Aaron Andersons

FacebookPinterestDelen

Wat is er aan de hand, iedereen?

Mijn naam is Aaron Anderson en ik ben een commerciële fotograaf die met mijn familie door het land reist in een camper die momenteel in Texas is gevestigd!

Ik ben super gezegend om een Fujifilm X Fotograaf en Creator te worden genoemd, plus een ambassadeur voor een aantal radicale merken: Elinchrom, Tenba, Tamron en Rosco.

Mijn pad naar fotografie was niet bepaald conventioneel, en ik ben wat je een laatbloeier zou noemen. Ik heb veel dingen gedaan; in feite, voordat ik een fotograaf was, was ik een duikinstructeur in Colorado. Yup, de niet aan zee grenzende.

Ik vond fotografie nadat ik de camera van mijn vrouw had gestolen, het verjaardagscadeau dat ik haar kocht, en begon te leren hoe ik foto’s moest maken, waarna ik leerde hoe ik foto’s moest maken.

Als ik eerlijk ben, is fotografie toevallig de manier waarop ik nieuwe mensen kan ontmoeten en ervaringen met hen kan hebben. Van jongs af aan wilde ik dat mijn leven eruit zou zien; een ongelooflijke ervaring geleefd met andere mensen.

Ik denk dat het daarom zo lang duurde voordat ik een carrière als fotografie vond, veel banen leken het antwoord, maar als het erop aankwam, gingen ze meestal over geld of succes.

Dus, hier ben ik, bijna tien jaar als een fulltime freelance fotograaf die begon met retoucheren en stopte met de kunstacademie na het verlaten van de community college.

Sommige mensen zouden zeggen dat ik gespecialiseerd ben in verlichting, maar ik zou zeggen dat ik gespecialiseerd ben in het vertellen van menselijke verhalen op een manier waardoor ze er geweldig uitzien met behulp van verlichting om het doel te bereiken.

Ik wist toen ik aan deze reis begon dat ik wilde leren over verlichting, en ik bracht het grootste deel van mijn kunstacademiecarrière door met het leren van verlichting van elke soort (klinkt grappig voor een drop-out om te zeggen).

Ik denk dat waar we afdwalen met verlichting is wanneer het het onderwerp wordt. Zo vaak raken we verstrikt in hoe een beeld werd verlicht dat we vergeten dat het punt niet de verlichting is.

Elke keer dat ik achter de camera sta, wil ik het verhaal vertellen van de persoon die ik fotografeer op de meest eervolle en geweldige manier mogelijk, dus we bouwen de lichten om dat te doen.

Soms hebben we veel licht nodig en soms niet. We hebben er echter veel nodig om het verhaal te vertellen.

Voordat ik in mijn kit met goodies duik, wilde ik je iets vertellen dat ik lang geleden van een van mijn professoren te horen kreeg.

Ik ga hier mijn eigen draai aan geven, maar de basisgedachte is dat “je beelden moet maken met wat je hebt en je geen zorgen moet maken over wat je niet hebt of wat andere mensen hebben”.

Je stem is wat je speciaal maakt, de manier waarop je ziet, de manier waarop je luistert; geen enkele camera kan dat maken. Ik heb veel camera’s en veel lampen gebruikt en ik ben jaloers geweest op wat anderen hebben. Weet dat dit je geen betere fotograaf zal maken; het geeft je gewoon verschillende tools voor de taak die je is toevertrouwd.

Ik begon mijn fotografiereis op een Nikon D40 en toen kocht ik een gebruikte Nikon D70. Voor school kocht ik een D300s wat destijds een stevig prijskaartje was om te slikken, en uiteindelijk verdiende ik genoeg om een Nikon D850.

Ik wil dat je dit niet weet, zodat je weet wat je moet kopen, maar zodat je weet dat ik begon met een grote camerakit in doosstijl, net als jij misschien hebt gedaan, en het duurde JAREN om te zijn waar ik nu ben.

Tegenwoordig ben ik rockin’ met een aantal radicale Fujifilm Systemen!

Camera

Fujifilm GFX100 – Het is een werkpaard, een krachtpatser en andere overdreven namen die helemaal waar zijn. Ik wilde een paar jaar geleden de overstap maken naar middenformaat en toen deze kolos eenmaal in mijn handen was beland, was ik verliefd. Je weet wel, geen echte liefde, maar sterke gevoelens.

Serieus, als je nog nooit van deze camera hebt gehoord, loop je misschien een beetje achter op de tijden van wat er gaat komen; tussen de ongelooflijke (en zeer grote) bestanden, prachtige kleuren, dynamisch bereik en duurzaamheid, is het een gemakkelijke overwinning voor mij.

Fujifilm GFX50S – Ik heb dit op dit moment als back-up; het is een waardige en betaalbare manier om in middelgrote lichamen te komen. Als je een portretfotograaf bent die je spel wil verbeteren, dan is dit de manier om te gaan!

Fujifilm X-T3 – Als je wilt weten hoe ik eigenlijk verliefd ben geworden op Fujifilm, is het deze camera en de 56mm f/1.2 lens. Ik had een magische ervaring met deze camera na een periode van burn-out in mijn carrière.

Ik vloog in om te spreken op een workshop in de buurt van LA en ging meteen naar Venice Beach om taco’s te eten en foto’s te maken. Je zou kunnen zeggen dat het mijn carrière heeft gered, of je zou kunnen say het heeft mijn passie voor fotografie opnieuw aangewakkerd.

Het is de perfecte combinatie van klein, krachtig en betaalbaar.

Fujifilm X-H2S – Dit is wat de nieuwe zal zijn X-T3 in mijn kit, maar ik zal altijd onthouden wat de X-T3 deed voor mij, daarom zit het boven deze camera.

Dat gezegd hebbende, deze camera is een van de nieuwste van Fujifilm, en het is ONWERKELIJK!

Als je op zoek bent naar een lichaam dat het allemaal doet, inclusief video, dan is dit het lichaam voor jou.

Sterker nog, als ik in de wereld van vandaag een camera zou moeten aanbevelen voor beginnende mensen die ook beweging willen maken, zou dit degene zijn.

Fujifilm X100V – Ik denk niet dat ik me realiseerde hoe enthousiast ik ben over Fujifilm-camera’s totdat ik deze beschrijvingen begon te schrijven. Deze kleine man was zo’n speciale toevoeging aan ons gezin, onze letterlijke familie; het is de manier waarop ik alledaagse verhalen vertel.

Als we op een familie-uitje gaan dat ik wil documenteren, zul je de x100v om mijn schouder geschoven. De nummer één opmerking die ik krijg als ik dit in andermans handen leg, is: “deze camera zorgt ervoor dat ik eruitzie als een goede fotograaf”.

Ik geef deze camera ook aan mijn assistenten om BTS te pakken terwijl we aan het fotograferen zijn; het is zo eenvoudig te gebruiken en creëert afbeeldingen die gemakkelijk van commerciële kwaliteit kunnen zijn.

  • Leer de verschillen tussen de beste Fujifilm X-serie body’s

Lenzen

Ik ga niet alle lenzen opsommen die ik heb, want dat is veel, maar ik zal je vertellen welke ik het vaakst op een set pak.

Fujifilm GF80mm f/1.7 R WR – Dit ding kon bijna aan mijn Fujifilm GFX 100 en daar zou ik helemaal cool mee zijn. Je zou je kunnen afvragen, fotografeer je ooit een middenformaat camera op f/1.7, waarop ik zou antwoorden, hell yeah!

Ik heb niets gevonden waar deze lens niet goed voor is, hoewel ik geen landschapsman ben, dus daar kun je me op bevechten.

Fujifilm GF 110mm f/2 R LM WR – De droom van een portretfotograaf, het is een beetje belachelijk wat deze lens kan doen, en ja, ik fotografeer hem ook wijd open. Ik heb de neiging om de brandpuntsafstand van tachtig millimeter iets leuker te vinden, dus je zult zien dat ik deze minder gebruik, maar ik hou zeker van de sfeer.

Fujifilm GF 32-64mm f/4 R LM WR – Ik hou veel van prime lenzen, en ik weet niet of ik zou kunnen leven zonder deze lens. Het heeft me uit een aantal krappe plekken gehaald en het houdt nooit op indruk op me te maken.

Het is ook een van mijn meest gebruikte lenzen op een klantenset, de kwaliteit van het beeld en de consistentie van de resultaten staat nooit ter discussie. Omgevingsportretten zijn dol op deze lens; het geeft u flexibiliteit en minimale vervorming.

Fujifilm XF 56mm f/1.2 R APD – Waar moet ik beginnen met deze lens? Het veranderde de manier waarop ik zie. Ik heb nu letterlijk momenten waarop ik weet dat de enige manier om vast te leggen wat ik in mijn hoofd zie, met deze lens is. Het is de bokeh, de scherpte, de scherpstelling, de overstraling. Het is gewoon allemaal goed.

Fujifilm XF 35mm f/2 R WR – Het is een goede om te hebben, vooral als ik me voordeden als een straatfotograaf. Het geeft ook een heel cool perspectief voor portretten.

Fujifilm XF 18mm f/2 R – Deze kerel is KLEIN! Ik bedoel, misschien moet je controleren of je een lens op hebt. Ik gebruik deze niet zo vaak, maar het is rad voor bewegingswerk en creëert een super cool perspectief voor het werken met mensen.

Tamron 17-70mm f/2.8 Di III-A VC RXD – Ik ben al bij Tamron sinds mijn Nikon-dagen en ik ben dol op het glas dat ze uitzetten. Ik was meer dan enthousiast toen ze begonnen met het maken van lenzen met Fujifilm-vattingen, en deze nieuwe lens wordt een welkome aanvulling op mijn kit.

Lichten

Elinchrom ELB 500 – Dit zijn mijn belangrijkste lichten, en ze gaan waar ik ga.

Elinchrom ELB 1200 – Deze man is een beest. Het kan ongelooflijke dingen doen als ik veel sap nodig heb op locatie of in de studio. Ik geef de voorkeur aan de HS-koppen als ik moest kiezen.

Elinchrom RX 4 – Als je met een beperkt budget in verlichting wilt komen, dan is dit het licht voor jou! Allerlei vaardigheden met heel weinig kosten. Deze heb ik bijna altijd bij me op shoots.

Elc Elinchrom 500 – De duurdere en nieuwere oudere broer van de D-lite, ze zijn rad en zeer behulpzaam, maar ik gebruik ze meestal in de studio. Als je het kunt swingen, dan zou ik er een kopen voor je studio.

Elinchrom Een – In het begin was ik niet verkocht aan deze kleine man, maar nu ik het helemaal heb geneukt en in een heleboel kleine ruimtes heb gepropt, ben ik verkocht. Als je iets kleins en gemakkelijk in te pakken nodig hebt, is dit geweldig, maar het mist de kracht om wees een echte key light IMO.

Rosco DMG Dash – Dit is een nieuwe toevoeging aan de kit en het is als een geheim wapen! Het kan op zoveel manieren worden gebruikt en ik vind elke dag nieuwe manieren. Het is een LED die van kleur kan veranderen en alle gels die Rosco maakt kan matchen. Het is een echte game-changer!

  • Ontdek hoe je kunt werken met verschillende lichtbronnen en verlichtingsopstellingen

Modifiers

Ik bezit en gebruik veel verschillende modifiers. De echte sleutel is om te begrijpen wat ze doen, zodat je ze kunt manipuleren om te zijn wat je wilt. Dit is zeker niet alles, maar ik wilde je een idee geven van mijn favorieten omdat ik deze vraag vaak krijg.

Rotalux 53″ Octabox – Dit is niet alleen mijn favoriet, maar ook mijn meest gebruikte; het is klein genoeg om reisvriendelijk te zijn en groot genoeg om mooie zachte verlichting te maken.

Rotalux 39″ Diepe Octabox – Deze brengt wat mooi drama en kan je iets meer controle geven over de stemming.

Litemotiv 75 ” Indirecte Octabox – Deze is ook een van de meest gebruikte in mijn kit, maar het is ook de duurste. Ze maken een Rotalux 69″ indirect, wat iets goedkoper is, maar het is niet zo goed. Ik gebruik deze voor vulling, sleutel en achtergrond; noem maar op, het is gewoon een werkpaard.

Rotalux Kleine Strip Box (met Grid) – Ik gebruik dit meestal voor randverlichting van klein vullicht, maar het kan ook zorgen voor een supercontrastend toetslicht. Voeg het raster toe voor een hoop controle en gebruik het om specifieke delen van de scène te verlichten.

Rotalux 69″ Octabox – Dit is niet het indirecte model, maar het kan echt mooi licht uitstralen. Ik heb deze bijna altijd dubbel verspreid en heb de neiging om hem meer te gebruiken voor vulling dan iets anders.

Zakken

Ik rol al een tijdje met Tenba (pun intended), en ze houden nooit op indruk op me te maken als het gaat om duurzaamheid en innovatie.

Tenba Transport Aire Case Attache (2520W en 3220W) – Ik reis overal met deze koffers voor mijn lampen. Ik ben lang geleden gestopt met het gebruik van de Pelican-koffers; niet alleen zijn deze super stoer, maar ze schreeuwen ook niet dat ik super dure apparatuur vasthoud. Steel me alsjeblieft!

Tenba Roadie Roller 21 Zoekertjes – Hier is waar alle camerabody’s die ik hierboven heb genoemd, leven, lekker gezellig weg van schade.

Tenba Roadie Air Case Roller 21 – Dit is waar al mijn lenzen leven, die een beetje extra bescherming bieden voor al dat glas.

Tenba Shootout 24L Rugzak – Als ik veel van mijn camera’s en lenzen nodig heb, en ik moet ze een heel eind dragen, dan is dit wat ik gebruik.

Tenba DNA 16 DSLR Rugzak – Een paar camera’s en wat kleding voor een korte reis. Dit is alles wat ik nodig heb.

Shimoda Explore 60 Rugzak – Stel je een backpacker voor die dan ook een lading cameraspullen wilde meenemen, dan zou dit een goede keuze zijn. Ik heb het talloze keren gebruikt om tonnen spullen de wildernis in te slepen. Ik zou je een slechte dienst bewijzen als ik deze tas niet zou noemen.

Statieven

Ik gebruik Benro statieven, met name koolstofvezel en kogelkoppen modellen, voor mijn fotografisch werk. Ik ga niet alles opsommen wat ik hier heb, maar mijn go-to-kit zou de Mach 3 Long Series met de G3 Ball-kop zijn.

Grepen

Ik ga je zeker niet vervelen met een hoop grip info, maar ik reis met Kupo Gear. Ze hebben een c-stand en schildpadbasis met snelle ontgrendeling die je fotografie zal veranderen.

Een ding dat ik wilde vermelden over Kupo is dat je armen kunt krijgen met een zeskantig hoofd, zodat je lichten niet wegglijden; gewoon geniaal!

En ja, de fedora. Oké, oké, dit is niet echt een apparaat, maar het is een ding voor me geworden sinds ik Goorin in SF begon te dragen aan het begin van mijn carrière. Ik voel me een beetje naakt zonder fedora, dus het maakt het op de kitlijst 😉

Mijn favoriete hoed voor het fotograferen op dit moment is mijn Dean the Butcher van Goorin Bros. Degene die ik heb is een speciale editie bevlekt met koffie, wat logisch is.

Oké, oké, oké… Ik ga je niet vervelen met nog meer spullen!

Vergeet niet dat het me JAREN heeft gekost om dit stadium te bereiken, en elke keer als ik een optreden heb, probeer ik een apparaat te krijgen dat ik wilde of nodig had. Denk niet dat je alles tegelijk moet krijgen, en laat het je nooit tegenhouden om te creëren met wat je al hebt.

Als je vragen hebt of hallo wilt zeggen, weet je me te vinden.

Geniet van de reis en wees geweldig!

Website | Instagram

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer