Alan Thomas Duncan Wilkie

Hallo wereld, ik ben Alan Thomas. Ik woon in het prachtige Noorwegen en werk voornamelijk aan persoonlijke projecten binnen de genres vintage motormachines, landschappen, straatfotografie, reis- en portretfotografie. Ik breng die tijd graag door in het veld.

Wat betreft het praten over mijn uitrusting, geef ik de voorkeur aan eenvoud. Voor mij gaat het niet om het hebben van veel camera-uitrusting; het gaat meer om het spul aan de andere kant van de lens. De communicatie tussen het onderwerp en de fotograaf. Ook op het juiste moment op de juiste plek zijn, dat natuurlijke licht raken en dat prachtige moment om vast te leggen.

Dus, een klein verhaal over mijn dagelijkse draagkracht:

Zak:

De Langly Alpha camera tas
Ik ontdekte dit merk een tijdje geleden toen ze net op de markt kwamen. De Alpha is voor mij een prachtig product. Het is er niet alleen om alleen mijn camera en uitrusting vast te houden, het is ook een fantastische dagelijkse carry.

Ik vind het vooral leuk dat het merk producten levert die er niet uitzien als pure cameratassen.

Hun producten zorgen ervoor dat je opgaat in en laat je veel spullen dragen zonder op te vallen als een typische cameratashouder.

Dit is voor mij belangrijk terwijl ik onderweg ben.

Fototoestel:

Canon 5D Mark III

De 5D is mijn primaire hulpmiddel. Allemaal in elkaar geslagen, meegesleurd door de woestijn, de straten, op
de bergen, het noordpoolgebied in en in het wild. De lijst is lang. Deze kerel is bij
ik al heel lang en het heeft veel fantastische mensen ontmoet aan de andere kant van hun lens.

Voor mij is het belangrijkste aan deze camera de kwaliteit, de accucapaciteit,
en de reactietijd.

Naast de 5D Ik probeer verschillende andere camera’s uit. Fujifilm en Leica, om er maar een paar te noemen.

iPhone 7 +

Mijn telefoon is altijd bij me en raad eens – het is perfect voor fotografie. Ik heb het gevoel dat de camera op mijn telefoon eigenlijk best goed is.

Onderweg foto’s maken, onderweg bewerken met Lightroom mobile, onderweg kadreren en vervolgens uploaden naar Instagram is allemaal direct met mijn telefoon. De telefoon is goed beschermd in een heavy-duty Lifeproof hoesje, zodat hij nooit zal breken terwijl hij daarbuiten is.

Lenzen:

Canon EF 50mm f/1.2L

De 50mm is mijn absolute nummer één. Het faalt nooit. Ik kan veel spullen meenemen en nog eens
en weer gebruik ik uiteindelijk alleen deze lens.

Dus wat is er zo geweldig aan? Nou, het is vrij compact, het is goed beschermd wanneer de zonnekappen zijn gemonteerd. Met een bereik tot f/1.2 is dit objectief ideaal voor zowel straatfotografie als portretfotografie. Ik ben verbaasd dat het zo goed levert, zelfs bij weinig licht. Vaak neem ik de camera alleen mee met de 50mm terwijl ik over straat zwerf. Het is zeker mijn primaire lens geworden.

Canon EF 24-70mm f/2.8 en Canon EF 70-200mm f/2.8

Deze twee zijn zeker de nodige leden van mijn collectie Canon familielenzen. Voor mij vertegenwoordigt dit trio alles wat ik ooit in mijn fototas moet meenemen. De 24-70mm is een uitstekende allround lens die je door de dag zal leiden en de meeste van je foto’s zal bedekken.

Terwijl de 70mm-200mm is prachtig voor langere afstanden en zelfs portretten.

Accessoires:

Achter de hoofdversnelling zitten de kleinere dingen.
Ik heb iets nodig om mijn camera mee te dragen. Ik heb jarenlang de Sun-Sniper Camera Strap getest . Ik hou er gewoon van. Tactisch zwart in kleur, zorgt ervoor dat je de camera sneller vastpakt en sneller terugslingert. Net als een tactisch geweer.

Ik gebruik Sandisk extreme pro geheugenkaarten. Ik gebruik deze baby’s al jaren en er is geen enkel probleem opgetreden.

De camera heeft stroom nodig. Ik gebruik originele batterijen van Canon en stop altijd 3-4 in mijn tas. De accu’s hebben een prima levensduur. Ik kan een hele dag fotograferen en heb zelfs nog genoeg batterijcapaciteit over.

Ik pak ook altijd mijn veldnotities in. Schrijven zorgt ervoor dat je creatief blijft. En dan hebben we het nog niet eens over de tijd. De Omega zit altijd om mijn pols.

Niet inbegrepen in een picture is mijn primaire werkinstrument na het fotograferen, de 27″-iMac.

Nou dat vat een beetje samen over wat ik inpak.

www.alanwilkie.com

trouwen
8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer