Alexandra Davies

Hallo, ik ben Alex en ik ben een trouw- en portretfotograaf gevestigd in Oxfordshire, VK.

Ik begon 11 jaar geleden met het fotograferen van bruiloften nadat ik verliefd was geworden op fotografie. Ik werd gegrepen door het vermogen om een verhaal te vertellen met foto’s en vooral een verhaal dat zo echt emotioneel is als een trouwdag.

Ik kan eerlijk zeggen dat ik graag werk in de prachtige omgeving van Oxfordshire en de Cotswolds, vooral in een van de vele schuurlocaties die hier zijn. Ik heb het gevoel dat de landelijke schoonheid echt goed samengaat met mijn stijl.

Ik wilde altijd al een fotograaf zijn die op de achtergrond was, dus voor mij was fotografie in documentairestijl waar ik naartoe ging.

Ik heb gemerkt dat ik de afgelopen jaren heb geprobeerd om nog onopvallender te zijn en niet met mensen om te gaan, tenzij het echt nodig is.

Toen ik begon, investeerde ik in Canon, want dat was wat mijn vader gebruikte. Ik begon te fotograferen op een Canon Rebel XT voordat ik een oude Canon 1DX kocht van een collega. Jongen het was traag, maar de beeldkwaliteit was ongelooflijk en dus werkte en bewaarde ik voor nieuwere apparatuur voordat ik uiteindelijk een Canon 5D Mark III aanschafte en een Canon 6D.

Ik werkte met verschillende zoomlenzen voordat ik overschakelde naar voornamelijk primes, waarvan mijn favoriet de 50mm f/1.2 was.

Toen had ik een paar jaar geleden een openbaring.

Ik werk alleen, dus het dragen van al deze zware uitrusting had echt zijn beperkingen – vooral toen ik in de stad Oxford moest werken met weinig parkeergelegenheid, omdat het betekende dat ik mijn kit door de hele stad moest sjouwen.

Ik kwam op een punt dat fotografie gewoon voelde als een slog en ik niet meer genoot van het maken van foto’s.

Ik besloot de sprong naar spiegelloos te maken en ik besloot dat Fujifilm het juiste merk voor mij was. Ik hield van het dynamische bereik van de camera’s en het feit dat ze er behoorlijk retro uitzagen, sprak mijn esthetische smaak aan.

Camera

Fujifilm X-Pro2 – Afstandsmeter in stijl, deze eigenzinnige camera zorgde ervoor dat ik meteen weer verliefd werd op fotografie, het is gewoon zo leuk om te gebruiken.

Fujifilm X-T3 – Mijn kleine zakraket: supersnel, superlicht en een genot om te gebruiken.

Fujifilm X-T30 – Ik gebruik dit voornamelijk voor persoonlijke projecten en reizen, maar ik heb het ook gebruikt voor dansvloerfoto’s op een trouwdag.

Lenzen

Fujifilm XF 56mm f/1.2 – Geeft de meest verbazingwekkende DOF voor portretten.

Fujifilm XF 18mm f/2 – Mijn bruiloft werkpaard, deze lens stelt me in staat om heel dicht bij de actie te komen en beelden te produceren met een meer intiem gevoel.

Verlichting/Triggers

Godox V350f – Ik breek de flitser alleen uit als het te donker wordt of voor dansvloeropnames.

Tassen/Riemen

Ik gebruik een canvas tas van een bedrijf genaamd Cotswold Hipster. Ik vind het leuk dat het geen traditionele cameratas is en dat het gemakkelijk mee te nemen is.

Ik gebruik een spider holster riemsysteem (niet afgebeeld) alleen voor één camera; de andere hangt om mijn nek.

Hardware en software

Ik bewerk met een combinatie van Lightroom en Photoshop. Ik bewerk 99% in Lightroom en ik gebruik Heck yeah Presets die ik aanpas aan mijn eigen vereisten. Ik bewerk dan vlekken of iets afleidends in Photoshop.

MISC.

Naakte energierepen, pleisters en paracetamol voor het geval dat!

Ik denk dat het heel belangrijk is om plezier te hebben met wat je doet. Natuurlijk is het vastleggen van een bruiloft een serieuze zaak, maar hoe meer je ontspant, hoe betere beelden je krijgt.

www.alexandrajane.co.uk | @alexandrajaneuk

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer