony spiegelloze camera’s zijn veel mensen op zoek naar de voordeligste Sony FE-objectieven voor hun nieuwe camerabody.

Toen Sony in 2014 voor het eerst de full frame spiegelloze markt lanceerde, ontbrak hun lens line-up een beetje. Sindsdien hebben ze een aantal ongelooflijke glazen uitgebracht die passen bij de innovatie van hun camerabody.

Ik heb een lijst samengesteld van Sony FE-objectieven die geweldige prestaties bieden tegen geweldige prijzen.

Sony FE 28mm f/2

Sony FE 28mm f/2

Veelzijdig objectief met snelle autofocus, uitstekende scherpte en een duurzame behuizing – allemaal voor een zeer betaalbare prijs.

Controleer de huidige prijs

In deze vergelijking vindt u 4 Sony FE prime lenzen en 3 Sony FE zoomlenzen die een breed scala aan brandpuntsafstanden bestrijken. Het zijn allemaal Sony E-mount lenzen die zijn ontworpen voor Sony full frame camera’s zoals de A7-serie.

(FE lenzen werken ook goed op APS-C camera’s (A6000 serie), maar je moet wel rekening houden met de 1,5x crop factor bij het kiezen van een brandpuntsafstand).

Welke Sony FE-lenzen zijn dit jaar het voordeligst?

Inhoudsopgave

.

Beste Sony FE-lenzen in 2023

Afbeelding Product Features
shk2-table__image Sony FE 28mm f/2ONZE #1 KEUZE
 • Snelle opening
 • Razor Sharp
 • Grote prijs
 • Mooie bokeh
Bekijk prijs →
shk2-table__image Sony FE 35mm f/2.8HIGHLY RECOMMENDED
 • Extreem compact
 • Vederlicht
 • Extreem veelzijdig
 • Uitmuntende optische prestaties
Bekijk prijs →
shk2-table__image Sony FE 55mm f/1.8HIGHLY RECOMMENDED
 • Bruikbare brandpuntsafstand
 • Zeer scherp
 • Lichtgewicht
 • Interne scherpstelling
Bekijk prijs →
shk2-table__image Sony FE 85mm f/1.8BEST VALUE ALL ROUND
 • Amazing Bokeh
 • Lichtgewicht
 • Scherp
 • Snel, stil en nauwkeurig scherpstellen
Bekijk prijs →
shk2-table__image Sony FE 16-35mm f/4GROOT VALUE
 • Compact ontwerp
 • Grote waarde
 • Bruikbare brandpuntsafstand
 • Optical Steady Shot
Bekijk prijs →
shk2-table__image Sony FE 24-70mm f/4GREAT VALUE
 • Zeer lichtgewicht
 • Compact ontwerp
 • Snelle Autofocus
 • Anti-reflecterende coating
Bekijk prijs →
shk2-table__image Sony FE 70-200mm f/4BEST VALUE TELEPHOTO
 • Compact en lichtgewicht
 • Scherp
 • Awesome Lens Flare
 • Verwisselbare lens
Bekijk prijs →

1. Sony FE 28mm f/2

sony28mmf2

Bekijk meer beoordelingen

Gestabiliseerd: Nee
Gewicht:
200 g (7 oz)
Grootte (Diameter x Lengte): 2.5 x 2.4″ / 64 x 60 mm
Filter Diameter: 49mm
Minimale scherpstelafstand: 0,29m (11,4 in)

Check huidige prijs

De Sony 28mm f/2 lens is er een die al een tijdje meegaat (uitgebracht in 2015), maar nog steeds bovenaan de lijst staat als een betaalbare goed presterende Sony FE-lens.

Deze snelle prime heeft uitstekende scherpte en een brandpuntsafstand die goed werkt voor een verscheidenheid aan scènes.

Veel mensen hameren op het nut van een 35mm objectief, maar ik ben van mening dat de 28mm net zo bruikbaar en mogelijk veelzijdiger is.

Deze lens voelde vaak net iets gemakkelijker aan dan een 35 mm, vooral in kleinere ruimten binnenshuis vanwege de iets bredere brandpuntsafstand.

Toen ik de Sony 28mm f/2 voor het eerst pakte, was ik verrast door hoe stevig en solide hij aanvoelde. Hij heeft een metalen buitenkant en balanceert mooi op de A7-serie camerabody’s.

Hij is weerbestendig en duurzaam, perfect voor mensen die in zware buitenomgevingen fotograferen.

Sony A7III + Sony 28mm f/2 | 1/2000 f/2 ISO 2500

Als het gaat om prestaties, is deze lens geweldig, vooral voor de prijs van minder dan 500 dollar. De scherpte neemt toe naarmate je verder stopt, maar zelfs bij f/2 overtrof de lens mijn verwachtingen.

De autofocus is snel, stil en nauwkeurig, een welkome aanvulling op dit prachtige objectief.

Het diafragma van f/2 is ook een heel prettige eigenschap. Hiermee kun je alles fotograferen, van donkere scènes binnenshuis tot astrofotografie.

Als je dicht genoeg bij je onderwerp komt, produceert het ook een mooi bokeh, waardoor je je onderwerp van de achtergrond kunt scheiden.

De Sony 28mm f/2 is ook een geweldige Sony a6400 lens (of een van de a6000 camera’s). Met de conversiefactor van de APS-C-sensor wordt de brandpuntsafstand getransformeerd tot 42 mm, waardoor het een geweldig alledaags walkaround-objectief is.

Qua waarde is deze lens uitstekend. Als u op zoek bent naar een flexibele groothoek Sony prime FE lens, zou de Sony 28mm f/2 (hier besproken) een van mijn topaanbevelingen zijn.

2. Sony FE 35mm f/2.8 ZA

Sony-FE-Lenses-35mm

Bekijk meer beoordelingen

Gestabiliseerd: Nee
Gewicht:
120 g (4.2 oz)
Grootte (Diameter x Lengte): 2.4 x 1.4″ / 61 x 37 mm
Filter Diameter: 49mm
Minimale scherpstelafstand: 0,35m (13,8 in)

Check huidige prijs

Deze ultracompacte lens heeft me verrast. Met een gewicht van iets meer dan 4 ons en een lengte van minder dan 1,5 inch heeft deze lens veel kracht in een klein pakketje!

Mijn eerste indruk was verbazing over hoe licht en compact de Sony 35mm f/2.8 is. Het is een van de best gebalanceerde lenzen op de A7 serie camera’s. Het voegt zo weinig gewicht toe en het voelt bijna alsof er geen lens op zit!

Voor het fotograferen van alledaagse onderwerpen is 35 mm een van mijn favoriete brandpuntsafstanden. Je kunt er alles mee vastleggen, van portretten tot landschappen, waardoor dit objectief ideaal is om het dagelijks leven vast te leggen.

Ik laat de Sony 35mm f/2.8 op mijn camera altijd aan een haak in de woonkamer hangen. Het werkt geweldig voor een snelle foto van de kinderen die iets leuks doen of voor avonturen in de bergen.

Qua duurzaamheid en bediening is deze lens uitstekend. De handige kleine zonnekap heeft een uniek ontwerp dat over het glas uitsteekt, zodat je de camera in elke tas kunt stoppen zonder je zorgen te maken over krassen op het voorste element.

De volledig metalen constructie van de Sony 35mm f/2.8 is stevig en heeft het dagelijks gebruik goed doorstaan. De autofocus is snel, stil en nauwkeurig, zoals u kunt verwachten van een Carl Zeiss-objectief van hoge kwaliteit.

Sony A7III width= + Sony 35mm f/2.8 | 1/250 f/4 ISO 100

Qua beeldkwaliteit is deze lens spectaculair. Hij produceert zeer scherpe beelden met zijn unieke optische ontwerp. Ik wist dat er iets anders was toen ik het holle frontelement van deze lens voelde.

Mijn enige wens was dat hij iets sneller was dan f/2.8 (zeker voor een prime lens). Ik wou vaak dat hij een lager diafragma had (f/2) voor opnamen binnenshuis, maar ik begrijp dat dit ten koste zou gaan van de afmetingen en het gewicht.

In feite is dit de enige echte Sony pancake lens voor hun Alpha serie camera’s, in die zin dat de hoogte minder is dan de breedte. Dit betekent dat op welke camera je de Sony 35mm f/2.8 ook monteert, hij zal geweldig aanvoelen.

Zelfs op een camera met APS-C-sensor zoals de a6000-serie is het een geweldig paar – de brandpuntsafstand van 35 mm is eerder 52,5 mm, maar dit is nog steeds een veelzijdige brandpuntsafstand, meer geschikt voor portretten en algemene opnamen.

Al met al ben ik echt dol op dit objectief. Met minder dan $800 is hij misschien niet zo betaalbaar als de Sony 28mm f/2, maar hij maakt het goed met zijn uitstekende beeldkwaliteit en minimalistisch ontwerp.

3. Sony FE 55mm f/1.8 ZA

Sony-FE-Lenses-55mm-f1.8-03

Bekijk meer beoordelingen

Gestabiliseerd: Nee
Gewicht:
281 g (9.9 oz)
Grootte (Diameter x Lengte): 2.5 x 2.8″ / 65 x 71 mm
Filter Diameter: 49mm
Minimale scherpstelafstand: 0.5m (1.64 ft)

Check huidige prijs

De 55mm f/1.8 ZA is een ander uitstekend Sony FE-objectief in dit assortiment. Het is misschien wel een van de lichtste nifty fifty objectieven die ik ooit heb gebruikt en zeker de beste kwaliteit.

Op een keer dacht ik dat ik deze lens kwijt was omdat ik mijn tas oppakte en hij leeg aanvoelde! Ik had hem per ongeluk in een andere zak gestopt, maar omdat hij zo licht is, dacht ik dat hij onmogelijk nog in mijn tas kon zitten!

Deze lens heeft een minimalistisch ontwerp met als enige kenmerk een scherpstelring. De optiek is echter van topkwaliteit.

De autofocus is snel, stil en nauwkeurig. Geen klachten, zoals het geval is met veel van de Sony FE lenzen hier in 2023.

De Sony 55mm f/1.8 ZA heeft een volledig metalen behuizing met een slanke/gladde buitenkant. Het ontwerp bevat zeker wat plastic om het gewicht te minimaliseren, maar het voelt nog steeds stevig aan.

Sony A7III width= + Sony 55mm f/1.8 | 1/200 f/8 ISO 100

De reden dat deze lens hier is opgenomen in plaats van enkele van de andere 50mm lenzen die Sony aanbiedt (alternatieven zijn de Sony 50mm f/1.8 en de Sony 50 f/1. 4), is omdat het de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt.

De prestaties van deze lens overtreffen ruimschoots de Sony 50mm f/1.8, en de kosten liggen ruwweg $500 lager dan de Sony 50mm f/1. 4 width=. Hij is veel scherper en geeft een veel beter beeld dan de Sony 50mm f/1.8.

Qua waarde is de Sony 55mm f/1.8 ZA lens uitstekend. Hij presteert net zo goed (zo niet beter) als alle andere 50mm lenzen die ik ooit heb gebruikt. Voor minder dan 900 dollar is deze lens een uitstekende koop.

4. Sony FE 85mm f/1.8

Sony-FE-Lenses-85mm-f1.8-03

Bekijk meer beoordelingen

Gestabiliseerd: Nee
Gewicht:
371 g (13.1 oz)
Grootte (Diameter x Lengte): 3.1 x 3.2″ / 78 x 82 mm
Filter Diameter: 67mm
Minimale scherpstelafstand: 0,8m (2,62 ft)

Bekijk huidige prijs

De Sony 85mm f/1.8 is echt een schot in de roos. Hij is scherp, snel, licht en betaalbaar! Wat wil je nog meer?

Deze lens was een welkome aanvulling op de Sony FE lens line-up toen hij begin 2017 werd uitgebracht. Voorheen was alleen de Sony 85mm f/1.4 width= of de Zeiss Batis 85mm f/1. 8 beschikbaar waren (zowel duurdere als zwaardere lenzen, vooral de Sony 85mm f/1.4).

Als je deze lens vasthoudt, merk je hoe compact en lichtgewicht hij is, vooral voor een lens met een maximaal diafragma van f/1.8. Het bevat een eenvoudige maar soepele scherpstelring en een scherpstelknop.

De scherpstelknop is een handige functie die kan worden geprogrammeerd om de autofocus in de gaten te houden (een echt nuttige functie die uniek is voor Sony-camera’s). Afgezien van deze twee functies is de lens schoon en eenvoudig!

De Sony 85mm f/1.8 blinkt echt uit als het gaat om beeldkwaliteit. Hij produceert fenomenale scherpte van rand tot rand, zelfs bij groothoekopnamen.

Bij f/1.8 is het bokeh prachtig! Ik vind het heerlijk om ’s avonds met deze lens te fotograferen, omdat je dan licht in de achtergrond krijgt dat verandert in onscherpe ‘bollen’, die het onderwerp interessanter maken en de scherpte doen uitkomen.

Sony A7III + Sony 85mm f/1.8 | 1/200 f/2.8 ISO 800

Chromatische aberratie en vervorming zijn geen probleem met de Sony 85mm f/1.8. In wezen is de optiek uitstekend voor de prijs!

De autofocus is ook snel en nauwkeurig. Met het grote minimale diafragma van f/1.8 wordt zelfs in donkere ruimtes snel scherpgesteld.

Al met al is deze lens een uitstekende koop! Voor bijna 1/3 van de prijs van de Sony 85mm f/1.4, het is grote waarde, en ik beveel het ten zeerste aan voor iedereen die op zoek is naar een medium teleobjectief van Sony FE voor portretten.

5. Sony FE 16-35mm f/4

Sony-FE-Lenses-16-35-f4-01

Bekijk meer beoordelingen

Gestabiliseerd: Ja
Gewicht:
518 g (18.2 oz.)
Grootte (Diameter x Lengte): 3.1 x 3.9″ / 78 x 99 mm
Filter Diameter: 72mm
Minimale scherpstelafstand: 0,28m (11in)

Check huidige prijs

De Sony 16-35mm f/4 is een van de vroege FE-objectieven bij de ontwikkeling van Sony’s spiegelloze full frame line-up, maar is nog steeds zeer relevant.

Voor iedereen die landschappen of groothoekopnamen wil maken, is dit een geweldig objectief. Met een f/4 continu diafragma is het misschien niet zo snel als het Sony 16-35mm f/2.8 GM alternatief, maar de prijs is veel aantrekkelijker.

Wat betreft de constructie van dit objectief is het stevig maar licht. Het ontwerp is eenvoudig met alleen een zoomring en een scherpstelring, maar het voelt aan als een lens van hoge kwaliteit.

De volledig metalen buitenkant is goed bestand tegen misbruik. Ik heb de Sony 16-35mm f/4 in de stromende regen gebruikt en tijdens vele lange wandelingen zonder problemen meegenomen.

Sony A7III + Sony 16-35mm f/4 | 30 sec f/4 ISO 1600

De beeldkwaliteit van deze lens is spectaculair. De scherpte is uitstekend en hoewel hij niet zo’n snel diafragma heeft als de uitstekende maar dure Sony 16-35mm f/2.8 GM, is hij voorzien van stabilisatie (Optical Steadyshot), zodat je de sluitertijd ver kunt terugbrengen zolang je onderwerp niet beweegt.

Behalve bij zeer weinig licht stelde dit objectief snel en nauwkeurig scherp – dit was een van de weinige keren dat het diafragma van f/4 een beperkende factor was. Meestal vond ik het echter niet erg.

Zoals je in de bovenstaande foto kunt zien, kon ik zelfs de sterren vastleggen dankzij de geweldige hoge ISO-prestaties van de A7-serie camera’s van Sony.

Chromatische abberatie en vervorming zijn beheersbaar, maar niet zo goed gecontroleerd als bij de Sony 16-35mm f/2.8 G-Master… maar dat is te verwachten voor de enorme kostenbesparing die je maakt.

De prijs-kwaliteitverhouding van deze lens is gewoonweg geweldig. Ik heb verschillende groothoekzoomlenzen van verschillende fabrikanten gehad, maar de Sony 16-35mm f/4 is echt een topper voor een redelijk prijskaartje.

Als je op zoek bent naar de ultieme grote landschappen, kleine mensen lens, dan is dit een aanrader! En u bespaart veel geld en gewicht in vergelijking met het f/2.8-alternatief.

6. Sony FE 24-70mm f/4

Sony-FE-Lenses-24-70mm-f4-02

Bekijk meer beoordelingen

Gestabiliseerd: Ja
Gewicht:
426g (15 oz.)
2.9 x 3.7″ / 72 x 94 mm
Filter Diameter: 67mm
Minimale scherpstelafstand: 0,4m (1,3 ft)

Check huidige prijs

Bijna elke fotograaf is wel eens in het bezit van een degelijke zoom uit het middensegment. Dat is geen toeval, ze zijn echt zo fijn om te hebben als je niet helemaal zeker weet wat je tegenkomt.

De Sony 24-70mm f/4 past perfect in die categorie! Hij presteert goed, of je nu een breed stadsgezicht/landschap wilt fotograferen op 24mm of een strakker portret op 70mm met wat bokeh.

Dit objectief heeft het extra voordeel van een bescheiden f/4 diafragma dat het ongelooflijk compact en licht houdt voor zo’n groot brandpuntbereik.

Zijn grote broer de Sony 24-70mm f/2.8 GM width= is een beest. Als je de extra bulk/gewicht niet wilt, moet je zeker voor de Sony 24-70mm f/4 kiezen. Je verliest slechts één stop lichttransmissie en bespaart maar liefst 15 ons!

De Sony 24-70mm f/4 lens is een strak en eenvoudig ontwerp. De enige bedieningselementen zijn een zoomring en een scherpstelring. Dit minimalistische ontwerp houdt het licht en compact.

Sony A7III + Sony 24-70mm f/4 | 1/250 f/4 ISO 200

In termen van beeldkwaliteit is de Sony 24-70mm f/4 niet de beste. Er zijn wat problemen met de scherpte bij alle brandpuntsafstanden.

Toch vond ik hem voor mijn doeleinden voldoende. Als je geen grote afdrukken maakt, denk ik niet dat het gebrek aan scherpte een probleem is.

Het echte voordeel van deze lens is hoe goedkoop de Sony 24-70mm f/4 is. Het geeft een enorm bereik aan brandpuntsafstanden voor een zeer betaalbare prijs, en is geschikt voor iedereen, van beginners tot professionals.

Zolang je niet probeert te fotograferen bij weinig licht (het minimale diafragma van f/4 kan hier een beetje beperkend zijn), is dit een fantastisch allround objectief.

Hoewel er misschien beter presterende opties beschikbaar zijn in dit brandpuntsbereik, ben ik van mening dat deze lens een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding biedt, omdat hij zo goedkoop is in vergelijking met de alternatieven!

7. Sony FE 70-200mm f/4

Sony-FE-Lenses-70-200mm-f4-03

Bekijk meer beoordelingen

Gestabiliseerd: Ja
Gewicht:
840g (29.6 oz.)
3.2 x 6.9″ / 80 x 175 mm
Filter Diameter: 72mm
Minimale scherpstelafstand: 1 m (39,4 in)

Check huidige prijs

De Sony 70-200mm f/4 is een van mijn favoriete lenzen in dit artikel. Ik denk dat dit het ondergewaardeerde juweeltje van de Sony line-up is!

Toen ik hem voor het eerst kocht, was ik onder de indruk van hoe licht hij was in vergelijking met andere 70-200mm lenzen die ik in het verleden had gebruikt. De belangrijkste gewichtsbesparing is te danken aan het f/4 minimum diafragma.

Sommige mensen vinden f/4 te langzaam om effectief te zijn, vooral als je de sluitertijd boven de 1/200 moet houden om bewegingsonscherpte bij lange brandpuntsafstanden te voorkomen. Ik ben het daar niet mee eens.

Ik heb gemerkt dat de beeldstabilisatie van de Sony 70-200mm f/4 zeer effectief is, en in combinatie met de hoge iso-prestaties van Sony-camera’s is dit objectief geweldig!

Hij hanteert zeer goed en alle bedieningselementen voelen stevig maar soepel aan. Het heeft een zoomring en scherpstelring en twee standen voor optische beeldstabilisatie. Er zijn ook schakelaars om de automatische/handmatige scherpstelling en het scherpstelbereik te regelen.

Sony A7III + Sony 70-200mm f/4 | 1/320 f/4 ISO 64

De beeldkwaliteit van deze lens is onberispelijk. Hij is extreem scherp over het hele zoombereik zonder problemen met vervorming of chromatische abberatie.

De bokeh van de Sony 70-200mm f/4 is niet zo goed als die van de Sony 70-200mm f/2.8 GM, maar het isoleert het onderwerp goed als je tot 200mm uitzet. Het is ook een stuk goedkoper!

Mijn favoriete eigenschap van de Sony 70-200mm f/4 is de unieke lensflare. Hij produceert een zeer unieke gloed die ik nog nooit van een andere lens heb gezien, vooral wanneer hij net buiten de as van de ondergaande zon is gericht.
Je kunt met deze gloed spelen om een zeer coole kleurovergang van oranje naar blauw te creëren die je oog door het kader trekt.

Met al deze kwaliteiten in gedachten zou ik de waarde van deze lens als uitstekend beoordelen! Voor iedereen die op zoek is naar een middellang telezoomobjectief van Sony FE, is dit het.

De brandpuntsafstand van 70-200 mm is zeer geschikt voor evenementen, wildlife en landschappen. Het is een van mijn favoriete lenzen in mijn tas en ik vind dat hij ook in die van u moet zitten.

Als je een Sony spiegelloze camera hebt, is dit de beste waarde voor een telezoom!

Hoe kiest u het juiste Sony FE-objectief

?
Met al deze geweldige prijs-kwaliteitverhouding van Sony FE-objectieven is het moeilijk om te beslissen wat je moet kopen. Ik denk dat de belangrijkste factoren om naar te kijken zijn welke soorten dingen je fotografeert, en welke brandpuntsafstanden het meest bruikbaar zijn voor die onderwerpen.

Als je donkere onderwerpen fotografeert, kies dan voor een snelle prime zoals de Sony 28mm f/2 width=. Als je overdag brede landschappen fotografeert, neem dan een groothoekzoom zoals de Sony 16-35mm f/4 width=. Als je portretten schiet, wil je misschien het geweldige bokeh van de Sony 85mm f/1.8 width=.

Als je veel verschillende onderwerpen fotografeert of nieuw bent in de fotografie, denk ik dat je het beste een mix van Sony FE prime lenzen en Sony FE zoomlenzen kunt gebruiken.

De prime lenzen zijn geweldig voor weinig licht en “zoomen met je voeten”. De zooms bieden een groot brandpuntbereik, zodat u elk onderwerp of elke scène kunt vastleggen zoals u die ziet.

Het gaat erom wat het meest effectief is bij het vastleggen van de onderwerpen die u het meest fotografeert. Ik ben ervan overtuigd dat elk van de lenzen uit dit artikel uitstekende prestaties voor de prijs biedt, zodat u uw budget optimaal kunt benutten!

Veel gestelde vragen

Wat betekent FE op een Sony lens?

FE’ staat voor ‘Full E-mount’, en verwijst naar Sony-objectieven die zijn ontworpen voor de Sony camera’s met een volformaat sensor, zoals de a7- en a9-serie. FE-lenzen kunnen ook worden gebruikt op camera’s met APS-C-sensor, zoals de a6000-serie, zij het met een vermenigvuldigingsfactor van 1,5x.

Wie maakt Sony cameralenzen?

Lenzen van Sony en Carl Zeiss worden gemaakt door de Sony Imaging Corporation in fabrieken in Azië. Sony gebruikt testapparatuur voor lenzen die is ontwikkeld en vervaardigd door Zeiss, om een optimale beeldkwaliteit te garanderen.

Werken de Sony FE-lenzen op de a6500?

Ja, alle Sony FE-lenzen werken op alle Sony APS-C-sensor camerabody’s, zoals de a6500, a6400, a6300 en a6000. Voor de brandpuntsafstand geldt een vermenigvuldigingsfactor van 1,5x.

Werken Sigma lenzen met Sony camera’s?

Ja, sinds 2016 zijn er in totaal 15 Sigma lenzen geproduceerd voor het Sony e-mount systeem.

Zijn Sony E mount lenzen full frame?

Sony heeft twee lens mount types: FE (full frame) en E (APS-C). Sony FE-lenzen kunnen worden gebruikt op zowel full frame als APS-C-camera’s, maar Sony E-lenzen kunnen alleen worden gebruikt op APS-C-camera’s.

Passen Sony FE-objectieven op E-vatting?

Ja. ‘FE’ is een type Sony E-vatting lens dat past op een Sony camera met volledige beeldsensor.

Eindwoorden

Sony heeft sneller dan welke andere fabrikant op de markt ook camera’s en lenzen geproduceerd. Dit betekent dat er steeds nieuwe FE-lenzen zullen worden uitgebracht die een verbazingwekkende waarde bieden.

Eén ding moet u zich realiseren: hoewel het verleidelijk kan zijn om de nieuwste camera te kopen, krijgt u vaak meer prestaties als u uw geld besteedt aan lenzen. Bovendien dalen camerabody’s snel in waarde, terwijl lenzen jaren later voor een goede prijs kunnen worden verkocht.

Wanneer je beslist hoe je je fotografiebudget gaat besteden, raad ik je ten zeerste aan de bovenstaande Sony FE-lenzen te bekijken, omdat ze veel waar voor hun geld bieden en die waarde ook na verloop van tijd behouden.

Camerabody’s veranderen bijna elk jaar, maar een lens van goede kwaliteit zal jarenlang uitstekende prestaties leveren!

Sony FE 28mm f/2

Sony FE 28mm f/2

Veelzijdig objectief met snelle autofocus, uitstekende scherpte en een duurzame behuizing – allemaal voor een zeer betaalbare prijs.

Controleer de huidige prijs