3 Legged Thing Punks Corey Statief Review

FacebookPinterestDelen

Met een schat aan reisstatieven op de markt, kan het een uitdaging zijn om te kiezen wat het beste voor u is.

Er is veel om rekening mee te houden: lengte, gewicht, hoe klein het inpakt – en alle andere bonusfuncties die de fabrikant misschien heeft geperst.

3 Legged Thing Punks Corey

3 Legged Thing Punks Corey

Ultracompact, stevig en boordevol handige functies. Geweldig statief voor reizende fotografen.

Controleer de huidige prijs

De 3 Legged Thing Corey Tripod (onderdeel van hun Punks-assortiment) met AirHed Neo Ball Head zorgt voor een mooie balans en heeft een paar easter eggs meegeleverd die het een nogal stijlvol stuk kit maken.

Na de Punks Corey de afgelopen maanden te hebben gebruikt, lijkt het ideaal voor diegenen die een compact statief willen voor lichtgewicht reizen, allemaal zonder de bank te breken.

Laten we het eens nader bekijken in deze review.

Inhoudsopgave

3 Legged Thing Punks Corey Tripod Technische Gegevens

Pros

 • Goede hoogte voor een reisstatief
 • Pakt verrassend klein in
 • Gripvaste, verwisselbare voeten
 • Balhoofd is zijdezacht
 • Handige meegeleverde multitool
 • Twist locks zijn bevredigend en gemakkelijk te gebruiken
 • Tal van bonusfuncties
Tegens

 • Niet zo licht als een koolstofvezel statief
 • Twist locks langzamer dan snap locks…?
 • Kan groter zijn (in vergelijking met anderen)
Controleer de huidige prijs
 • Max Hoogte: 1,5 m / 59 “
 • Max Hoogte zonder kolom: 1,18 m / 46,3 “
 • Min Hoogte: 185 mm / 7,25 “
 • Monopod Max Hoogte: 1,5 m / 59 “
 • Gevouwen lengte: 350 mm / 13,67 “
 • 5 sectie poten / 2 sectiekolom
 • Laadvermogen: 14 kg / 30 lbs
 • Statief Gewicht: 1.5kg / 3.5 lbs
 • Beenhoeken: 23º, 55º, 80º
 • Max Been buis Diameter: 23 mm / 0,91 “
 • Wordt compleet geleverd met AirHed Neo Ball Head
 • Arca-Swiss compatibele quick-release plaat
 • Drie waterpassen
 • Eén been schroeft los om een monopod te worden
 • Voeten kunnen worden verwisseld (alternatieve voeten apart gekocht)
 • Handige tool inbegrepen
 • Magnesiumlegeringsconstructie van vliegtuigkwaliteit

Bouwkwaliteit

De 3 Legged Thing Punks Corey Tripod biedt indrukwekkende bouwkwaliteit

Met bedrijven die proberen gewicht te besparen, kunnen reisstatieven soms een beetje dun en goedkoop aanvoelen. Deze is dat allesbehalve. Er is een geruststellende degelijkheid en precisie in de constructie, wat verrassend is gezien het feit dat het zeker geen zwaar statief is.

De magnesiumlegering geeft je het gevoel dat het tegen een stootje kan en is gebouwd om lang mee te gaan. Daarnaast heeft de Punks Corey een load/weight ratio van 9:1 waardoor dit statief een van de stevigste op de markt voor zijn grootte.

Elk aspect van de 3 Legged Thing Corey Tripod is een bevredigend tactiele ervaring, van de vijfdelige telescopische poten die op hun plaats glijden, tot de balkop die aanvoelt alsof hij op een veel duurder model thuishoort.

Het pannen is gedempt, waardoor nauwkeurige bewegingen mogelijk zijn, en het vergrendelen ervan loopt niet het risico dat het per ongeluk wordt aangepast.

Elk draaiend onderdeel biedt een subtiel toenemende hoeveelheid weerstand voordat het strak wordt.

De poten vouwen gemakkelijk op hun plaats. De twist locks zijn prachtig glad, het aanspannen ervan vereist een relatief kleine draai en de feedback geeft je een geruststellend gevoel dat ze niet zullen uitglijden.

Bovendien betekent het gripvaste rubber dat de regen ze niet glad maakt om te gebruiken, en de rubberen voetjes – die 3 Legged Thing Bootz noemen – kleefden aan elk oppervlak waarop ik ze probeerde.

Maat &handling

3 Legged Thing Punks Corey volledig uitgebreid.

Op een goede dag ben ik 5’10” (178cm).

Bij elk statief is er een relatie tussen de gevouwen grootte en de maximale hoogte; kortom, verwacht statieven die meer hoogte bieden om niet zo klein in te pakken.

De 3 Legged Thing Punks Corey Tripod vindt een goede middenweg, met slechts 13,7 inch (35 cm) terwijl hij een maximale hoogte van 59 ” (1,5 m) biedt.

Dit is meer dan voldoende voor de overgrote meerderheid van het reisgebruik, en met de statiefhoogte van 1,5 m / 59 ” en ik een schaduw onder de 5’10 inch (1,78 m), plaatst dit de camera net onder mijn kin.

Op deze hoogte, met de middenkolom volledig uitgeschoven, zou je veel meer wiebelen verwachten. De 3 Legged Thing Corey heeft een klein beetje geven, maar blijft nog steeds indrukwekkend stabiel.

Omdat de poten tot 80º uitklappen, valt dit statief ook vrij laag – vooral als je de middelste kolom eruit haalt en de kogelkop en kraag rechtstreeks op het deel monteert waar de drie poten samen scharnieren.

Het kost een beetje schroeven en schroeven, maar dit brengt je naar 7 inch (18 cm), of zelfs 4 inch (10,2 cm) als je de balkop ook naar buiten haalt. Dat is indrukwekkend.

3 Legged Thing Punks Corey geminimaliseerd tot de kortste hoogte

Omdat het een reisstatief is, kun je de middelste kolom niet horizontaal monteren, maar dit is mogelijk een van de weinige functies die ontbreken op een statief dat zijn deel van toeters en bellen bevat.

Omdat het een magnesiumlegering is, is het niet zo licht als een statief van koolstofvezel (wat veel duurder zou zijn), maar het is nog steeds niet veel gewicht om aan je tas toe te voegen.

Als je op zoek bent naar een koolstofvezel statief in het Punks-assortiment, is er ook de Billy, die we hier hebben besproken.

(U kunt meer lezen over de verschillen tussen aluminium- en koolstofvezelstatieven in deze handleiding.)

Beensloten &gewrichten

Statiefpoten van de 3 Legged Thing Punks Corey

De benen op de Corey hebben drie posities en je moet de opwaartse druk op de schoudervergrendeling heel licht verlichten om het gemakkelijker te maken om de benen in te drukken en vervolgens te bewegen.

De schoudersloten zijn van metaal op metaal, maar ze hebben een beetje speling als onderdeel van hun functionaliteit, en dit kan enigszins misplaatst aanvoelen gezien het precisieontwerp van elk ander deel van dit statief.

De beensloten op de Punks Corey zijn bevredigend om te gebruiken. Bij het verlengen kunt u alle vier de sloten bij elkaar pakken (hoewel u een vrij grote hand nodig hebt) en ze samendraaien, waardoor het vergrendelings- / ontgrendelingsproces wordt versneld.

Flip-sloten (d.w.z. een kleine hendel in plaats van een draaimechanisme) kunnen sneller zijn, maar ze hebben het nadeel dat ze bulk (en geluid!) toevoegen en kunnen na verloop van tijd los werken, waardoor meer onderhoud nodig is.

Eenmaal vergrendeld, voelen de beensecties veilig aan, maar zonder moeilijk te ontgrendelen. Sommige zeer nauwkeurige engineering is hier doorgegaan, vooral gezien de feedback die je voelt als je elk slot aan- en uitdraait.

De 3 Legged Thing-website bespreekt de verschillende soorten grips die ze hebben op hun verschillende statiefmodellen, en het rubber en de textuur is duidelijk een gebied waar tijdens het ontwerpproces veel over is nagedacht.

Balhoofd

Waterpas op de AirHed Neo Ball Head

De 3 Legged Thing Corey wordt geleverd met zijn eigen AirHed Neo Ball Head die kan worden verwijderd en verwisseld met een beetje losdraaien. De bediening verloopt soepel en wordt geleverd met drie waterpassen om ervoor te zorgen dat uw camera perfect is uitgelijnd.

Een kleinere knop ontgrendelt de pan en de grotere knop ontgrendelt de bal zelf. Door heel licht los te maken, kun je subtielere aanpassingen maken in plaats van dat het hele hoofd meteen losraakt.

Aan de basis van de balkop vindt u graadmarkeringen om te helpen met uw precisie bij het construeren van panorama’s.

Waar voor je geld

De 3 Legged Thing Corey met AirHed Neo Ball Head verkoopt voor ongeveer US $ 200.

Gezien de hoogte, het gewicht, de grootte, de stabiliteit en de bouwkwaliteit, is het redelijk om te zeggen dat de Corey een uitstekende waarde biedt als reisstatief, en dat is voordat je alle extra toeters en bellen overweegt die zijn inbegrepen.

Een van de poten wordt volledig losgeschroefd om een monopod te worden en u kunt ook de middelste kolom bevestigen om deze verder uit te breiden. Dit maakt dan ook een keuze aan schroefdraad mogelijk – 1/4 inch of 3/8 inch – wat betekent dat je gemakkelijk audioapparatuur kunt bevestigen en de monopod als boompaal voor een microfoon kunt gebruiken.

Het statief wordt geleverd met een handig gereedschap dat een ingebouwde karabijnhaak heeft, zodat het aan uw statiefgondel kan worden vastgeklikt, of u kunt het aan uw sleutelhanger bevestigen. Deze tool zal alle schouderverbindingen die los kunnen werken aanspannen, en het eenvoudig maken om uw L-beugel te schroeven en los te schroeven.

Daarover gesproken, ik kocht een 3 Legged Thing L-bracket voor bij de Corey’s Arca-Swiss compatibele quick-release plaat. Ik voel me comfortabeler bij het gebruik van een L-beugel in plaats van de meegeleverde bodemplaat en ik zou dit aanraden als je veel in portretoriëntatie fotografeert.

Daarnaast zijn de voeten – a.k.a Bootz – kan worden verwisseld en 3 Legged Thing verkoopt een paar andere opties, afhankelijk van welke oppervlakken je verwacht tegen te komen op je reizen.

Al met al is het een geweldige prijs-kwaliteitverhouding en een sterk aanbevolen aankoop als u bereid bent te investeren in een product dat veel meer biedt dan concurrerende modellen.

Controleer de huidige prijs

3 Legged Thing Corey Statief | Conclusie

De 3 Legged Thing Punks Corey Tripod met AirHed Neo Ball Head is een uitstekende keuze als het gaat om het selecteren van een reisstatief.

Het is gebouwd om lang mee te gaan, is bevredigend om te gebruiken en bevat een reeks leuke details die de zorg en aandacht laten zien die in het ontwerp zijn gestoken.

Ik hou vooral van de tactiele feedback die je krijgt van dit statief, of het nu gaat om het draaien van de beensloten of het aanpassen van de balkop. Het stelt je in staat om precies te zijn en je ook veilig te voelen in de wetenschap dat er niets zal wegglijden.

De 3 Legged Thing Corey Tripod verpakt veel in een compacte vorm en zal je nog jaren goed van dienst zijn.

3 Legged Thing Punks Corey

3 Legged Thing Punks Corey

Ultracompact, stevig en boordevol handige functies. Geweldig statief voor reizende fotografen.

Controleer de huidige prijs

FacebookPinterestDelen