31 Boudoir-poses, ideeën en tips om haar er geweldig uit te laten zien

Als je een boudoirfotografieshoot gaat doen, dan heb je een aantal killer poses nodig.

Als je gewapend met een set beproefde boudoirposes (of referentiefoto’s!) naar je shoot komt, word je een betere boudoirfotograaf. Dit is tenslotte een genre waar je vaak met onervaren klanten werkt en je moet ervoor zorgen dat ze zich zo comfortabel mogelijk voelen.

In feite wil je meer dan dat – je wilt dat ze zich sexy en krachtig voelen!

Natuurlijk kan het zijn dat je onderwerp of cliënt een ervaren model is; eentje die de camera van nature met minimale richting zal laten werken.

solokaarten

Solo-kaarten: eenvoudig poseren

111 illustraties van stijlvolle poses die je als leidraad kunt gebruiken bij het regisseren van mannen en vrouwen. Print de kaarten om in uw zak te bewaren of voeg ze toe aan uw smartphone voor snelle referentie.

Krijg korting

Maar zelfs als dat het geval is, is het vooraf plannen van sommige poses nog steeds een goed idee. Het helpt op momenten dat dingen vastlopen of als het model vastloopt.

Het helpt je ook om de controle over de shoot te behouden en ook je creatieve visie te bereiken – vooral belangrijk als de shoot voor je eigen portfolio is en niet voor een klant.

Dus dat gezegd hebbende, wat zijn de beste boudoir poses? Dat is wat we hier zijn om erachter te komen.

Als vrouw hoop ik dat ik je een nuttig perspectief kan geven op een aantal smaakvolle en sexy poses om op te nemen in je volgende boudoirsessie.

Je kunt zelfs enkele algemene tips leren over hoe je kunt poseren voor foto’s die je elke dag kunt gebruiken.

Laten we erin duiken!

Inhoudsopgave

31 Sexy &stijlvolle poses voor Boudoir Fotografie

De volgende boudoirhoudingen kunnen allemaal worden gerepliceerd zoals ze zijn, of worden gebruikt als uitgangspunt om te experimenteren en je eigen boudoirfotografie-ideeën te bedenken.

Vergeet niet dat het belangrijkste van alles is om van de shoot een positief en empowerend ervaring voor uw klant.

Je wilt dat ze vertrekken met een veer in hun stap en een reeks foto’s die ze nog jaren zullen koesteren! Communiceer altijd met hen en zet ze nooit onder druk in poses waar ze zich niet prettig bij voelen.

Zelfs als je onderwerp een betaald model is op een fotoshoot , geldt hetzelfde.

Dus laten we eens kijken. Merk op dat we ons in dit bericht alleen richten op boudoir-poses voor vrouwen – zie hier voor mannelijke boudoirfoto-ideeën.

1. Handen omhoog die haar fixeren

Model in lingerie met armen omhoog

Bron: Yohann Libot

Deze pose werkt goed geschoten vanaf de voorkant of de achterkant. Zorg ervoor dat uw model beide optilt armen, alsof ze hun haar fixeren.

Of nog beter, laat ze naar feitelijk doe een kapsel – je kunt ze voor een spiegel plaatsen als dat helpt. Door de activiteit te doen, zullen ze zich bezighouden met iets natuurlijks.

Als boudoirfoto werkt deze pose geweldig in combinatie met een losse top of trui. Wanneer het model zijn armen optilt, krijg je een brutale onthulling van hun buik of achterkant en heupen. Het werkt ook geweldig op een strand of buiten bij het opnemen van bikinihoudingen.

2. Liggen kiekeboe spelen

Vrouw in kanten romper die ligt

Bron: Ferdinand Studio

Dit is een prachtige boudoir pose die een element van mysterie toevoegt aan je imago.

Laat je model op haar rug liggen met één arm omhoog om direct een kant van haar gezicht te bedekken. Je kunt haar begeleiden om haar andere arm te gebruiken om de eerste op zijn plaats te trekken – op deze manier kan het een rechte lijn in het midden van haar gezicht creëren.

Deze boudoir-pose werkt goed van bovenaf geschoten (zoals afgebeeld), maar je kunt ook experimenteren met het vastleggen in het zijprofiel.

3. Op de rug liggen met één been gekruist

Sexy vrouwelijke shot met cowboyhoed en laarzen

Krediet: HFE Co

Voeg deze klant-pleaser toe aan je lijst met boudoirhoudingen – je zult er geen spijt van krijgen. Het model ligt op hun rug, het ene been gebogen en het andere gekruist eroverheen. Een lichte boog in de rug geeft een mooie curve aan het lichaam.

Als je een rekwisiet als een hoed hebt, kun je het opnemen; probeer anders een hand die door het haar loopt of zachtjes het gezicht aanraakt.

4. Liggend op de voorkant met bovenlichaam verhoogd

Meisje dat op leren bank ligt

Bron: Guido Fua

Als je boudoir fotografieset toevallig een bank of bank bevat, probeer deze positie dan eens. Gebruik de arm van het meubilair als ondersteuning voor het bovenlichaam van je onderwerp, waardoor een curve langs de heupen en rug ontstaat.

Zoals je zult leren met de meeste boudoirhoudingen, is het toevoegen van rondingen aan het vrouwelijk lichaam flatterend en esthetisch aantrekkelijk.

5. Zijdelings liggen met gespreid haar

Roodharige met gespreid haar op bed

Bron: Ferdinand Studio

Deze boudoir fotografie pose werkt prachtig wanneer je model of klant lang haar heeft.

Laat ze op hun zij liggen – ze kunnen met hun hoofd op hun arm liggen om de pose er natuurlijker uit te laten zien – en schik hun haar zo dat het rondom wordt uitgespreid.

6. Op handen en voeten met één been omhoog geschopt

Meisje op handen en voeten in wit kanten rompertje

Bron: Andrey Zvyagintsev

Goed gedaan, deze pose kan je boudoir-fotoshoot echt opwarmen.

Zorg ervoor dat je onderwerp zich comfortabel voelt om in een kruippositie te komen. Als ze erboven staan, kunnen ze zich onderworpen voelen; fotograferen van onder of niveau naar het model zorgt voor een veel krachtigere opname.

De sensualiteit van de pose zit in de boog van de rug, de kick van een voet. Geef je model de opdracht om zichzelf voor te stellen als een kat die op zoek is naar de beste vorm en beweging in de pose.

7. Liggend op de rug met het gezicht opzij

Smaakvolle foto van vrouw met bloemen

Bron: Ferdinand Studio

Soms komen de beste boudoirfoto’s van de meest eenvoudige poses in combinatie met de juiste styling en rekwisieten.

Laat voor deze pose je klant of model op zijn rug liggen. In plaats van direct naar de camera te kijken (hoewel je dat natuurlijk ook kunt proberen), laat je ze hun hoofd opzij draaien.

Door de benen iets in de tegenovergestelde richting te plaatsen als het gezicht, ontstaat er een mooie S-curve in het lichaam van het model. Je kunt deze ook proberen met melkbadfotografie (zie gids).

8. Zittend op een trap met het hoofd rustend op de hand

Meisje dat op de trap zit

Bron: Igor Menezes

Een eenvoudige trap opent een geheel nieuw scala aan boudoirhoudingen. Een optie is om vanaf de bovenkant van de trap naar beneden te schieten, waarbij je model omhoog kijkt.

Laat je onderwerp achterover leunen met hun hoofd rustend op hun hand voor een eenvoudige maar effectieve aanvulling op je boudoir-fotoshoot.

Zie hier voor meer zithoudingen.

9. Opzij liggen en torso knuffelen

Kunstzinnige blote rug gefotografeerd van achteren

Bron: Alexander Krivitskiy

Is er iets kunstzinniger sensueel dan de zachte ronding van een vrouwenrug? Dit is een van de boudoir poses om te proberen als je dat echt wilt vastleggen!

Alles wat van achteren wordt geschoten, is een veilige pose om te gebruiken met klanten die geen ervaring hebben als boudoirmodellen. Het is niet te imposant en vraagt niet te veel van hen, omdat het gezicht niet zichtbaar is.

Plus, als het gaat om als ze selecteren welke foto’s van hun boudoirshoot ze willen kopen, zullen ze het waarderen om een reeks opties te hebben, waaronder enkele die de schoonheid van hun lichaam op een subtiele en artistieke manier vastleggen.

Dit is een populaire pose voor plus-size boudoir fotoshoots, omdat alle prachtige rondingen van de heup, schouders en nek op een artistieke manier kunnen worden benadrukt.

10. Eenvoudige knielende houding

Meisje in lingerie knielend

Bron: Timofey Urov

Je hoeft je boudoirhoudingen niet altijd overdreven of krachtig te hebben om effectief te zijn – eenvoudige poses kunnen ook werken.

Een goede plek om te beginnen is om je klant of model op een bed te laten knielen en iets weg te kijken van de camera. Deze pose kan uw klant helpen om te ontspannen in een boudoir fotografieshoot.

Vergeet niet om aandacht te besteden aan subtiele details, zoals hoe ze hun vingers vasthouden. Dit zal een groot verschil maken voor de uiteindelijke opname, omdat de handen overbrengen of het onderwerp gespannen of ontspannen is.

11. Zittend op de bank met gestrekte benen

Bankpositie met hakken

Bron: Ferdinand Studio

Sommige boudoirposes hebben er baat bij dat de fotograaf een verhoogd beeld krijgt met zijn camera. Dit is er een van, omdat je met een top-down perspectief de volledige pose in het frame kunt vastleggen en een flatterende hoek van het lichaam van het model kunt krijgen.

Pro tip – zorg ervoor dat je hoog genoeg bent, zodat je een lens kunt gebruiken met een brandpuntsafstand groter dan 50 mm, terwijl je nog steeds in de body van je model past bij het frame. Tenzij je hoog genoeg bent, word je gedwongen om een groothoeklens te gebruiken, die functies kan vervormen en onflatteuze resultaten kan produceren.

  • Waarom zie ik er op foto’s dikker uit dan in de spiegel?

12. Zitten op de rand van een bankje

Vrouw geposeerd met lange benen

Bron: Garin Chadwick

Ondanks de naam hoeven boudoir-fotografiesessies niet in een boudoir of slaapkamer te gebeuren. Poses zoals deze kunnen overal werken waar iets is om op te leunen of neer te zitten, of het nu een keukenbank of een wastafel in de badkamer is.

Om dit als een boudoirhouding te laten werken, laat je je model achterover leunen op haar handen en een hoek vinden die haar benen accentueert en verlengt.

13. Voorover zittend met gekruist been

Voorovergebogen met gebogen rug

Credit: Studio Dee

Dit is een iets geavanceerdere pose, maar een die er ongelooflijk uitziet als het goed wordt gedaan.

Het is ook een van de beste boudoirhoudingen om slim de bescheidenheid van het model of de klant intact te houden – zelfs zonder kleding of rekwisieten.

Leid het onderwerp om een been omhoog te buigen en het andere been onder hun lichaam te vouwen. Vervolgens moeten ze naar voren leunen en hun arm op het been laten rusten dat het dichtst bij de camera staat. Vingers en tenen moeten zacht worden gewezen.

Een sleutel tot deze pose is om ervoor te zorgen dat het model zich ontspannen en zelfverzekerd voelt: je wilt dat het zachte, bijna balletachtige vormen in het lichaam creëert.

14. Zitten met torso verduisterd

Meisje zittend met haar bedekkende romp

Bron: Jerzy Gorecki

Dit is een van de meest populaire boudoirfotografieposes om het lichaam van het model op een smaakvolle manier te verduisteren. Je onderwerp hoeft niet naakt te gaan – het is nog steeds een geweldige boudoir-pose voor lingeriefoto’s.

Je kunt ook experimenteren met een vlinderverlichtingsopstelling met deze pose, wat kan helpen om enkele hoogtepunten in de ogen van het model te brengen.

Pro tip – zorg ervoor dat de onderste knie niet direct op de camera is gericht – opzij of onder een hoek is het meest flatterend.

15. Zittend op bed, achteraanzicht

Strappy lingerie van achteren gefotografeerd

Credit: Suess Moments

Vergeet niet om te experimenteren met boudoirposes waarbij je model of klant ook van de camera wordt weggedraaid – ze kunnen een geweldige aanvulling zijn op je boudoirfotoshoots.

Plaats hiervoor je onderwerp in het midden van een bed met armen iets naar voren gestrekt naar de zijkanten.

Sommige opvallende garderobestukken of rekwisieten helpen ervoor te zorgen dat je een interessante foto maakt. Aandacht besteden aan symmetrie in je compositie zal ook helpen.

Een andere variatie is om het model iets opzij te laten kijken, zodat een deel van hun gezicht wordt onthuld – misschien moet je haar vragen om wat haar achter een oor te stoppen, zodat haar gezicht niet wordt verduisterd.

  • 18 DIY boudoir foto’s, ideeën en tips voor sexy zelfportretten

16. Zittend op meubels met één been omhoog

Meisje geposeerd op de top van piano orgel

Bron: Ferdinand Studio

Deze pose werkt heel goed met een hoog meubelstuk of snaarinstrument zoals een piano – maar als je er geen hebt liggen rond een ladekast of tafel, zal het net zo goed werken.

Plaats uw klant of model bovenop een plat oppervlak, met één been naar beneden gestrekt en het andere gebogen tot ongeveer kniehoogte.

Als je een ladekast gebruikt, kun je een van de laden iets uittrekken om het model een plek te geven om de voet van haar gebogen been te laten rusten.

Als ze een tafel gebruikt, kan ze haar voet op de knie van het andere been laten rusten of, als alternatief, haar voet op het tafelblad plaatsen. Dit laatste werkt beter als ze meer achterover leunt, omdat het gebogen been op heuphoogte zal zijn.

Als je haar één hand in haar haar laat steken, wordt het versterkt tot een extra sexy boudoirfoto.

17. Liggen met de hand grijpende pols

Rood kanten lingeriesetje liggend gemodelleerd

Bron: Ferdinand Studio

Er zijn veel boudoirhoudingen om te liggen, en dit is een andere variatie die eenvoudig maar effectief is.

Laat je klant of model met zijn armen boven zijn hoofd liggen, waarbij de ene hand de pols van de andere vastpakt. Ze kan dan wegkijken of direct in de camera kijken, of zelfs haar ogen helemaal dicht hebben.

Probeer deze pose vanuit verschillende camerahoeken vast te leggen om ervoor te zorgen dat je de beste kadrering krijgt.

18. Zittend op hakken en over de schouder kijkend

Over de schouder met lolly

Bron: Cucu Marius Daniel

Dit is een van die geweldige boudoir-poses voor het accentueren van de rug of onderkant van het model (of beide – afhankelijk van de outfit).

Leid je klant of model om te knielen, achterover leunend op hun hielen, en vraag hen vervolgens om van over hun schouder naar de camera te kijken.

Een rekwisiet kan je boudoirbeeld interessanter maken en de handen van je onderwerp bezig houden. Een lolly (zoals hierboven afgebeeld) geeft een Lolita-achtige sfeer, maar je kunt ook een bloem proberen om je boudoirfoto’s een zachter gevoel te geven.

19. Hurken en over de schouder kijken

Gehurkt over de schouder kijken

Bron: Cucu Marius Daniel

Deze boudoirhouding is vergelijkbaar met hierboven, behalve deze keer dat het model of de klant op hun voeten kruipt in plaats van helemaal op de grond te knielen.

Wanneer je je onderwerp poseert, kun je haar haar handen op haar benen laten rusten of ze door haar haar laten lopen.

20. Op bed zitten met de handen op de knieën

Mooi meisje in calvin klein ondergoed

Bron: Craventure Media

Als je vastloopt voor boudoir-foto-ideeën, kan het helpen om gewoon terug te gaan naar de basis. Laat je klant opwarmen in de shoot door nonchalant op een bed te zitten of te knielen, handen zachtjes rustend op hun knieën.

Je kunt dit een zeer gepolijste foto maken met fel licht en een schone omgeving, of gewoon het verfrommelen van de lakens en wat kunstzinnig ‘bedhaar’ omarmen voor een meer ontspannen zondagochtendsfeer.

21. Zittend op een kruk, voorovergebogen

Fitte vrouw die op kruk zit

Bron: Alexander Jawfox

Veel boudoirfotografen houden ervan om hun klanten te poseren op pluche chaise lounges of vorstelijke fauteuils (en begrijp me niet verkeerd, dat zijn boudoirfotografie nietjes voor een reden!). Maar het goede nieuws is dat je geen sexy meubels nodig hebt om een sexy boudoirshoot te maken.

Een eenvoudige metalen of houten kruk is een geweldig rekwisiet waarmee je kunt spelen met een heleboel extra boudoir-poses.

Hier is er een om te proberen: stuur je klant of model om de kruk te strelen, voorovergebogen op hun handen. De voorwaartse leuning is een van de beste posities voor het accentueren van de schouders en borst van het onderwerp.

22. Armen omhoog en rustend op het hoofd

Meisje met handen boven hoofd

Bron: Danielle Reese

Zoals elke mode- of portretfotograaf weet, is een van de grootste problemen met poserende modellen het vinden van iets dat ze met hun handen kunnen doen. Voer deze pose in, die je zeker op je lijst met boudoir-foto-ideeën moet houden.

Geef je klant de opdracht om beide armen op te heffen en op zijn hoofd te laten rusten. Voor een sensuele boudoirfoto is het belangrijk om de armen te ontspannen, zodat ze zachtjes vallen en de handen niet worden gespannen of in vuisten worden gebald.

Als je fotografeert voor krachtige en sterke boudoirfoto’s, kun je haar vragen om haar armen boven haar hoofd te sluiten en beide armen recht te houden. Wees gewoon duidelijk over welke stijl van foto je wilt en geef aanwijzingen om haar dienovereenkomstig te poseren.

Deze houding werkt goed, ongeacht of het onderwerp staat (als je een volledige opname maakt, probeer haar dan te laten staan met één voet gekruist vlak voor de andere voor een zachtere pose, of benen recht en schouderbreedte uit elkaar voor een powerpose) of zittend.

23. Knieën omhoog en achterover liggen ondersteund door armen

Indoor regenopstelling met lingerie

Bron: Pexels

Afhankelijk van de klant en de styling van de sessie, wil je misschien boudoirhoudingen die hard, sexy en sterk zijn. In dat geval… hier is er een voor jou!

Voor deze pose wil je knieën gebogen, voeten gericht, armen gebogen tot hoeken van 90 graden, rug gebogen, hoofd naar achteren gekanteld.

Het krijgen van de juiste hoeken en lijnen in het lichaam zal het verschil maken voor het uiteindelijke beeld, dus neem er de tijd voor totdat je het goed hebt.

24. Liggend met rug gebogen

Liggend met rug gebogen

Bron: Michael Mcauliffe

Dit is een andere uitstekende pose om op te nemen in elke boudoirfotografieshoot. De cliënt moet liggen met armen gestrekt boven zijn hoofd en benen gebogen, voeten gericht.

Zorg ervoor dat de boog in hun rug overdreven is om de rondingen van het lichaam naar voren te brengen.

Het eindresultaat zal een boudoirfoto zijn waar ze voor altijd van zullen houden en koesteren.

25. Body side-on, gezicht naar de camera

Mooi meisje met donkere huid in witte lingerie

Bron: Danny Swellchasers

Deze boudoirhouding heeft het allemaal: de rondingen van de achterkant en borst van het model, een sexy vleugje schouder en een smeulende blik op de camera.

Het poseren van je model met haar haar over één oog voegt een extra niveau van drama toe aan de uiteindelijke boudoirfoto en is een techniek die ook door modefotografen wordt gebruikt bij het poseren van modellen.

26. Liggen met benen naar één kant gedraaid

Zwart ondergoed liggend gemodelleerd

Bron: Nick Karvounis

We hebben al een aantal boudoirhoudingen behandeld om te liggen, en hier is nog een variatie om je mouw uit de mouw te houden.

In plaats van benen gestrekt of gebogen te hebben, laat je je klant of model ze naar één kant draaien.

In plaats van dit een statische pose te houden, houd je je camera klikkend terwijl het onderwerp beweegt en haar lichaam strekt.

Dit is een geweldige pose voor boudoirfotografie voor koppels, omdat de benen / knieën naar de significante ander kunnen worden gericht.

27. Zittend met één been naar binnen gebogen en het andere naar achteren gebogen

Zwarte kanten lingerie en snoep

Bron: Dainis Graveris

Ooit een duivenhouding gedaan in yoga? Het is niet alleen geweldig om je heupen te openen – het werkt ook als een boudoirhouding!

Probeer er een zachtere variant van door je onderwerp zijn voorpoot naar binnen te laten buigen en naar voren te leunen.

28. Achterover leunen

Boudoir fotoshoot details - decolleté

Bron: Sharon Mccutcheon

Nu voor een paar poses die je kunt gebruiken om detailfoto’s toe te voegen aan je boudoir-fotografiesessie.

Laat de klant of het model gaan liggen en achterover leunen, zodat hun nek langwerpig is en het hoofd naar achteren wordt gekanteld.

Dit is een van de beste boudoirhoudingen voor het accentueren van het decolleté en het vastleggen van close-ups van de borst, lingerie en sieraden van het onderwerp.

29. Achterover leunen met gestrekte nek

Zwarte bh en langwerpige hals

Krediet: MFreedom89

Net als hierboven, kunt u ook de leunende-rug-nek-gestrekte houding vanuit een zijhoek gebruiken. Gebruik dramatische belichting om diepte aan de afbeelding toe te voegen en de rondingen van de borst te markeren.

30. Liggen met de knieën omhoog

Poten met jarretelkousen

Bron: Artem Labunsky

Dit is een eenvoudige boudoirhouding om te proberen als je wat detailfoto’s van de benen wilt maken. Als je een aantal mooie kousenstukken hebt in de styling van je boudoirshoot, nog beter.

Plaats uw camera over de schouder van uw model en schiet langs de body naar beneden om de kadrering dichtbij en intiem te houden.

31. Liggen met de benen omhoog op de muur

Kanten panty met benen tegen de muur

Credit: Castorly Stock

Nog een klassieke pose om toe te voegen aan je boudoir fotografie repertoire: benen tegen de muur. Bekijk welke vormen en vormen u eenvoudig kunt maken door de benen op verschillende manieren te positioneren.

Het positioneren van de cliënt met de benen recht omhoog en de ene gekruist over de andere kan zorgen voor een krachtig schot – vooral met enkele hoge hakken toegevoegd aan de mix.

Blote voeten en ontspannen benen zorgen voor een zachtere benen-aan-de-muur boudoirfoto.

Hoe u uw klanten voor Boudoir kunt poseren: 5 tips

Nu je een aantal geweldige boudoirposes hebt gezien om te kopiëren, mee te experimenteren en op voort te bouwen bij je volgende shoot, is het tijd om een paar algemene poseertips te bekijken die het leven gemakkelijker kunnen maken:

1. Ontspan het model

Als je fotografeert met een klant die beperkte ervaring heeft als model, is het eerste wat je moet doen hen helpen ontspannen.

Als je in het verleden portretfotografie hebt gedaan, heb je misschien al een aantal trucs in petto om een band met klanten op te bouwen – zoals muziek opzetten of iets zeggen om ze laug te makenh.

Specifiek voor boudoirfotografie kun je ook beginnen met het nemen van enkele foto’s gekleed en strippen om meer van hun lichaam te onthullen terwijl ze ontspannen in de sessie.

2. Begin eenvoudig

Evenzo, als je complexe of zeer gedetailleerde poses in gedachten hebt, is het het beste om die te laten staan tot later in de shoot wanneer de klant erin is opgewarmd.

Begin met eenvoudige houdingen – zoals knielen op een bed – en ga van daaruit verder.

3. Gebruik rekwisieten

Rekwisieten zijn super belangrijk voor boudoirfotografie – niet alleen omdat ze je foto’s interessanter maken, maar omdat ze het onderwerp iets te doen geven.

De rekwisieten die je gebruikt, zijn afhankelijk van de stemming die je wilt voor je shoot. Gaat het bij jouw boudoir fotoshoot om de klant zich krachtig en dominant te laten voelen? Of zacht en sensueel? Dat is het verschil tussen een rijgewas en een verstrooiing van bloemen!

Voor een ongedwongen sfeer kun je je model een mok hete koffie laten omklemmen of op het bed liggen en door een tijdschrift bladeren.

Voor speelse boudoirfotografie graven ze misschien in wat snoep of likken ze het glazuur van een cupcake.

Praat altijd eerst met uw klanten en ontdek welke rekwisieten ze comfortabel vinden om te gebruiken.

4. Let op styling

Bij boudoirfotografie wil je ook styling gebruiken om de sfeer van de shoot te creëren en de schoonheid van het onderwerp naar voren te brengen.

Het kan zijn dat je de styling zelf doet, samenwerkt met een ervaren stylist, of de klant het voortouw laat nemen en zichzelf aankleedt. Hoe dan ook, als fotograaf moet je aandacht besteden aan stylingelementen om ervoor te zorgen dat ze binnen de compositie werken.

Vergeet ook niet om belangrijke stylingstukken vast te leggen in de loop van de boudoir-fotografiesessie. Als de klant bijvoorbeeld een aanstaande bruid is, willen ze misschien dat u hun verlovingsring of trouwband in uw afbeeldingen benadrukt. Zorg ervoor dat je deze elementen in je pose verwerkt.

5. Houd het dynamisch

Hoewel we je zojuist 31 boudoirfotografieposes hebben gegeven om mee te werken, betekent dat niet dat je ze allemaal statisch moet houden.

Het perfect poseren van je model is een geweldige manier om een visie te spijkeren die je in gedachten hebt voor een foto. Op andere momenten kan je boudoirfotografie echter baat hebben bij wat beweging.

Gebruik deze poses als een springing-off punt, waardoor het model beweegt en stroomt – dit zal een aantal meer dynamische en natuurlijke beelden creëren waar ze niet te stijf zijn.

Het eindresultaat? Boudoir foto’s waar je trots op zult zijn, en je klant zal dol op zijn.

Laatste woorden

Ik hoop dat dit bericht je boudoir fotografie-ideeën heeft laten stromen en dat je een aantal geweldige poses hebt gevonden om mee te nemen naar je volgende shoot! Bekijk ook onze bijbehorende Web Story.

Als je zelf vragen of favoriete boudoirposes hebt om te delen, voeg ze dan toe in de reacties hieronder. We horen graag van je.

solokaarten

Solo-kaarten: eenvoudig poseren

111 illustraties van stijlvolle poses die je als leidraad kunt gebruiken bij het regisseren van mannen en vrouwen. Print de kaarten om in uw zak te bewaren of voeg ze toe aan uw smartphone voor snelle referentie.

Krijg korting

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer