Sanjay Jogia

Ik ben Sanjay Jogia van Eye Jogia Photography, een internationaal geprezen bekroonde trouwfotograaf gebaseerd op de historische Harrow-On-The-Hill in Groot-Londen, Engeland, en mijn klanten zeggen dat ik een creatieve en een technische perfectionist ben.

Ik reis de wereld rond als fotograaf, opvoeder, mentor, jurylid en merkambassadeur.

Ik heb de grote eer om Canon Ambassador te zijn in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Daarnaast ben ik ambassadeur voor andere wereldwijde merken, waaronder X-Rite, Fundy Software, TetherTools, Canson Paper en Loupedeck. Ik was ook verantwoordelijk voor het naar het Verenigd Koninkrijk brengen van Fundy Software.

Ik ben ook vereerd om te zijn gekenmerkt als een van de 6 beste trouwfotografen ter wereld door Professional Photographer Magazine en heb de afgelopen 10 jaar enkele van de meest luxueuze bruiloften in Europa, India, Afrika en de Verenigde Staten gefotografeerd.

Ik ben een Fellow van de SWPP en een jurylid voor de SWPP &WPPI bij de jaarlijkse 20×16 printwedstrijden.

Ik heb meer dan 30 prijzen verdiend in slechts 4 jaar van deelname aan de SWPP Annual 20×16 Print Competitions en meer dan 30 WPPI-awards (waaronder een categorie 2e plaats in 2017 en de 3e plaats op de 2018 WPPI Annual 20×16 printcompetitie).

Mijn liefde voor fotografie begon op school met de Canon AE-1 SPIEGELREFLEX van mijn vader. camera en groeide binnen een cultuur van fotografie terwijl vader werkte in de lokale Kodak fabriek voor 35 jaar, en waar ik ook werkte als een student productie van 35mm film.

Ik studeerde Architectuur aan de Universiteit van Bath in Engeland, terwijl ik mijn fotografievaardigheden gebruikte voor mijn architecturale presentaties.

Omdat ik me heb gekwalificeerd als architect, ben ik ervan overtuigd dat er veel parallellen zijn tussen mijn fotografie en mijn architectuuropleiding: bijvoorbeeld; licht, compositie, ruimte, esthetiek, oppervlakte en textuur creativiteit zijn allemaal belangrijke elementen voor beide disciplines.

My Wedding Portrait-afbeeldingen zijn een mix van mode en film-geïnspireerde beelden met behulp van schoonheidsverlichting (zowel flits als continue verlichting met behulp van verschillende modifiers) en poseertechnieken; dit balancerend met een gevoelige, oplettende, bijna portretachtige documentaire benadering voor de natuurlijke vluchtige momenten.

Ik ga altijd volledig uitgerust naar elke shoot omdat we in zoveel gevarieerde en moeilijke omstandigheden werken dat ik de kit liever daar heb en niet gebruik dan nodig te hebben en niet te hebben – vooral als ik dag en nacht een idee heb voor een uniek concept, binnen of buiten.

Dramatische en mooie scènes met zorgvuldig gevormd licht en nauwkeurig kleurbeheer zijn allemaal een belangrijk onderdeel van mijn stijl, aanpak en kenmerkende look en al deze apparatuur is een integraal onderdeel van die aanpak.

Ik hou ervan om les te geven en dat ‘Eureka’-moment met mijn studenten te creëren, of het nu gaat om een van mijn beperkte en exclusieve groepsworkshops, of op de verschillende seminars en conventies die ik wereldwijd word uitgenodigd om te spreken, zoals WPPI, of op privé ‘One-on-One’ workshops die ik run in de Eye Jogia Showroom. Ik geloof dat het een plicht is om de toekomst van onze industrie te helpen beschermen en vormgeven.

Ik ben opgegroeid met Canon-apparatuur, dus het was de natuurlijke keuze voor mij toen ik besloot om professioneel fotografie te gaan doen.

Ik heb Canon altijd vertrouwd vanwege de bouw, betrouwbaarheid, beeldkwaliteit, prachtige kleuren en hun prachtige lenzen uit de L-serie die altijd prachtige beelden weergeven.

Als het gaat om kunstlicht, zijn Canon Speedlights en Wireless Triggers de voor de hand liggende manier om te gaan in termen van het hebben van een systeem dat draagbaar en homogeen is met het camerasysteem (en daarom betrouwbaar), maar voor meer kracht heb ik altijd vertrouwd op Profoto en hun enorme scala aan lichtvormtools die zo cruciaal zijn voor mijn aanpak en visuele handtekening.

Manfrotto zijn zeer innovatief; hun licht staat bijvoorbeeld die clip aan elkaar waardoor ze erg handig en draagbaar zijn en ook veel waar voor hun geld hebben.

Ze produceren ook een briljante oplossing om veilig en snel een speedlight op een lichtstandaard te monteren zonder het gebruik van gereedschap, dus opnieuw een no-brainer.

Ik draag veel apparatuur naar mijn shoots, dus natuurlijk heb ik ervoor gekozen om te investeren in ThinkTank vanwege hun slimme verpakking, superieure bouwkwaliteit en de geweldige garanties op hun producten via Snapper Stuff hier in het VK.

Loupedeck is een geniaal hulpmiddel voor montage in de studio of onderweg. Het is volledig aanpasbaar, responsief, licht en kost de aarde niet … uiteindelijk doet het waarvoor het is ontworpen: het bespaart ook enorm veel tijd in de postproductie.

Het is vooral krachtig met de Wacom Mobile Studio Pro, wat in feite een i7-pc is met een mat aanraakscherm dat kan worden gekalibreerd en gebruikt als een Wacom-tablet, dus het is erg krachtig als ik onderweg ben.

Uitrustingslijst:

Canon 1DX Mark 2 (x3)
Canon 1DX Mark 1 (x3)
Canon 600EX Speedlights (x9)
Canon ST-E3 (x2)
Canon 24mm f/1.4

Canon 35mm f/1.4

Canon 50mm f/1.2

Canon 50mm f/2.5 Macro

Canon 85mm f/1.2

Canon 100mm f/2.8 Macro

Canon 135mm f/2

Canon 16-35mm f/2.8

Canon 24-70mm f/2.8

Canon 70-200mm f/2.8

Canon 28-300mm f/3.5-5.6

Canon 2x Extender

Canon TC-80N3 Timer Afstandsbediening

Profoto B1 (x2)
Profoto TTL-C Triggers (x2)
Profoto AcuteB2
Profoto Zoom Reflector + rooster

Profoto XL Diep Witte Paraplu

Profoto M Ondiepe Witte Paraplu

Profoto S Diep Zilveren Paraplu

Spiffy Gear Spekular Verlichting Kit (x2)
Lee Filter set met Soft ND Grads

Tether Tools ONsite D-Tap naar AC-voeding

Tether Tools ONsite D-Tap batterij met V-mount

Tether Tools Tether Blok

Tether Tools Tether Pro USB-kabel voor 1DX Mark 2 Manfrotto Statief 0X55PROB met tandwielkop
Manfrotto Snap Tiltkop (x6)
Manfrotto Lichtstandaards 1055BAC (x3)
Manfrotto Lichtstandaards 1051BAC

Manfrotto Super Klemmen

Think Tank Pixel Pocket Rocket voor CF (x6)
Denktank Humongous Bazooka (x3)
Think Tank Statief Manager 44
Stofblazer
X-Rite Color Checker Pasfoto

Wacom Mobile Studio Pro i7 – i7

Loupedeck Plus

www.eyejogia.com | @eyejogia

trouwen
11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer