Bas Uijlings

Hoi! Mijn naam is Bas Uijlings en ik fotografeer bruiloften over de hele wereld, meestal met mijn fotografie- en filmteam. Hoge kwaliteit is mijn belangrijkste focus bij de keuze van apparatuur, service en producten die ik aan mijn klanten lever. Ik fotografeer voornamelijk high-end en exclusieve evenementen en ik vind het zo leuk om te doen!

Na jaren als manager in de ICT te hebben gewerkt, gaf dat me op een dag allemaal het gevoel dat het ‘groundhog day’ was. De dagelijkse routines deden me vervelen en ik wilde mijn leven een draai geven. Sinds 2002 ben ik begonnen met het fotograferen van commercieel werk voor gezinnen, portretten, evenementen, theater- en televisiestudio’s, tot de dag dat een vriend van mij me vroeg om hun bruiloft te fotograferen. Ik fotografeerde mijn allereerste bruiloft in 2009 en was meteen verliefd.

Ik ben een grote fan van nieuwe technologie en zoek naar manieren om mijn resultaten te verbeteren. Ik ben ervan overtuigd dat nieuw niet altijd beter is, maar het kan beter en ik vind het leuk om alles te proberen.

Ik ben te zien geweest in tijdschriften, tv en veel websites voor het fotograferen van een hele bruiloft met een iPhone 7. Het was een uitdaging en als de tijd rijp is, zal ik het waarschijnlijk ooit opnieuw doen.

Een paar jaar geleden kreeg mijn carrière een serieuze boost omdat ik begon mee te doen aan online fotografiewedstrijden en ik heb er veel van gewonnen!

Om er een paar te noemen: Silver Master 2012, Beste Nederlandse Trouwfotograaf 2016, 2017, 2018, 2019, Beste Europese Trouwfotograaf 2018, 2019, Winnaar van Dutch Masters Awards 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, ISPWP Award Winner 2020 en jurylid voor Nederlandse trouwfotografiewedstrijden.

Ik hou van bruiloften en in combinatie met reizen is het een geweldige combinatie!

Versnelling

Als merkambassadeur voor Nikon en Profoto heb ik de mogelijkheid om de nieuwste apparatuur uit te proberen en feedback te geven over de ontwikkeling. Ik hou ervan hoe de technologie verbetert en me steeds meer kracht geeft om het moment vast te leggen.

Sinds 2014 gebruik ik een drone voor luchtopnames en tegenwoordig gebruik ik een DJI Mavic Pro 2 met een Hasselblad sensor. Verbazingwekkend wat je daarmee kunt vastleggen!

Alle apparatuur zal uiteindelijk opgeven en gezien het type klanten waaraan we onze diensten aanbieden, moet ik back-ups hebben, voor het geval dat. Het maakt mijn klanten niet uit hoe of met wat ik hun foto’s maak. Ze willen zich kunnen voelen zoals ze deden op de grote dag.

Als vierjarig kind heb ik altijd met camera-uitrusting gewerkt. Ik ben opgegroeid met het zien van mijn vader en opa die fotografeerden met een 75mm Rollei en Nikon F3 en later F4.

Ik had film geschoten en zodra digitaal kwam ben ik overgestapt maar altijd bij Nikon gebleven, ik hou gewoon van het merk. Het gevoel dat het heeft is magisch voor mij.

Sinds 2018 voeg ik Nikons toe met de Z vatting, die hebben een grote lensvatting die een snelle autofocus en een groot dynamisch bereik biedt. Sommige nieuwe Z objectieven zoals de Nikon Z 35mm 1.8 zijn goedkoop, snel en haarscherp! Het beste van alles is dat ik volledig geruisloos kan fotograferen, wat me nog meer opties geeft om minder opdringerig te zijn als trouwfotograaf.

Camera

Nikon D5 – Verbazingwekkende snelle camera, prestaties bij weinig licht, geweldige huidtinten en dynamisch bereik.

Nikon D6 – Nog snellere autofocus dan de D5, geweldige DSLR.

Nikon Z7 – Hoge resolutie (45.7MP) monster camera in een kleine body.

Nikon Z6II – Hoge snelheid, lichtgewicht en ook geweldig voor video.

Lenzen

Nikon AF-S 14-24mm f/2.8 – Ideaal voor kleine ruimtes, grote groepen of feestfoto’s!

Nikon AF-S 24-70mm f/2.8 – Veilige allround keuze, snelle scherpstelling.

Nikon AF-S 70-200mm f/2.8 – Een van mijn favorieten, geweldige bokeh, snel en balanceert de D5 en D6 mooi.

Nikon AF-S 35mm f/1.4 – Mijn absolute nummer één favoriete lens, altijd op mijn camera! Snel, mooie kleuren, bokeh en haarscherp.

Nikon AF-S 85mm f/1.4 – Geweldig voor portretten en verbazingwekkende bokeh.

Nikon AF-S 105mm f/2.8 – Macro. Geweldig voor portretten en bruiloft details.

Nikon Z 35mm f/1.8 – Goedkoop, scherp, snel, geweldige kleuren.

Nikon Z 24-70mm f/2.8 – Geweldige allrounder, veelzijdig en snel.

Nikon Z 70-200mm f/2.8 – Geweldige nieuwe lens in de Nikon line-up, zal de favoriete plek van mijn AF-S 70-200 vervangen als die me ooit zou opgeven.

Verlichting/Triggers

Profoto A1X – Ik hou gewoon van de consistentie van deze lichten! Extreem snelle en geweldige huidtinten.

Profoto B10 – De A1X met veel extra pk’s!

Profoto C1 Plus – Geweldige kleine lampen met minder vermogen maar dezelfde kwaliteit als de A1X.

Profoto AirTTL-N – De trigger die ze allemaal afvuurt, altijd.

Tassen/Riemen

Pelican Case 1560 – Onverwoestbare waterdichte plek voor al mijn spullen op locatie. Regen, sneeuw of rotsachtige woestijnen, het maakt niet uit. Mijn spullen zijn veilig!

Lowepro ProTactic AW450 – Past op de handbagage van de meeste luchtvaartmaatschappijen en met twee van hen kunnen we veel spullen meenemen naar elke bestemmingsbruiloft.

Blackrapid R-riemen – Betrouwbaar voor het dragen van twee zware camera-opstellingen en voorkomt dat ik vreselijke rugpijn heb tijdens een 16 uur durende bruiloft.

Statieven

Manfrotto Master Stand Air 1004 BAC – De veiligste plek voor dure flitsers tijdens een feestje. Met een hoogte tot 3,85 meter of 12,5 voet kunnen ze grote hoogten bereiken.

Manfrotto 5001B Nano Stand – Lichtgewicht en uitstekend geschikt voor op reis.

Manfrotto 055 – Old school onverwoestbaar statief voor fotografie. Zwaar!

Manfrotto BeFree Advanced Carbon Statief Balkop – Lichtgewicht, klein en sterk genoeg voor Nikon D6 + Nikon AF-S 70-200.

Manfrotto Pixi mini – Voor het plaatsen van een flitser op oneffen terrein of zand.

Drone

DJI Mavic 2 Pro – Gewoon de beste kleine drone. Geweldig voor op reis en met beelden van hoge kwaliteit.

Hardware en software

MacBook Pro I9 – 4 TB
Eizo 30″ IPS-scherm
Lightroom
Photoshop
Wacom Intuos M-tablet
Xrite I1 Display kalibratie tool
Synology DS1819+ met 80 TB Western Digital RED voor kantooropslag.
Synology DS1817+ met 80 TB Western Digital RED voor back-up op afstand.
Synology DS1812+ met 60TB Western Digital BLACK voor langdurige back-up.

MISC.

Er is altijd een bruid en bruidegom reddingskit in mijn koffer en tassen, anti-muggenwerend middel, blaarpleisters, tissues voor gelukkige tranen, naaikit en mueslirepen voor het paar, mijn team en mij natuurlijk.

Laatste woorden

Over het algemeen is het kwaliteits- en betrouwbaarheidsperspectief uiterst belangrijk voor ons. We moeten in alle omstandigheden leveren. Het hebben van een geweldige workflow en een gestroomlijnd back-upsysteem kan een redder in nood zijn voor uw klanten.

Ik had een bruidspaar dat hun huis zag afbranden, inclusief het trouwalbum… Ik heb een complete remake van het trouwalbum kunnen afleveren, inclusief een download voor alle afbeeldingen. Hun huwelijk was acht jaar geleden! Kun je je voorstellen hoe blij ze waren dat ze een premium prijs betaalden voor een professional?

Wil je samenwerken of wil je meer info over onze manier van zakendoen? Neem contact met ons op, ik help je graag verder!

www.basuijlings.com | @bas_uijlings

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer