AstrHori brengt betaalbare 85mm f/1.8 AF lens uit voor Sony e-vatting

FacebookPinterestDelen

De Chinese lensmaker AstrHori heeft een nieuwe 85mm f/1.8 portretlens uitgebracht die compatibel is met Sony E-mount camera’s met full frame sensoren. Het bedrijf beweert dat zijn nieuwe optiek uitstekende resultaten oplevert, ondanks een zeer betaalbaar prijskaartje.

Volgens AstrHori wordt de nieuwe lens geleverd met een stappenmotor waarmee hij nauwkeurig en snel op objecten kan scherpstellen, zelfs wanneer hij ze volgt tijdens snelle bewegingen.

Deze optiek werkt zelfs met Sony’s eigen extreem snelle Eye-AF in-camera technologie. Dit maakt de lens mogelijk ideaal tijdens high-speed actiefotografie voor straat- en natuurfotografie.

Intern is de lens opgebouwd uit negen elementen in acht groepen. Details over de specifieke aard van de interne optiek zijn schaars, dus we weten niet of het speciale ontwerpen of chromatische aberratie-counterende functies bevat.

AstrHori beweert echter dat de lens wordt geleverd met een meerlaagse coating voor overstraling en nevenbeelden.

Bovendien wordt de nieuwe lens niet geleverd met interne optische stabilisatie, maar de algehele prestaties zijn ontworpen om een hoog contrast te leveren in “sterke lichtomstandigheden” en de stappenmotor erin werkt zogenaamd soepel.

Astrhori lens bevestigd aan Sony camera

Het diafragmabereik van dit lensmodel is f/ 1.8 tot f / 16 met een negenbladig diafragma. Het levert ook een kijkhoek van 28,4 graden en een minimale scherpstelafstand van 79 centimeter, of 31 inch.

Volgens AstrHori maakt het diafragma van f/1.8 de lens nuttig voor fotografie bij weinig licht en voor ondiepe scherptediepte. De capaciteit bij weinig licht kan een mooie aanvulling zijn op Sony’s eigen in-camera technologieën voor opnamen van hoge kwaliteit bij weinig licht.

AstrHori heeft de lens gebouwd met een ogenschijnlijk eenvoudig ontwerp dat geen externe knoppenschakelaars of draaiknoppen bevat. Dit betekent waarschijnlijk dat aanpassingen voor diafragma, scherpsteltype en andere instellingen in de camera moeten worden gedaan.

Wat de fotografische kwaliteit betreft, geven foto’s die met de lens zijn gemaakt een solide kwaliteit aan, hoewel de onderliggende camera zeker helpt.

foto van bokeh foto van straatbeeld in de schemering

foto van straatbeeld en viaduct in de schemering

De AstrHori 85mm f/1.8 lens is compatibel met meerdere Sony camera’s, waaronder het hele assortiment Alpha-serie edities van het merk en de FS7 en FS5 camcorder modellen.

De nieuwe optiek werkt zelfs met Sony’s APS-C model camera’s zoals de NEX line-up, de a6000 en zijn opvolgers zoals de a6600. Met APS-C biedt het een brandpuntsafstand van 127,5 mm.

AstrHori verkoopt nu de 85mm f/1.8 Autofocus Portrait Lens voor Full-Frame Sony spiegelloze camera’s via de website van Pergear voor een lage prijs van $276.

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk de 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer