5 tips om uw fotografiebedrijf overeind te houden tijdens een pandemie

Dit zijn ongekende tijden waarmee we worden geconfronteerd tijdens de coronaviruspandemie en veel fotografen en eigenaren van kleine bedrijven hebben het moeilijk.

Er zijn echter nog steeds mogelijkheden om geld te verdienen en zelfs contact te maken met eerdere klanten.

Hieronder schets ik vijf tips om als fotograaf te overleven tijdens de Coronapandemie. Ik heb al deze strategieën in verschillende mate gebruikt en succes gezien met elke strategie.

Ik hoop dat dit je een pad geeft om vooruit te komen en klanten en fondsen binnen te blijven brengen.

1. Aanbieding Speciale bruilofts- en familiearrangementen

Als trouwfotograaf is er niets erger dan het nieuws te horen dat een bruiloft voor het jaar is uitgesteld. Maar met de onzekerheid van het zomerseizoen en de beperkingen op bijeenkomsten, worden veel, zo niet alle bruiloften van dit jaar uitgesteld.

Dit betekent niet dat je moet stoppen met het boeken van bruiloften of familiesessies!

Kies gewoon een van de eenvoudige online portfolio’s website, maak een professionele selectie van uw beste werk en stuur het naar zoveel mogelijk mensen als u kunt. Het is een goede mogelijkheid dat iemand in jouw connectie een evenement op komst heeft.

Zelfs als je thuis vastzit, kun je potentiële klanten een extra uur dekking bieden voor een bruiloft of een gratis verlovingsshoot om klanten van 2021 aan te moedigen om te boeken.

Veel koppels begonnen al voor de crisis met het plannen van hun bruiloften voor 2021 en het toevoegen van die extra stimulans zou wel eens het zetje kunnen zijn dat ze nodig hebben om je nu te boeken!

2. Bied een print- en albumverkoop aan

Als er één positief punt is van het Coronavirus, dan is het wel de toenemende waardering voor familie, vrienden en gemeenschap.

Er is geen beter moment om de relaties die we hebben te versterken en elkaar te ondersteunen in zo’n moeilijke tijd, daarom heb ik de laatste drie jaar van mijn familiefotoshoots opnieuw geactiveerd en speciale arrangementen voor mijn klanten gemaakt.

Dit was mijn manier om mensen te laten zien dat ik om hun herinneringen als gezin geef en een eenvoudige manier om foto’s te gebruiken die ik al heb gemaakt.

Er is de mogelijkheid om een verkoop, pakketdeals of gratis verzending aan te bieden – wat ook werkt voor uw bedrijf.

Persoonlijk heb ik drie jaar van mijn vorige bruiloft en familiefotoshoots weer online gezet en bood ik 15% korting op hun totale bestelling, inclusief albums en kunst aan de muur.

Deze korting, gegeven als een code tijdens het afrekenen op mijn hostingsite bij Shootproof, heeft geresulteerd in enkele duizenden dollars aan inkomsten in deze moeilijke tijd, die ikzelf en mijn familie op dit moment meer dan dankbaar zijn.

[Related: ShootProof Review | How to make more money using ShootProof]

3. Wijzig uw betalingsbeleid

Dit is misschien het perfecte moment om uw betalingsschema’s te wijzigen. Misschien vroeg je om een vast tarief of een derde van het totaal voor je bruiloft.

Hoewel dat in het verleden voor u heeft gewerkt, is het nu een goed moment om uw betalingsschema’s te herzien en om een aanbetaling van vijftig procent of een groter vast tarief te vragen om het hoofd boven water te houden.

Deze eenvoudige wijziging zal je helpen om een grotere aanbetaling te ontvangen op al je shoots die vooruitgaan.

Alleen al het verhogen van die deposito’s zal helpen om de eindjes aan elkaar te knopen tijdens deze crisis.

4. Bied cadeaubonnen aan

Cadeaubonnen zijn een populaire en eenvoudige manier om lokale bedrijven te ondersteunen. Veel mensen zijn bereid om geld in een cadeaubon te stoppen om uw bedrijf draaiende te houden, dus dit is nog een andere eenvoudige en snelle manier om geld binnen te krijgen.

Je kunt ook vooraf betalen opties aanbieden voor mini-sessies, familieshoots, vakantiefoto’s, back to school-foto’s.

Dit is voor veel fotografen echt succesvol geweest en ik ben van plan om de komende weken een voorafbetaalde optie aan te bieden voor mijn jaarlijkse vakantiemini-sessies.

5. Aanbieding Fotoalbum Gift Registry

Ten slotte kunt u een geschenkenregister aanbieden aan uw reeds geboekte klanten.

Ik doe dit al jaren en verdien altijd een paar duizend dollar extra, om nog maar te zwijgen van de albumupgrades die tijdens het ontwerpproces worden toegevoegd. Fundy maakt dit supereenvoudig met hun Album Designer-software en diavoorstellingen.

Een crowd-funded gift registry is echt een geweldige optie voor klanten die al samenwonen. Ze hebben misschien niet per se de Crate &Barrel of Bed Bath and Beyond “spullen” nodig die aan hun huis zijn toegevoegd.

Het hebben van een optie zoals een trouwalbum dat nu aan hun huis is toegevoegd, is iets dat ze voor altijd zullen koesteren.

Er is ook het aanbod van de album als huwelijksgeschenk van de grootouders of ouders van het paar. Dit is echt zo’n mooie en tijdloze manier voor hen om aan hun kinderen of kleinkinderen te geven.

Daar heb je het! Vijf korte en eenvoudige tips die je kunt gebruiken om je door deze pandemie heen te helpen. Deze ideeën helpen niet alleen om uw bedrijf overeind te houden, maar het zijn ook geweldige manieren om opnieuw contact te maken met eerdere klanten en relaties te versterken door middel van fotografie.

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer