Joe Krabbel

FacebookPinterestDelen

Hallo! Ik ben Joe, en ik ben een ere-noorderling, die in de heidevelden van Staffordshire in Engeland woont. Alleen een ere-noorderling omdat ik in het zuidoosten ben geboren, maar naar Staffordshire ben verhuisd om naar de universiteit te gaan en nooit ben weggegaan.

Ik ben nu acht jaar geleden begonnen met het fotograferen van bruiloften en heb ongeveer 350 bruiloften gefotografeerd, meestal in het noordwesten en de Midlands. Ik bied ook elk jaar een select aantal highlight-video’s aan, evenals een uniek stop-motion video-aanbod.

Zoals de meeste fotografen tegenwoordig, fotografeer ik voornamelijk in documentaire stijl. Maar ik vind het ook leuk om wat tijd te besteden, op de dag zelf, aan het vastleggen van wat meer geconstrueerde portretten. Ik stuur vooral richting omgevingsportretten, waarbij ik graag composities vind met de locatie of omgeving en het koppel in beeld plaats. Ik gebruik natuurlijk licht of flits, afhankelijk van wat het beste is voor de foto die ik maak.

Ik ben begonnen in de industrie met Canon. Mijn eerste camera was de Canon 450D. De eerste keer dat ik een bruiloft fotografeerde, gebruikte ik een Canon 7D en drie prime-lenzen. De Canon 35mm f/1.4, de Canon 17-40mm f/4 en de Sigma 85mm f/1.4.

Ik herinner me hoe moeilijk het was om de hele dag van lens te wisselen. Ik heb nooit zoomlenzen kunnen gebruiken, mijn geest kan het niet aan om beslissingen te nemen over welke brandpuntsafstand ik moet gebruiken, evenals het componeren en scherpstellen, heel goed.

Ik ben overgestapt van de 7D naar Canon 5D Mark II, en uiteindelijk hebben Canon 5D Mark III en ik daar een paar jaar mee gefotografeerd. Ik heb toen een Fuji X100 opgehaald en echt genoten van hoe klein en stil het was.

Dat bracht me ertoe om over te stappen op twee Fuji XT1’s die ik drie jaar naast mijn Canons heb gefotografeerd. Ik gebruikte de Fuji’s toen ik het documentaire deel van de dag vastlegde en schakelde dan over naar mijn Canons voor de portretten. Ik heb altijd het gevoel gehad dat het ontbreken van een full-frame sensor me echt verhinderde om volledig over te stappen naar Fuji.

Toen de Sony A7III uitkwam, kocht ik er meteen twee nadat ik ze had geprobeerd. Tot slot had ik een kleine vormfactor spiegelloze camera met een volformaat sensor die niet enorm duur was zoals de A9 destijds was.

De toegevoegde bonus van de Sony A7III die zo goed is in video, maakte het ook een no brainer. Ik heb nog een paar van mijn Canon objectieven en deze gebruik ik naast mijn Sony objectieven met de Sigma MC11 Adapter. Hoewel de focus zeker niet zo goed is als native, vind ik het perfect werken voor het deel van de dag dat ik die lenzen naar buiten breng.

Ik heb een enigszins unieke manier van werken wanneer ik bruiloften fotografeer, in die zin dat ik het grootste deel van de tijd drie camera’s bij me heb, één op mijn beide heupen met Black Widow Holsters en een derde camera om mijn nek.

Ik heb mijn lenzen altijd van breed links naar strak aan de rechterkant met een middenweglens in het midden. Ik merk dat dit voor mij gewoon werkt omdat ik een keuze maak van breed, gemiddeld of lang voor de scène voor me en dan de camera links, midden of rechts op de juiste manier pak. Mijn hersenen zijn net gegroeid om op die manier te werken en ik merk dat het dingen eenvoudig voor me houdt.

Ik draag al mijn camera’s en lenzen in een Lowepro x100 Roller Case en mijn flitserspullen in een standaard Amazon Basics Bag.

Dus hier is een lijst van mijn kit …

Camera

Sony A7III x 4: Ik heb er vier omdat ik soms foto’s en video’s maak en ik de extra body’s nodig heb om meerdere hoeken te bedekken met statische camera’s. Dit is absoluut de beste camera die ik ooit heb gehad qua functionaliteit. Het werkt gewoon perfect.

De elektronische sluiter is goed genoeg voor het kleine aantal keren dat ik hem nodig heb, ik voel niet de behoefte om te upgraden naar een a9 en het extra geld uit te geven wanneer deze camera al 90% van de a9 erin heeft.

Lenzen

Sony 85mm f/1.8: Een fantastische portretlens en lekker klein. Ik heb dit het grootste deel van de dag op mijn rechterheup. Ik heb nooit de behoefte gevoeld om het te upgraden naar de grotere f1.4-versie van de 85mm-lenzen die je kunt kopen voor Sony E-mount camera’s. Ik vind f/1.8 meer dan oppervlakkig genoeg voor wat ik nodig heb.

Sony 50mm f/1.8: Ik gebruik dit objectief niet veel omdat het heel dicht bij de 85mm ligt, maar ik zal het vaak naar buiten brengen tijdens de bruidsvoorbereiding wanneer er niet zoveel ruimte is om te bewegen. Het is niet zo snel om scherp te stellen als de 85mm, maar tijdens de bruidsvoorbereiding zijn de onderwerpen meestal statisch.

Zeiss Batis 25mm f/2: Dit is zonder twijfel de lens die ik het meest gebruik. Ik vind het leuk om breed te fotograferen en heel dicht bij de actie te komen, zodat je al die context in de foto krijgt. Het is geen gemakkelijke brandpuntsafstand om mee te fotograferen wanneer je voor het eerst begint als trouwfotograaf, omdat het vereist dat je dapper bent en dichtbij komt, anders krijg je veel erg saais Foto ‘s.

Sony 35mm f/2.8: Ik bezit dit objectief puur vanwege zijn grootte en gewicht. Dit is de medium focal range lens die ik draag op de camera die aan mijn borst hangt. Hoewel ik de extra lichtstops mis die je krijgt van de 35mm f/1.8 en f/1.4 objectieven, is het een compromis met grootte en gewicht.

Sigma MC-11 Adapter: Deze adapter wordt gebruikt om mijn drie Canon lenzen naar mijn Sony setup te brengen. Over het algemeen vind ik het een fantastisch stuk kit. Er zijn twee nadelen. Ten eerste is de focus langzamer voor bewegende objecten, dus je zou het niet willen gebruiken voor motorsport- of huisdierfotografie. De tweede is weinig licht, het heeft moeite om scherp te stellen bij weinig licht in vergelijking met het gebruik van native lenzen.

Canon 135mm f/2: Dit was naar mijn mening de beste L lens die Canon ooit heeft gemaakt. Het is een prachtige portretlens, zo snel scherp te stellen en creëert verbluffende beelden. Ik heb het mijn hele professionele leven gehad en ik zal er nooit vanaf komen. Ik breng het naar buiten voor portretten en toespraken.

Canon 200mm f/2.8: Ik gebruik dit objectief zelden. Meestal alleen voor video als ik achter in de kerk sta. Het is een geweldige lens voor gebruik, maar het heeft niet de veelzijdigheid van de 135 mm.

Verlichting/Triggers

Godox V860II-S Speedlites x 2: Dit zijn een geweldige speedlite van derden. Ze werken naadloos samen met het Sony-systeem en ze hebben een oplaadbare batterij, in plaats van AA’s te gebruiken, wat ik erg leuk vind. De batterij gaat meestal 3/4 bruiloften per keer mee.

Godox XProS Triggers x 2: Zeer betrouwbare triggers die de speedlites afvuren. U kunt elk aspect van de speedlite op afstand bedienen, zodat het een perfect hulpmiddel is voor off-camera flits.

Novoflex Suction Cup Flash Mount: Dit is een briljante kit voor het krijgen van speedlites op plaatsen waar je ze nodig hebt voor bruidsvoorbereiding. De zuignap betekent dat je de speedlite op spiegels en ramen kunt plakken en vervolgens op het onderwerp kunt richten.

Selens Grid: Ik had vroeger MagMod MagGrid, maar ik verloor ze, dus ik kocht de Selens-versie die ongeveer 1/4 van de prijs is. Het enige verschil is dat de magneten niet zo sterk zijn. Maar ze zijn sterk genoeg voor roosters en gelhouders.

Selens Sphere Diffuser: Dit is een vrij nieuw stuk in mijn tas en ik heb het slechts een handvol keren gebruikt. Het verzacht het licht net iets zonder de moeite te hoeven nemen om een softbox te gebruiken. Voor het aantal keren dat ik het gebruik, lijkt het perfect voor mij.

Microfoons

Sony TX650 x3: Dit zijn erg handige microfoons. Zo gemakkelijk om op mensen te klikken en te bewegen. Deze gebruik ik voor als ik aan het filmen ben.

Zoom H1 x3: Dit zijn geweldige kleine hulpmiddelen voor het vastleggen van omgevingsgeluid en het aansluiten van lav-microfoons wanneer ik audio van hogere kwaliteit nodig heb of als er meer dan drie mensen aan het woord zijn.

Rode Videomic: Ik gebruik dit voor back-up audio op de camera. Je kunt nooit te veel microfoons in de buurt hebben.

www.onelittledaisy.co.uk | @onelittledaisyphotography

FacebookPinterestDelen
trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer