6 stappen om meer bruiloften te boeken

FacebookPinterestDelen

Hey team! Ik zal me even voorstellen. Ik ben James, een fulltime trouwfotograaf en parttime fotografie-opvoeder.

Ik fotografeerde mijn eerste bruiloft in 2003 en sindsdien heb ik meer dan 650 bruiloften over de hele wereld gefotografeerd, maar deze Dagen Ik fotografeer liever iets dichter bij mijn huis, dat net ten zuiden van Sydney, Australië ligt.

Mijn vrienden bij Shotkit vroegen me of ik in die tijd iets uit mijn ervaring kon delen dat hun lezers ten goede zou kunnen komen. Ik hoop dat dit artikel je helpt! Als dat het geval is, neem dan contact met me op en laat het me weten!

📸 Aanverwant: Bekijk de Shotkit-functie van James Day

In een steeds competitievere markt zijn er een paar dingen die onze boekingen kunnen helpen. Helaas is het misschien niet genoeg om gewoon een bekwame fotograaf te zijn.

Ik hoor van veel fotografen die me vertellen dat ze moeite hebben om banen te boeken in het tempo dat ze vroeger deden en dat stoort me.

Ik heb niet alle antwoorden, maar ik wilde wel een paar gedachten opschrijven die kunnen helpen!

1. Ruim je profiel op

Bezoek uw website, sociale media en overal waar u online bent en kijk wat anderen kunnen ervaren.

Is het consistent, accuraat en positief?

Wanneer mensen u controleren, is er heel weinig vertrouwen omdat vertrouwen in de loop van de tijd wordt opgebouwd, dus eventuele websitefouten, spelfouten of inconsistenties in uw merk zullen mensen waarschijnlijk wegsturen.

[Related: Instagram hashtags for photographers]

2. Controleer je trechter

Hoeveel mensen bezoeken uw website? Hoeveel van die mensen nemen contact op? Hoeveel van die mensen spreek je er af?

Van daaruit, hoeveel huren u in voor uw diensten? Het is handig om te weten hoe je trechter eruit ziet en waar de hold-up kan zijn.

U kunt bijvoorbeeld veel vragen krijgen, maar niet veel boekingen, of u krijgt misschien niet veel vragen, maar u boekt de meeste mensen die contact opnemen.

Als je ontdekt dat het meer leads zijn die je nodig hebt, dan wil je misschien meer aandacht besteden aan het bewuster maken van mensen van je diensten.

🚀 Aanverwant: Meer bruiden II (50% korting eindigt binnenkort)

Als je veel vragen hebt, maar er zijn er niet veel die converteren, dan moet je misschien kijken naar wat mensen ervan weerhoudt om je te boeken. Het klinkt misschien eenvoudig, maar tenzij je je statistieken bijhoudt, ga je alleen van het buikgevoel af.

Ik heb het geluk dat mijn lieve vrouw Catherine ALLES volgt en soms zeg ik tegen haar “Ik heb het gevoel dat ik op dit moment niet zoveel bruiloften boek”, en haar antwoord is vaak geweest dat mijn gevoelens onjuist waren en dat de cijfers ons in feite anders vertellen.

Een eenvoudige spreadsheet kan nuttig zijn om u te begeleiden bij wat werk nodig heeft.

3. Begeleid je mensen naar de volgende stap?

Uw belangrijkste doel wanneer iemand op uw website surft, is om hen te helpen bij de volgende stap, die vaak zal zijn om contact op te nemen.

Helpen uw e-mails, vergaderingen en telefoontjes allemaal om mensen naar de volgende stap te leiden? Maar al te vaak verliezen we potentiële klanten omdat we ze niet zo goed mogelijk begeleiden.

Ik geef een extreem voorbeeld. Iemand stuurt je een Instagram-bericht en vraagt je of je beschikbaar bent voor een bepaalde datum.

Als je terug antwoordde met de woorden “Ja, dat ben ik” en liet het daarbij in plaats van om hun contactgegevens te vragen, zodat je dit gesprek buiten Instagram kunt voortzetten, zodat je hen kunt helpen de informatie te verstrekken die ze nodig hebben om de volgende stap te zetten.

Zoek altijd naar mogelijkheden om mensen te begeleiden naar waar je wilt dat ze naartoe gaan.

4. Vraag om verwijzingen

Vraagt u uw huidige klanten om verwijzingen? De beste tijd om om de verwijzing te vragen, is nadat ze je ergens voor hebben bedankt. Oefen het!

De vrienden en familie van uw klanten zijn de mensen die waarschijnlijk het gemakkelijkst naar klanten zullen converteren, omdat iemand zoals zij al hun vertrouwen in u heeft gesteld en u heeft aanbevolen.

De persoon die je willekeurig vindt op google of op een blog is misschien niet zo vergelijkbaary om u in te huren, dus misschien meer werk nodig om ze over de streep te krijgen.

5. Netwerk met mensen van invloed

In een dag en leeftijd waarop we meer tijd besteden aan verbinding maken via Instagram dan in het echte leven, roept het de vraag op … welke real life connecties van nut kunnen zijn voor jou en de andere partij.

Trouwlocaties en hun vertrouwde leverancierslijsten zijn bijvoorbeeld goud waard voor mij.

👬 Aanverwant: Gebruik Together Cards om koppels met vertrouwen te poseren

Wat zou je kunnen doen om op die lijst te komen? Zo’n relatie zal krachtiger zijn dan welke hashtag dan ook.

6. Schrijf een script voor je vergaderingen – Ja, ik ben helemaal serieus!

Scripts = cringe, toch? Vergeet niet dat elke film die je hebt gehuild tijdens het kijken werd uitgevoerd door een acteur die een script heeft geleerd … toch was je overtuigd, ja?

Leer je script! Waarom stel ik een script voor? Omdat scripts werken en scripts niet beperkend hoeven te zijn.

Ze kunnen je gewoon op het goede spoor houden en je helpen de juiste vragen te stellen. De persoon die de vragen stelt, heeft de macht in het gesprek.

Als er iets is dat ik kan doen om te helpen, neem dan gerust contact op of laat hieronder een reactie achter!

FacebookPinterestDelen
trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer