Swapnil Deshpande

Ik, Swapnil Deshpande, ben gevestigd in een sublieme kustplaats genaamd Alibag in het westen van India. De combinatie van weelderige groene heuvels en de stranden rond de stad hield me altijd in de schoot van de natuur, en het was vanaf het allereerste begin dat ik geïnteresseerd raakte in kunst met betrekking tot de natuur.

Ik ging techniek studeren en kreeg een baan in mijn geboortestad. Mijn interesse in de natuur bracht me in 2011 in de fotografie. Babystapjes nemen in de hobby, onbewust, het werd een serieuzere hobby en nu een diepe passie.

Het begon eerst met natuur en landschappen, toen dieren in het wild en nu in reisfotografie. Ik geniet van het resultaat in de vorm van goede kunst. Dat is wat me scherp houdt als het gaat om het leren van nieuwe dingen in de fotografie.

Ik begon met een prosumentencamera, waardoor ik een beetje leerde over de basis. Na 6 maanden investeerde ik in een Canon 50D, Canon 18-55mm kitlens en Canon 70-200mm f/4 LIS. Daarmee waagde ik me in de wereld van landschaps- en reisfotografie.

Mijn verblijf in Indiase bossen deed me beseffen dat ik een langere brandpuntsafstand nodig had, dus kreeg ik een Sigma 150-500mm f/5-6.3 OS lens.

Na verloop van tijd verdiepte de passie zich en besefte ik het belang van full-frame sensoren. Ik kreeg een Canon 5D Mark III en Canon 1D Mark IV en een gespecialiseerde prime telelens, de oude Canon 600mm f/4 non-IS.

In de loop van de tijd ontwikkelde mijn stijl zich en een dieper begrip van de kunst deed me het belang van een groot diafragma beseffen in plaats van grote brandpuntsafstanden. Ik besloot twee jaar geleden om naar Nikon te verhuizen. Ik heb nu de volgende versnelling:

Camera

Nikon D850: Een krachtige, 45.7Mp, full-frame sensor, 7fps opname, en indrukwekkende prestaties bij weinig licht die een all-round prestaties en geeft totale gemoedsrust tijdens het maken van kunst.

Nikon D810: Een oudere generatie camera maar nog steeds zeer krachtig met 36mp full-frame en ideaal voor reizen en landschapswerk.

D850 en D810 zijn mijn to-go lichamen als het gaat om landschap en dieren in het wild en fotografie met lange belichtingstijd. De vrijheid die de sensor uitvoert, is ideaal voor de bewerkingsstijl die ik heb, en ook de mogelijkheid om vierkante bijgesneden bestanden van verbazingwekkende kwaliteit te maken.

Nikon D750: Een lichtgewicht, full-frame camera met indrukwekkende prestaties bij weinig licht en Wi-Fi-functies waardoor het mijn dagelijkse camera is als ik gewoon rondloop.

Lenzen

Nikon 14-24mm f/2.8: Groothoeklens die geweldige perspectieven creëert met heel weinig vervorming. Stel een afbeelding samen met het onderwerp dichtbij en het effect dat je krijgt is surrealistisch. Ook een geweldige lens voor het fotograferen van de melkweg!

Nikon 24-70mm f/2.8: Een algemene reislens die ideaal is voor straat en het vastleggen van actie in het dagelijks leven met een snel diafragma van 2.8. Ook een ideale lens om habitatfoto’s van zoogdieren en weinig licht en portretwerk te maken.

Nikon 70-200mm f/2.8: Een mid-range zoomlens. Zeer effectief als reis- en portretlens en uiterst handig in natuurscènes om afbeeldingen samen te stellen die samen met het onderwerp een gevoel van sfeer geven.

Nikon 400mm f/2.8: Mooi is het woord als het gaat om het beschrijven van dit objectief, want het is een technisch wonder. Ik gebruik het voornamelijk in het wild voor vogels en ook zoogdieren en de 2,8 diafragma bevriest de actie en geeft ook bij weinig licht een geweldige output.

Het kan worden gekoppeld aan 1.4x, 1.7x en 2x teleconverters om het een 560mm f/4, 680mm f/4.8 en 800mm f/5.6 lens te maken, maar het kan omslachtig zijn om in het veld te veranderen.

Het mooie van deze lenzen is optische weergave en verbazingwekkende hoek-tot-hoek scherpte en weinig lichtafval die gemakkelijk kan worden gecorrigeerd in de nabewerking.

Verlichting/Triggers

Ik gebruik een Meike-afstandsbedieningstrigger van derden voor mijn werk met lange belichtingstijd. Het is heel gemakkelijk te gebruiken en ik kan het moeiteloos timen om open te blijven in de lampmodus.

Tassen/Riemen

Ik gebruik een Think Tank Airport Takeoff-tas die geschikt is voor alle uitrusting en deze wordt geleverd met trolleywielen, zodat ik hem niet de hele tijd op mijn schouders hoef te sjouwen. Het verbazingwekkende aan de tas is dat het er van buitenaf klein uitziet, dus luchthavenautoriteiten klagen zelden en ik kan het als handbagage gebruiken.

Ik gebruik een BlackRapid-band, zodat ik altijd twee cams met verschillende brandpuntsafstanden bij de hand kan houden, en riemen nemen ook het grootste deel van het gewicht op, zodat schouders stressvrij kunnen blijven.

Statieven

Ik gebruik Sirui N-3204x statief dat vrij licht is omdat het is gemaakt van koolstofvezel en een indrukwekkend laadvermogen heeft van 39,7 pond – meer dan genoeg voor mijn zwaarste stuk uitrusting, de 400 mm.

Ik gebruik de 400mm samen met Sirui PH-20 gimbal kop, die gives grote vrijheid om de lens in de richting van het onderwerp te manoeuvreren.

Hardware en software

Ik gebruik Lightroom en Photoshop CS6 voor mijn bewerking en ik gebruik Google Snapseed ook veel om onderweg afbeeldingen te bewerken. Ik vind bewerken op JPEG-bestanden met hoge resolutie een stuk eenvoudiger om te doen in Snapseed op mijn iPhone.

Er is een interessante anekdote als het gaat om de selectie van versnellingen. Het grappige is dat we altijd kijken naar wat we missen in plaats van wat we hebben als we gaan fotograferen. Ik zie dit van mezelf omdat ik nu bijna alles heb waar een fotograaf van kan dromen, maar toch hunkert mijn geest naar een Nikon D5 of een Sigma art lens.

Dus mijn advies zou zijn om gewoon te genieten van het proces van fotograferen en kunst maken in plaats van naar je arsenaal te kijken. Om het proces voor te stellen, te creëren en ervan te genieten is het belangrijkste ooit!!

www.swades.1x.com | @walter.mitty19

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer