Samyang AF 18mm f/2.8 FE Lens Test

In augustus werd de nieuwe Samyang AF 18mm f/2.8 FE lens aangekondigd. Het is er een waarvan ze beweren dat het de kleinste en lichtste full-frame op de markt is.

Dus wie zijn Samyang? Hoewel ze misschien enigszins nieuw zijn in het autofocusspel, hebben ze een lens gemaaktEs voor een lange tijd.

Voor onze vrienden in de VS, je zult meer bekend zijn met de naam Rokinon.

Rokinon (gevestigd in New York) heeft exclusieve rechten om Samyang-producten in de VS te rebranden en te verkopen, maar de hardware is essentieel Hetzelfde.

Athol Hill Samyang 18mm Beoordeling

Samyang 18mm f/2.8

Scherpe beelden en snelle autofocus voor een toegankelijke prijs.

Controleer de huidige prijs

Het is drie jaar geleden dat Samyang hun eerste autofocuslenzen voor Sony produceerde, en sindsdien hebben ze dit uitgebreid naar Nikon AF- en Canon AF-objectieven.

Ik geloof dat autofocuslenzen cruciaal zijn voor hun succes. Een groot deel van de markt van Samyang zal waarschijnlijk in het amateurkamp vallen. Mjaarlijkse focuslenzen schrikken veel amateurs af.

Autofocus zorgt ervoor dat Samyang betere opties heeft voor de sportmarkt Sony A7R III+ Samyang AF 18mm f/2.8 FE | 1/1000 sec | f/7.1 | ISO100.

In dit bericht gaan we kijken naar hoe samyang’s nieuwe 18mm autofocuslens het doet in de echte wereld.

Slechts een kleine opmerking: als u Zeiss Batis in de EXIF-gegevens ziet, proberen we niet de wol over uw ogen te trekken. Het lensprofiel dat door Capture One wordt toegepast, lijkt in de export-EXIF te worden geduwd in plaats van de eigenlijke lens.

Nu op naar de review…

Inhoudsopgave

Samyang AF 18mm f/2.8 FE Technische Gegevens

Pros

 • Lichtgewicht
 • Scherpte
 • Prijs
Tegens

 • Kunststof kap kwaliteit
 • Geen weersafdichting
 • Zachte randen wijd open
Controleer de huidige prijs
 • Brandpuntsafstand: 18mm
 • Maximaal diafragma: f/2.8
 • Minimaal diafragma: f/22
 • Lensvatting: Sony E
 • Formaat compatibiliteit: Full-Frame
 • Beeldhoek: 100,1 °
 • Maximale vergroting: 0.09x
 • Minimale scherpstelafstand: 9,84″ / 25 cm
 • Optisch ontwerp: 9 elementen in 8 groepen
 • Diafragma Bladen: 7
 • scherpsteltype: autofocus
 • Beeldstabilisatie: Geen
 • Filtermaat: 58 mm (voorzijde)
 • Afmetingen (ø x L): 2,5 x 2,38″ / 63,5 x 60,5 mm
 • Gewicht: 5.11 oz / 145 g

Bouw & Ergonomie

Samyang 18mm f/2.8 test

De Samyang 18mm is een compact en lichtgewicht objectief ter grootte van een 35mm F/2.8.

Gezien het lage prijskaartje van de Samyang, zou het je vergeven zijn als je jezelf lage verwachtingen stelt van een slechte kwaliteit lens met middelmatige optiek.

Open het witte vak en u zult zoek een mooie semi-harde case om de lens te beschermen. Open dat, en jijopnieuw gepresenteerd met de tweede verrassing, een redelijke kwaliteit Samyang 18 mm lens die weegt vrijwel niets.

De Samyang AF 18mm f/2.8 FE is minder dan de helft van het gewicht van de Zeiss Batis 18mm, met een gewicht van slechts 125 gram / 4,4 gram (geen typefout), wat vergelijkbaar is met het gewicht van de Sony 35mm f / 2.8.

Hoewel de lensconstructie van kunststof is, is de constructie nog steeds goed.

Het is niet in dezelfde klasse als sommige van de premium plastic lenzen zoals de Tamron 28-75mm, maar het is redelijk gezien de prijs.

in-body stabilisatie op de Samyang AF 18mm f/2.8 FE lens

De in-body stabilisatie werkte goed (op het platform) met een schot uit de hand op 1/6e van een seconde staand op een draaimolen. Helaas hielp het niet om mijn kinderen ervan te weerhouden te worstelen toen ik ze vroeg om stil te blijven (of van de duizeligheid en misselijkheid af te komen). Sony A7R III + Samyang AF 18mm f/2.8 FE | 1/6 sec | f/18 | ISO50.

Zoals verwacht moet het objectief compromissen sluiten om de prijzen laag te houden.

De zonnekap is dun en heeft een goedkoop plastic gevoel. Je voelt hem buigen als je hem op de lens monteert.

Anders dan de handleiding focus ring, vindt u geen bedieningselementen op de lens. Dat geldt ook voor een gebrek aan handmatige scherpstelschakelaar.

Het lichte gewicht en de lage kosten gaan ten koste van weersafdichting, wat voor sommige kopers een dealbreaker kan zijn. Als je van plan bent om watervallen te fotograferen waar je camera doorweekt raakt, is dit niet de lens voor jou.

Omgekeerd, voor reizigers die een groothoek in hun tas willen stoppen zonder het forse gewicht van een grotere zoom, is dit objectief perfect.

Je zou dit kunnen koppelen aan een Tamron 28-75mm en toch onder het gewicht van een 24-70mm komen.

Als reisgroothoek bleek dit objectief ideaal. Ik had een reis van drie weken naar Europa en het was gemakkelijk om deze lens in mijn tas te stoppen.

Focus prestaties

Plotseling verschijnende objecten die de camera dwongen om extremen in scherpstelafstand te veranderen, veroorzaakten geen problemen voor de Samyang 18mm. Sony A7R III + Samyang AF 18mm f/2.8 FE | 1/1000 sec | f/2.8 | ISO160.

Met de scherptediepte op eenn 18mm lengtes, het is vrij moeilijk om autofocus overtuigend te testen. Zelfs als het 3 voet uit zou zijn, zou het er nog steeds scherp uitzien.

Dat gezegd hebbende, aangezien een deel van de autofocusmarkt waarschijnlijk sport zal zijn, nam ik het mee naar het plaatselijke skatepark om wat actiefoto’s te maken. Ik vond dat de autofocus performs zeer goed, en het gebrek aan “keepers” gaf me nooit het gevoel dat het niet aan het werk lag.

Zelfs fotograferen op f/2.8 met objecten die plotseling in beeld verschijnen, presteerde de lens zoals vereist. Er was geen gebrek aan keepers door autofocus, alleen mijn waardeloze compositie.

Het maken van close-ups van honden en kinderen, die in het beste geval uitdagend zijn, bleek geen probleem.

Tip: Puppy’s en kinderen zien er schattig uit met een groothoek close-up; probeer het niet op je partner, tenzij je doodsbedreigingen wilt krijgen.

Voor een AF, geluidsniveaus zijn stil. Hoewel ik niet professioneel video’s maak, lijkt de Samyang redelijk.

Beeldkwaliteit

De meeste mensen zouden wat middelmatige optiek verwachten met het prijskaartje, en dat is niet het geval met deze lens.

Misschien heb ik een goed exemplaar, maar de beeldkwaliteit is uitstekend. Vergeleken met de Batis 18mm, een geweldig objectief, is de centrumscherpte bijna vergelijkbaar.

Pas als je naar de hoeken gaat kijken, is het verschil tussen de Batis en de Samyang merkbaar. Bij f/8 worden de hoeken aanzienlijk scherper waardoor het moeilijker is om ze te onderscheiden.

Lichtafval was beter dan ik had verwacht, niet slechter dan de Batis 18mm en het Batis-lensprofiel in Capture One hebben een deel van de vervorming verwijderd (maar het kan geen wonderen produceren).

Als je vervormingsvrije lenzen voor architectuur wilt, zijn de Laowa Zero-D lenzen meestal een betere optie.

Chromatische Aberratie is goed onder controle; affakkelen komt echter af en toe voor.

Samyang AF 18mm f/2.8 FE – Voorbeeldafbeeldingen

Bekijk deze voorbeeldfoto’s gemaakt met de Samyang AF 18mm f/2.8 FE.

voorbeeld landschapsfoto Samyang AF 18mm f/2.8 FE

Waar voor je geld

Het is moeilijk om de Samyang AF 18mm f/2.8 FE iets minder dan een 10 op 10 waar voor je geld te geven, gezien wat je krijgt.

Uitstekend optica, goede constructie, licht van gewicht en een prijskaartje van rond 350 dollar. Wat is er niet leuk aan?

Ik denk dat de Samyang AF 18mm f/2.8 FE is geprijsd op een punt dat de deur opent voor elke Sony-gebruiker en het doet geen concessies aan de beeldkwaliteit om het te doen.

Controleer de huidige prijs

Samyang 18mm f/2.8 FE Test | Conclusie

Overstraling kan gemakkelijk worden gereproduceerd, maar is niet overdreven voor een lens van dit type. Sony A7R III + Samyang AF 18mm f/2.8 FE | 1/500 sec | f/8 | ISO100.

Ik heb tot nu toe niet veel Samyang lenzen gebruikt, maar ik moet toegeven de Samyang AF 18mm f/2.8 FE heeft een eye-opener geweest voor mij. Het is moeilijk om deze lens niet aan te bevelen.

Jijd moeilijk te zien het verschil in beeldkwaliteit tussen de Batis en de Samyang, en de laatste is bijna een kwart van de prijs. Dat is een indrukwekkende prestatie van Samyang.

Persoonlijk had ik graag weersafdichting gezien voor een iets hoger prijskaartje, maar dat is waarschijnlijk de enige echte kritiek die ik kan verzinnen.

In combinatie hiermee maakt het lichte gewicht het een geweldige optie voor reizigers.

Als je een Tamron 28-75mm of Sony 24-105mm draagt, biedt toegang tot een lichtgewicht 18mm wat extra breedte wanneer dat nodig is.

Athol Hill Samyang 18mm Beoordeling

Samyang 18mm f/2.8

Scherpe beelden en snelle autofocus voor een toegankelijke prijs.

Controleer de huidige prijs