iPhone gebruikt om “perfect” Leibovitz-foto van Messi en Ronaldo na te maken

FacebookPinterestDelen

Wie zegt dat smartphones geen wonderen kunnen doen met fotografie? Zeker niet de twee fotografen die een bijna perfecte re-enactment maakten van de recordbrekende gecomponeerde foto van de wereldberoemde fotograaf Annie Leibovitz van voetbal(voetbal)spelers Cristiano Ronaldo en Lionel Messi.

Het beeld, dat Leibovitz samen monteerde na het maken van afzonderlijke foto’s van zowel Ronaldo als Messi die boven een koffer met een schaakbordpatroon zaten en blijkbaar een spel met elkaar speelden, brak records.

Op Instagram is het de meest geliefde afbeelding ooit gepost, met meer dan 70 miljoen likes en het tellen van verdeeld tussen de profielen van Messi en Ronaldo nadat elke atleet een kopie op hun respectieve IG-pagina heeft geplaatst.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Cristiano Ronaldo (@cristiano)

De afbeelding is echter niet als één foto gemaakt. Leibovitz onthulde dat ze elk van hen afzonderlijk over dezelfde koffers had gefotografeerd en ze vervolgens samenstelde.

De foto’s zijn gemaakt met de prijzige Fujifilm GFX100S camera van de fotograaf voor een Louis Vuitton shoot.

Het feit dat de foto’s vlak voor het WK van Qatar zijn genomen, met twee van ’s werelds beroemdste atleten en onderdeel van een shoot voor een groot modemerk, was gewoon onweerstaanbaar voor fans van sociale media. Dit maakte ze waanzinnig viraal.

Met dat alles in gedachten besloten fotografen Manuel Bechter en Manuel “Romez” Rom dat ze hun eigen versie van de foto konden recreëren en zichzelf konden helpen aan een deel van de virale roem van het origineel.

Zowel in de compositie als in het vergaren van aandacht slaagden ze er allebei in. De video van hun eigen versie van het schot zelf ging viraal op TokTok, waar het tot nu toe meer dan 8,7 miljoen keer is bekeken.

Veel fans van sociale media juichten de eenvoud toe om dit kleine imitatiefotoproject samen te stellen.

Een bijzonder cool aspect van wat Bechter en Rom deden, is hun gebruik van hardware. In plaats van een professionele Fujifilm GFX100S-camera van $ 6000 + tevoorschijn te halen, namen ze gewoon een van hun iPhones en stelden de camera in op de Panorama-modus.

fotograaf met behulp van de iPhone

Het resulterende beeld, na een beetje fotobewerking en zorgvuldige compositie, imiteert inderdaad nauw de look, kleurtinten en het gevoel van het origineel, behalve natuurlijk zonder de wereldberoemde atleten die erin poseren (of de Louis Vuitton-tassen).

Volgens de fotografen: “We proberen super coole en impactvolle foto’s te maken met eenvoudige trucs, zodat ze zo reproduceerbaar mogelijk zijn,”

Ze voegen er ook aan toe: “Deze trucs omvatten onder andere optische illusies en foto’s met de panoramamodus van de telefoon. Zodra we de originele foto van Ronaldo en Messi op Instagram zagen, realiseerden we ons dat het perfect zou zijn om te recreëren met behulp van onze panoramatruc, waar we bekend om staan.”

De Panorama-modus waarnaar de twee verwijzen, betekent dat ze de camera-instellingen van hun iPhone instellen op Panorama en vervolgens het kleine apparaat op een statief plaatsen voor een groothoekbeeld dat kan worden gepauzeerd en opnieuw kan worden opgestart als nieuwe onderwerpen aan de opname worden toegevoegd.

fotografen componeren foto

Interessant is dat het model dat voor de foto werd gebruikt, Bechter zelf was, alleen, die kleding droeg die de originele outfits van beide voetbalsterren nauw imiteert.

Dit werd gedaan door hem als Ronaldo te laten zitten terwijl een schot werd vastgelegd. Daarna stopten de fotografen de panoramabeweging van de iPhone-camera, terwijl Bechter zich omdraaide in zijn Messi-kleding en poseerde in de plaats van de andere voetbalster.

Op dit punt werd de panoramische opname hervat en verscheen hij dus twee keer op dezelfde foto zonder de noodzaak van knippen en compositiebewerking.

Naast de onvermijdelijke verschillen tussen de originele foto van Leibovitz en de recreatie door deze twee fotografen, voegden Bechter en Romez ook hun eigen kleine easter egg toe. Dit was een ontbrekend koningschaakstuk van het bord dat ze gebruikten:

“Een leuk feit om inhoud te maken met het potentieel om viraal te gaan, is om een klein foutje in de foto op te nemen, een zogenaamd ‘paasei’, om de aandacht te trekken van mensen die echtanalyseer onze foto’s in detail,”

Dit zorgde er natuurlijk voor dat mensen commentaar gaven op de details en erop wezen dat het spel al voorbij zou moeten zijn op basis van de regels van het schaken:

“In dit geval hebben we de witte koning uit het schaakspel gehaald en aan de kant gezet. Inderdaad, verschillende mensen reageerden daadwerkelijk op de foto en zeiden dat het spel al voorbij was omdat de koning niet langer in het spel was.”

Je kunt meer van hun slimme fototrucs vinden op hun TikTok-pagina.

Vreemd genoeg was de meest gelikete foto die ooit op Instagram werd geplaatst, in termen van likes voor een enkele post, een foto van … een ei. Dat is echter een ander verhaal.

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer