Aimee Lips

Mijn naam is Aimee Lipscombe en ik ben een fotograaf die studeert en werkt in Melbourne, Australië. Fotografie is een liefde van mij sinds ik een Pentax 35mm filmcamera pakte toen ik op de middelbare school zat. Maar ik heb een vrij lange reis afgelegd, via uitgeverij en media, om een werkende fotograaf te worden.

Ik begon twee jaar geleden aan een Advanced Diploma aan het Photography Studies College. Ik ben momenteel halverwege het diploma en tot nu toe is het een ongelooflijke ervaring geweest. De passie en kennis voor fotografie, video en kunstgeschiedenis die de docenten tentoonspreiden, zijn echt inspirerend.

Ik heb ervan genoten om halsoverkop in de geschiedenis van de fotografie te duiken en geroerd te worden door het werk van fotografen zoals Larry Sultan, Sally Mann, Elinor Carucci, William Eggleston en meer.

Hoezeer ik ook een camera in de buurt heb, ik houd ook boeken over fotografie en fotografen in de buurt. Er is zoveel te leren van het bestuderen van het werk van anderen.

Mijn fotografie is onderverdeeld in werk en studie. Het grootste deel van mijn betaalde werk is ontspannen en openhartige familieshoots. Voor Photography Studies College kan ik me wat dieper verdiepen in het creatieve proces, ideeën verwerken in een visueel dagboek en meer conceptuele werkstukken ontwikkelen.

Veel van mijn werk tot nu toe is met kinderen geweest. Ik werk graag met kinderen. Ze zijn minder zelfbewust voor de camera en in tegenstelling tot wat iedereen zegt vind ik kinderen makkelijk en leuk om te regisseren.

Onlangs won ik australasia’s Top Emerging Photographers Award for Portraiture voor een serie waarin ik wilde spelen op onze angsten en angsten rond kinderen. Puttend uit de horrortradities van film en tv, probeert elk beeld isolerend, zenuwslopend en niet volledig uitgelegd te zijn.

Ik heb deze serie geschoten met mijn Nikon D750, fotograferend op 35mm met mijn Nikon 24-120mm f/4G ED VR. Deze camera en lens waren mijn werkpaarden totdat ik een Nikon 35mm f/1.8G kocht.

Ik heb absoluut genoten van fotograferen met de Nikon 35mm f/1.8G en ik haal hem nu zelden van mijn Nikon D750. Om de serie te verlichten heb ik voornamelijk mijn Nikon Speedlight SB-700 gebruikt.

Ik bewerk al mijn foto’s in Lightroom Classic.

Een van de prijzen die ik ontving van de Top Emerging Photographers Award was een Fujifilm X-Pro2. Ik ben altijd geïntrigeerd geweest door spiegelloze systemen en al maanden kijk ik naar de nieuwe Nikon spiegelloze reeks, maar ik heb nooit de sprong gewaagd.

Na minder dan een maand fotograferen met de Fujifilm X-Pro2 ben ik een spiegelloze bekeerling geworden en als die-hard Nikon-fan ben ik verrast dat ik nu ook een Fujifilm-conversie ben.

De Fujifilm X-Pro2 fotografeert zo mooi bij weinig licht en er zit een kwaliteit in het licht die ik met mijn Nikon gewoon niet kan nabootsen. Ik heb nu de FujifilmXF 35mm f/1.4R lens en ik ben volledig van plan om deze en de Fujifilm X-Pro2 de komende maanden goed te leren kennen.

Ik verwacht dat ik bij toekomstige familieshoots de Nikon D750 zal gebruiken met de Nikon 24-120mm f/4G en de Fujifilm X-Pro2 met de 35mm lens. Ik hoop dat de Nikon D750 me consistentie zal geven, terwijl de Fujifilm X-Pro2 me in staat zal stellen om de creatieve grenzen meer te verleggen.

Qua overige apparatuur doe ik steeds meer videowerk en ben ik onder de indruk van de geluidskwaliteit van de Rode smartLav+ Microfoon. Het pakt een punch voor wat het is en wat het kost.

En tot slot zei iemand ooit tegen me dat de beste camera degene is die je binnen handbereik hebt en vaak voor mij is dat mijn iPhone 11 Pro. Het legt zoveel momenten vast die anders verloren zouden zijn gegaan in de tijd.

Mijn Werkpaarden

Nikon D750
Nikon 35mm f/1.8G (de lens die ik het meest gebruik)
Nikon 24-120mm f/4G ED VR (werkpaard voor familie shoots)

Software

Lightroom Klassiek

Mijn nieuwe liefdes

Fujifilm X-Pro2
FujifilmXF 35mm f/1.4R

De rest

iPhone 11 Pro
Fujifilm XF10
Nikon 50mm f/1.8G
Nikon Speedlight SB-700
Voking Draadloze Flash Triggers N1 VK-WF820
Fujifilm XF 35mm R WR
Manfrotto 290 XTRA Statief + MH804 – 3 Weg Kop
Manfrotto 5001B Nano Lichtstandaard
ProMaster SystemPro Rdisc + 5 In 1 32″ Reflector 65
Photoflex Umbrella Convertible 45″ (ik gebruik de witte shoot-through paraplu veel bij gebruik van mijn Nikon Speedlight)
Neewer 48 inch/120 centimeter achthoekige softbox
Rode smartLav+ Microfoon

aimeelipscombe.com | @aimeelipscombe

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer