Barnaby Staniland

Hallo, mijn naam is Barney en ik ben een trouwfotograaf gevestigd in het kleine graafschap Rutland. Ik zou mijn algemene benadering van bruiloften omschrijven als die van een waarnemer. Ik zeg altijd tegen mijn koppels dat ze hun ding moeten doen, van hun dag moeten genieten en ik zal het documenteren.

Ik fotografeer graag bruiloften van binnenuit, dus ik zal betrokken raken bij de dag, maar niet op een bepaalde manier leiden. Ik wil dat het paar hun dag heeft, en ik geef ze de best mogelijke herinneringen eraan.

Ik ben lang geleden begonnen met fotografie; Ik heb het ongeveer 8 jaar semi-professioneel gedaan en ben twee jaar geleden fulltime met bruiloften gegaan. Ik heb het geluk gehad om in die tijd een paar bestemmingsbruiloften te fotograferen, waar ik van hou, en ook genomineerd ben voor en een paar prijzen heb gewonnen.

Ik hou het graag simpel; Ik wil geen vier zakken met spullen dragen, want dat betekent waarschijnlijk dat ik veel overtollige spullen bij me heb om afbeeldingen te maken die ik wil maken – waar het voor mij niet om gaat. Het gaat om het vertellen van hun verhaal.

Ik geloof heilig in de persoon boven de uitrusting, maar je moet wel de juiste spullen hebben voor de manier waarop je schiet.

Lichamen

Canon EOS 5D Mark III x2

Ik ben niet loyaal aan een bepaald merk; jaren en jaren geleden kocht ik een Canon 20D, daarna wat lenzen, daarna heb ik nog een paar body’s doorgenomen (Canon 40D, Canon 60D, Canon 6D) voordat ik uiteindelijk genoegen nam met een Canon 5D Mark III – en er vervolgens nog een van hetzelfde toevoegde.

Op dit moment zou het ruilen van merken me veel geld kosten, en ik kan niet zien dat het de moeite waard zou zijn. Misschien ooit wel.

De Canon 5D Mark III is een geweldige camera en doet alles wat ik nodig heb. Ik heb natuurlijk twee lichamen. Meestal is men uitgerust met de Sigma 24-35mm f/2 en de ander met de Sigma 50mm f/1.4.

Het zal je misschien opvallen dat op een van mijn lichamen een lintje zit; dit is van een bestemmingsbruiloft die ik in Spanje heb gedaan, voor een Spaans stel.

Het was zo’n geweldige dag, de bruid en bruidegom waren echt lieve mensen, net als al mijn paren, en ze gaven deze uit als gunsten. Ik heb het op mijn camera gezet en daar is het sindsdien gebleven.

Lenzen

Sigma 24-35mm f/2: Vorig jaar heb ik bewust mijn best gedaan om dichterbij te komen. Ik had toen alleen een 35mm, maar ik wist dat ik breder wilde zijn en een completer verhaal wilde vertellen met mijn beelden. Deze lens is fantastisch, ik heb de neiging om het te behandelen als twee prime lenzen; Ik gebruik het op 24 of 35.

Het is essentieel voor mij, ik hou van deze lens en het komt letterlijk nooit van één camera. Brede foto’s van de locatie, detailfoto’s, bruid die door het gangpad loopt, toespraken, feestfoto’s – eerlijk gezegd zou ik niet zonder deze lens kunnen.

Sigma 50mm f/1.4: Ik hou van dit objectief, het is zo veelzijdig. Het is een geweldige brandpuntsafstand en ik gebruik het tijdens vrijwel elk deel van de dag – het is een echt werkpaard. Ik schiet zelden wijd open, maar met 1,6 of 1,8 is het prachtig scherp en betrouwbaar.

Tamron 85mm f/1.8: Ik gebruikte deze lens de hele dag totdat ik de Sigma 50mm f/1.4 kreeg. Ik hou van de compressie die je ervan krijgt, en wijd open krijg je een mooie scheiding.

De belangrijkste punten op de dag dat ik dit objectief gebruik zijn tijdens de ceremonie (afgewisseld met de Sigma 24-35mm f/2) en de shoot van de koppels.

Ik stel niet echt koppels voor, ik vraag ze gewoon om te lopen en dichtbij te zijn. Deze iets langere brandpuntsafstand stelt me in staat om een stapje terug te doen en het paar bij elkaar te laten zijn, in het moment.

Allerlei

Batterijen: Ik ben super paranoïde over batterijen en genoeg hebben. Wat vreemd is omdat ik meestal een hele bruiloft kan fotograferen met één batterij per lichaam.  Toch neem ik zes volledig opgeladen camerabatterijen en 24 volledig opgeladen AA’s.

Voor de camera’s gebruik ik een mix van officiële en externe Batterijen, Ik kan niet zeggen dat ik van dag tot dag een enorm verschil tussen hen heb opgemerkt, maar de derde partijen hebben zeker een korter leven.

Zodra ze stoppen met hun lading vast te houden, gooi ik ze weg. Amazon basics AA oplaadbare apparaten zijn geweldig, kosteneffectief en hebben me nooit in de steek gelaten.

Yongnuo-flitser: Ik ben geen fotograaf van “natuurlijk licht”. Ik ben een “wat de beste foto maakt, gebruik dat licht” fotograaf. Ik gebruik flits vrij veel tijdens de eerste dans, voornamelijk on-camera en bounced, of off-camera.

Ik hou er ook van om de sluiter te slepen en op de camera te gebruiken om wat avondfeestfoto’s te maken – ik denk dat het veel beweging en leven aan het beeld toevoegt. Ik gebruik Yongnuo-flitsers omdat ze heel goed werken, ze zijn betaalbaar en ze kunnen in veel verschillende scenario’s.

Trigger: Zoals ik al zei, gebruik ik af en toe off-camera flitser. Tijdens de toespraken en de eerste dans wordt het meest gebruikt. Het hebben van een trigger is essentieel.

De afgebeelde werkt gewoon, ik kan een paar verschillende flitsers bedienen (afhankelijk van welke functie ze doen), ik hoef niet naar de flitsers te gaan en ik kan de stroom, enz. wijzigen van waar ik ook ben in de kamer.

Workflow voor bewerking

27-inch iMac 2017-model met RAM-geheugen geüpgraded naar 32 GB
Apple iPad Pro
Loupedeck+
Lightroom (klassiek en mobiel)
SmartSlides
Pixieset

Mijn workflow na een bruiloft is als volgt:

 • Als ik thuiskom, laad ik de afbeeldingen over op mijn mac en in Lightroom. Wanneer ik ze importeer, voeg ik ze toe aan een verzameling met de naam “couplename-venue”
 • Slapen
 • ’s Nachts worden de afbeeldingen geïmporteerd in Lightroom en online een back-up gemaakt naar Backblaze
 • Met behulp van een Apple iPad Pro en Lightroom Mobile “kies” ik degene die ik wil bewaren
 • Terwijl ik ze pluk, markeer ik ongeveer 20 afbeeldingen voor een voorbeeld
 • Bewerk en upload de 20 afbeeldingen voor de preview voor de volgende avond
 • Doorloop de eerste cull-afbeeldingen en verwijder eventuele duplicaten en / of het beste frame vanaf een moment
 • Gebruik de Apple iPad Pro en Lightroom mobile om elke afbeelding bij te snijden/recht te zetten (dit is zo’n tijdsbesparing)
 • Gebruik een Loupedeck+ om elke afbeelding te bewerken. Ik batch proces secties van de dag met vergelijkbaar licht, etc. met behulp van een aangepaste preset, dan pas ik elk naar behoefte aan
 • Maak virtuele kopieën van alle waar ik een zwart-witbehandeling op zal toepassen
 • Bewerk de zwart-witafbeeldingen
 • Selecteer ongeveer 80 afbeeldingen voor een blog en diavoorstelling
 • De 80 afbeeldingen exporteren naar een map
 • Exporteer alle afbeeldingen naar een andere map
 • Gebruik SmartSlides om een diavoorstelling te maken die ik vervolgens insluit in een aangepaste pagina voor het paar op mijn website
 • Afbeeldingen uploaden naar Pixieset
 • Stuur een link voor de diavoorstellingspagina naar de klanten
 • Galerijgegevens naar de klanten verzenden

Voor mij is het belangrijkste deel van mijn werk als trouwfotograaf om te anticiperen op momenten – en dan op de juiste plaats te zijn om ze vast te leggen.

Dus, hoe belangrijk de persoon ook is dan de uitrusting, het is essentieel dat je de uitrusting hebt die past bij de stijl die je fotografeert en waarmee je de belangrijke foto’s kunt maken.

Hang ook rond oudere mensen. Ze zijn geweldig om mee te praten, te fotograferen en naar te luisteren. Ik hou van ze allemaal.

www.bgsweddings.co.uk | @bgsphotography

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer