Aleks Kus

FacebookPinterestDelen

Hallo, Aleks hier, een bestemming trouwfotograaf uit een land dat de liefde in het midden van de naam heeft, genaamd Slovenië, Europa. Met mijn vrouw, mijn soulmate! We componeren een harmonisch duet en reizen de hele wereld rond om de fantastische huwelijksverhalen van verliefde mensen te vertellen.

Vriendschap houdt ons al bij elkaar sinds we jong waren – we speelden als kinderen op de plaatselijke speeltuin. Later in het leven verbreedde Liefde onze vriendschap en vormde een nog diepere band. Onze Liefde leverde twee prachtige, inmiddels tienerdochters op.

Ik ben al meer dan 15 jaar actief in de huwelijksfotografie, met een achtergrond als fotojournalist. Mijn passie voor het werk dat we doen, professionaliteit en liefde voor fotografie is de nasleep van wederzijds begrip en respect.

Dit kan prachtig worden waargenomen door middel van internationale prijzen en erkenningen, maar vooral door tevreden klanten. Tegenwoordig werken we in Slovenië en in het buitenland, waar we het verhaal van één, twee of drie dagen lange bruiloften volgen.

Meerdaagse huwelijksfeesten zijn onze grote passie en een uitdaging die we graag aangaan. Aan de andere kant zijn kleine intieme bruiloften ook een uitdaging, omdat de band tussen pasgetrouwden, familie en vrienden nog duidelijker is. Op deze speciale momenten is het niet ongebruikelijk dat er tranen vallen van degenen die oprecht liefde, tranen van vreugde en vreugde begrijpen.

Toen ik op de basisschool begon met mijn fotografiereis, waren de tijden anders. Ik begon mijn reis met de ZENIT E van mijn vader (die ik nog steeds heb). Al snel realiseerde mijn vader zich mijn obsessie met fotografie, dus kocht hij een NIKON F5 voor me.

Ik gebruikte het tot 2005 toen ik mijn eerste overstap maakte naar Canon voor de 5D. Ik heb deel uitgemaakt van de Canon-familie voor alle generaties 5D’s tot 2018 toen ik terug naar NIKON verhuisde. Ik denk dat mijn band met Nikon veel te diep was, ooit om te worden verbroken.
Helemaal aan het einde kreeg ik tonnen XQD-kaarten omdat ik VEEL fotografeer =)

Camera

Mijn kennis en mijn benadering van het maken van storytelling fotografie door de jaren heen is veel veranderd! Van”Ik moet alles hebben” tot minimalistisch, de laatste jaren.

In mijn cameratas, Think Tank Photo Retrospective Lens Changer 3, zit tegenwoordig een NIKON D850. Dit is de beste camera ooit gebouwd. Niet alleen de beeldkwaliteit, die uitstekend is, maar ook de wegligging! Ik vind het geweldig!

Lenzen

Mijn all-time winnaar van lenskeuze is Nikon 28mm f/1.4, wat de belangrijkste reden is geweest voor mijn terugkeer naar de Nikon-familie. Deze lens steekt meer dan 80% van de dag in mijn camera. Het beeld IQ geschilderd met deze lens is voor mij alles!

Naast de 28mm gebruik ik ook Nikon 58mm f/1.4, een uniek type glas dat ik gebruik voor creatieve foto’s.

Voor mijn groothoekopnames gebruik ik Nikon 14-24mm f/2.8. Behoorlijk zware lens, maar ik hou ervan om er feestjes mee te fotograferen in combinatie met een off-camera flitskeuze – de Nikon SB-5000.

Hardware en software

Al mijn afbeeldingen worden bewerkt met Adobe Lightroom met DVLOP-profiel op basis van mijn eigen voorinstelling en voltooid in Adobe Photoshop met behulp van mijn aangepaste actiesmix op basis van Alien Skin Exposure.

“Ik zie bruidsfotografie als storytelling. Het is mijn passie en mijn manier van leven. Huwelijksfotografie gaat over het vastleggen van momenten van ware genegenheid tussen de bruid en de bruidegom, momenten die duren.

Het gaat ook om het zoeken naar geestige blikken tussen de gasten, die elkaar misschien niet meer zien als de bruiloft voorbij is. Daarom is bruidsfotografie mijn visuele nalatenschap, die tot in de eeuwigheid duurt. En in nog veel meer. Een bruiloft is een feest, dat niemand emotieloos achterlaat.

Het is een ervaring, die niet alleen een blijvende indruk achterlaat op twee mensen. Een bruiloft is een mix van emoties, die onze relaties opbouwen en veranderen, en, onmisbaar, ook losmaken. Dat is de reden waarom vrienden en familie zo’n belangrijk onderdeel van ons leven zijn en een belangrijk onderdeel van het vertellen van bruiloften.

Elke bruiloft is uniek en bijzonder op zijn eigen manier. Op jouw manier. En elke bruidsfotografie vertelt zijn eigen verhaal. Jouw verhaal. Op mijn manier.” Deze benadering van huwelijksfotografie legt nog meer verantwoordelijkheid op ons en brengt ons tegelijkertijd meer vreugde, omdat het gewoon onze manier van leven is.

www.alekskus.com | @alekskus

FacebookPinterestDelen
trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Includes beperkte tijd kortingen.

Lees hier meer