Andrew Billington

Hallo – Ik ben Andrew Billington en ik fotografeer al 15 jaar bruiloften.  Ik begon mijn carrière in het theater en in 2003 kocht ik een kleine digitale camera en begon ik openhartige backstage-foto’s te maken.

Nadat ik in opdracht van de Arts Council of Britain wat foto’s voor hen had gemaakt, werd ik vervolgens door een klant gevraagd of ik ook bruiloften had gefotografeerd en zo begon het allemaal …

Ik heb mijn theaterbaan in 2010 opgezegd om fulltime als fotograaf te werken en het is een geweldige reis geweest die me door Europa en zelfs Afrika heeft gebracht – maar ook naar Doncaster en Birmingham, dus het is niet allemaal glamour!

Ik begon met Canon DSLR’s en zoomlenzen (Canon 24-70mm f/2.8, Canon 70-200mm f/2.8 zoals alle ‘echte’ trouwfotografen deden), maar toen de eerste spiegelloze camera’s van Fuji arriveerden, wist ik dat dit de manier was om te gaan voor het soort fotografie dat ik op bruiloften wilde doen – openhartig, ongeposeerd, fly-on-the-wall.

Dus vanaf november 2013 fotografeerde ik vrijwel spiegelloze, kleine Fuji-camera’s voor bruiloften – de release van de Fujifilm X-T1 begin 2014 verzegelde het voor mij.

Ik fotografeer graag met minimale uitrusting op bruiloften, draag nooit een tas en ‘draag’ graag alles wat ik ga gebruiken.

Ik fotografeer nog steeds twee camera’s (back-up is belangrijk, zelfs met minimale uitrusting), maar ik hou beide graag klein. Eentje om mijn nek, eentje om de heup.

Ik heb geen merkloyaliteit en fotografeer momenteel drie verschillende fabrikanten gedurende de dag – Leica en Sony overdag, Fuji om te dansen.

Camera

Leica Q2: Briljante kleine camera met een vast brandpunt van 28mm en max. Diafragma van f1.7. Het is eenvoudig te bedienen (ik fotografeer volledig handmatig, dus on the fly aanpassingen moeten gemakkelijk zijn) en is klein en lichtgewicht.

Sony A9: Klein (ish), snel en geweldig bij weinig licht.

Fuji X-Pro2: Ik gebruik dit op de dansvloer omdat ik graag in de actie kom en het maakt niet uit of het uit mijn handen wordt geslagen. De zoeker is al ernstig gebarsten.

Lenzen

Sony 85mm f/1.8: Mooie beeldresolutie en snel genoeg om bij weinig licht te fotograferen. Dit is mijn go-to portretlens.

Sony 55mm f/1.8: Mijn ene camera, vroege avond rond lens. Klein, licht, snel en een geweldige brandpuntsafstand voor het krijgen van receptie candids en ambient verlichte foto’s op de dansvloer.

Samyang 12mm f/2: Mijn danslens die altijd op mijn X-Pro2 zit. Ik fotografeer het op f10 met handheld flash en het levert altijd.

Verlichting/Triggers

Godox TT350 Flash: Dit is wat ik gebruik hand held held op de dansvloer. Het is klein genoeg om in mijn linker te houden en tijdens het fotograferen met de ander. Ik gebruik de X-T1 trigger die erbij zat.

Tassen/Riemen

1x Spider Holster: Houdt mijn Sony A9 aan mijn riem.

Statieven

Geen.

Hardware en software

Ik bewerk vrijwel alles in Lightroom Mobile, zodat ik beneden met de iPad kan gaan zitten en naast mijn honden kan kruipen.

MISC.

Ik heb altijd een paar energierepen om de dag door te komen en een banaan.

Het heeft me 15 jaar gekost om alle kit waarmee ik begon af te werpen. Vroeger werd ik op een trouwdag als een pakpaard ingeladen.

Het beste aan bruiloften is de vragende looks die mijn minimale set-up krijgt van de enthousiaste hobbyfotografen die alles wat ze bezitten hebben meegenomen om me ’te ondersteunen’ voor het geval ik iets mis.

We hebben altijd geweldige gesprekken, maar ik weet dat ze hun backbreaking, gezichtsverhullende DSLR’s niet zouden opgeven. Het is geweldig dat we allemaal keuzes hebben.

www.andrewbillingtonphotography.com | @BillingtonPhoto

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer