Benjamin Brette

Ik ben Benjamin en ik ben 30 jaar oud. Ik woon in de buurt van Parijs en ik fotografeer al meer dan 10 jaar bruiloften. Ik fotografeer vooral in Frankrijk, maar reis soms veel verder. Mijn aanpak is 99% documentair en 1% creatief werk. De 1% doet me geloven dat ik een kunstenaar ben.

Ik zie bruiloften als een onderdeel van het echte leven, met het goede en het slechte, en zeker niet als sprookjes. Ik gebruik geen filters en wil momenten laten zien zoals ze echt gebeuren zonder iets te ensceneren en zonder iets van iemand te vragen. Dit is magie uit het echte leven.

Ik heb negen jaar lang Nikon gefotografeerd en de camera’s waren geweldig, maar eind 2018 besloot ik over te stappen naar Fujifilm omdat ik van de filosofie van het merk hou. Ik heb in het verleden verschillende Fujifilm camera’s geprobeerd, zoals de X-Pro1 en X-T1. Destijds waren ze niet goed genoeg voor mijn doeleinden (bijv. focus, zoeker), maar ik heb twee X-T3’s gekocht en ze zijn geweldig. Ik wilde iets veel lichters dan mijn vorige D850 en de X-T3’s zijn als veren. Ik kan het niet geloven!

Spiegelloze camera’s tonen het eindresultaat in de zoeker en na jarenlang gebruik van een DSLR is dit als magie. Ik zou nooit meer teruggaan naar DSLR. De scherpstelling is zeer nauwkeurig en de gezichts- en oogdetectie werkt erg goed. Ik hoorde dat de nieuwe firmware-versie binnenkort zal verbeteren het nog meer. Overschakelen van full frame naar APS-C sensor geeft mij meer scherptediepte. Dit is iets dat echt handig is als je wilt laten zien wat er op de achtergrond gebeurt, zoals ik graag doe.

Mijn favoriete lenzen zijn primes omdat ze lichter zijn dan zooms. Ik gebruik vooral de Fujifilm 16mm f/1.4 R WR (zie test) met een full frame equivalent van 24mm. Ik hou van groothoeken omdat het me in staat stelt om veel context op te nemen om te laten zien wat er rond mijn onderwerp gebeurt.

Mijn andere favoriete lens is de Fujifilm 35mm f/1.4 met een full frame equivalent van 50mm. Ik beschouw het als een telelens omdat het me in staat stelt om het hoofdonderwerp te isoleren wanneer dat nodig is, terwijl ik ook de context behoud. Soms gebruik ik iets langer zoals de Fujifilm 56mm f/1.2 met een full frame equivalent van 85mm, maar dit is alleen voor portretsessies. Het zorgt voor een prachtige romige bokeh. Portretsessies zijn niet mijn ding, dus ik gebruik het vrij zelden.

Als er een grote groep is, gebruik ik graag een ultragroothoeklens zoals de Samyang 12mm. Het stelt me in staat om heel dicht bij mensen te fotograferen om een dynamisch beeld te creëren. Het is volledig handmatig, maar ingesteld op hyperfocaal kun je dingen scherp houden. Ik maak alle daglichtfoto’s met deze lenzen.

Bij het maken van foto’s heb ik mijn camera in mijn rechterhand en mijn flitser in mijn linkerhand. Dit doen met mijn vorige Nikon DSLR was erg moeilijk en pijnlijk voor mijn arm. Over flitsen gesproken, ik gebruik Godox die betaalbaar en serieus gebouwd zijn. Ze worden meestal off-camera gebruikt en geactiveerd door de Xpro-afstandsbediening.

Ik ben geen pixelpieper, want ik vertrouw op mijn spullen. Hier in 2019 geloof ik dat elke lens geweldig is en 100% handig voor het fotograferen van mijn klanten. Als de foto niet goed genoeg is, is het de schuld van de fotograaf, niet van de uitrusting.

www.benjaminbrette.com | @benjamin_brette_bphoto.fr

trouwen

11 tools voor trouwfotografen

Bekijk de 11 essentiële tools en apps die elke trouwfotograaf dit jaar zou moeten gebruiken.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer