Antonella Addorisio

Mijn naam is Antonella Addorisio en ik ben geboren en getogen in Italië maar woon momenteel in Australië. Ik ben altijd gefascineerd geweest door camera’s en de beelden die ze produceren.

Ik begon met het maken van foto’s toen ik op de universiteit zat en ik voelde meteen een verbinding tussen mezelf en de manier waarop ik de wereld zie. In 2015 ben ik afgestudeerd in Set Design in Turijn en na mijn afstuderen ben ik naar Australië verhuisd. Ik hou van reizen omdat het me heeft geleerd om me vrij te voelen en van dag tot dag te leven.

De camera die ik gebruik is de Nikon D7200. Deze camera is een van de beste DSLR’s van de liefhebber die er zijn, en een geweldige keuze als u wilt upgraden van een instapmodel. Het zit boordevol functies en heeft een krakende sensor, en het biedt ook solide prestaties en een uitstekend AF-systeem.

Ik heb ook een oude Zeiss Ikon Camera.

En dan zijn er nog de lenzen…

Nikon 28-70mm f/2.8 – Dit objectief heeft mij goed gediend en ik hou van de veelzijdigheid. Het brede brandpuntsbereik in combinatie met het grote diafragma stelt me in staat om veel scenario’s te fotograferen.

De Nikon 35mm f/1.8 – Kortom: fantastisch. Het is ontzettend scherp, de bokeh is vloeiend en het zorgt voor ongelooflijk dromerige beelden die, dankzij de bredere hoek, de kijker echt in het beeld laten duiken.

Nikon 50mm f/1.8 – Ik kan dit objectief overal gebruiken, behalve van dichtbij voor portretten. Ik hou ervan om met deze lens door de stad te lopen en gewoon foto’s te maken van alles wat er gaande is.

Ik doe al mijn bewerkingen op een MacBook Pro met Wacom Intuos en ColorMunki Smile.

Ik bewaar een back-up van al mijn bewerkte foto’s op TOSHIBA Canvio Basics 1 TB.

Ik heb twee cameratassen, de kleinere Case Logic DCB-306 voor mijn camera en de AmazonBasics voor lange reizen waar ik bijna al mijn apparatuur meeneem (het heeft een speciale spleet voor de MacBook).

Ik heb een flitser, de Nissin Di866 Mark II, die ik alleen gebruik als ik evenementen of bruiloften doe.

Soms heb ik mijn Neewer Light Reflector 110 cm en mijn Slik F153 statief nodig (het is licht en gemakkelijk te hanteren).

www.antonellaaddorisio.com

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer