Joël Hypponen

FacebookPinterestDelen

Mijn naam is Joel Hypponen en ik ben een fulltime commerciële en lifestyle fotograaf gevestigd in Noorwegen.

Mijn achtergrond ligt in marketing. Ik heb zowel bij Red Bull als in de financiële sector gewerkt totdat ik een jaar geleden het bureau verliet om carrière in de fotografie na te streven.

Ik geloof dat fotografie een uniek ambacht en een taal is in plaats van het te beperken tot labels en beperkingen tussen niches binnen de industrie.

Het leven als geheel is geweldig in al zijn kleuren en dat wil ik uitdrukken door middel van mijn werk, of het nu commercieel is of niet. Mijn werk heeft veel fotojournalistieke en documentaire inspiratie en ik wil die elementen en openhartigheid in mijn beelden brengen.

Mijn projecten en locaties variëren sterk van stedelijke omgevingen tot afgelegen wildernis, afhankelijk van het project. Wat in mijn werk gebruikelijk is, is natuurlijk licht en mensen met verhalen.

De bedrijven waar ik graag mee werk, zijn degenen die met hun campagnes verder willen gaan dan de veilige zone en iets nieuws willen proberen. Enkele van de bedrijven waarmee ik heb gewerkt zijn Coors Banquet, Olympus, Stetson, Seager Co. en Taylor Stitch.

Versnelling
Mijn toolbox heeft zowel digitale als analoge opstellingen. Beide hebben hun tijd en plaats, maar zijn even belangrijke hulpmiddelen voor het vastleggen van momenten.

De Canon 5D Mark IV is mijn belangrijkste werkpaard. Dat gebruik ik voor 95% van wat ik fotografeer. Het doet alles wat ik moet doen en ik heb er nog nooit een probleem mee gehad. Het heeft een snelle autofocus, een solide levensduur van de batterij, kan tegen een flinke hoeveelheid klappen op de weg en de technische specificaties zijn voldoende.

De nieuwste aanwinst is de Leica M6 die ik specifiek kreeg voor de momenten die voor mij persoonlijk het meest betekenen.

Mijn favoriete objectieven zijn de Canon 16-35mm f/2.8 III, Canon 24-70mm f/2.8 II en Canon 70-200mm f/2.8 II voor digitaal.

De 16-35mm lens is degene die ik het minst gebruik, maar bepaalde situaties vragen erom en het is ongelooflijk scherp voor een zoomlens.

De 24-70mm lens is degene die ik het grootste deel van de tijd heb bevestigd. Het is zeer veelzijdig voor dagelijks gebruik en ik heb meestal de neiging om het te gebruiken op 35 mm en 50 mm.

Mijn 70-200mm lens is voor meer specifieke momenten die vragen om zware compressie en het vastleggen van details van een afstand.

Alle lenzen hebben ook beeldstabilisatie, wat ik nodig heb voor de run-and-gun-missies waarbij ik dingen snel moet vastleggen en niet veel tijd heb om tussen lenzen te schakelen.

Ik heb mijn Leica M6 gekoppeld met Summicron-M 35mm f/2 en Voigtländer 28mm f/2 en beide lenzen zijn extreem scherp en geven me de resultaten die ik nodig heb.

Deze opstelling heeft me tot nu toe goed gediend, en tenzij ik een specifieke prime-lens nodig heb, is deze opstelling voldoende voor een breed scala aan gebruik.

Ik probeer mijn uitrusting als gereedschap te behandelen in plaats van sentimentele hulpstukken te ontwikkelen – daarom krijgt mijn uitrusting vaak een pak slaag en heeft het een goede reiniging nodig na reizen.

Met de Leica M6 dat is moeilijker. Het is zo’n mooie en goed gemaakte machine en heeft zijn naam en plaats gegraveerd in de geschiedenis van de fotografie. De M6 werd gebruikt voor enkele van de meest iconische beelden van de afgelopen decennia. Als er één ding is dat nog lang in mijn cameratas zal blijven zitten, dan is het wel de M6.

Specifiek voor filmwerk houd ik te allen tijde een dagboek bij me, waarin ik aantekeningen maak over wat en hoe ik fotografeer en mijn ideeën en gedachten opschrijf.

Canon 5D Mark IV
Canon 16-35mm f/2.8 III
Canon 24-70mm f/2.8 II
Canon 70-200mm f/2.8 II
Leica M6
Leica Summicron-M 35mm f/2
Voigtländer 28mm Ultron f/2
SanDisk geheugenkaarten
Lacie SSD harde schijf
MeFoto RoadTrip Statief
Pelikaan 1510 koffer
Pelican SD-kaartbehuizing
Incase DSLR Pro-pakket
Veldnotities + pen

www.joelhypponen.com | @joelhypponen

FacebookPinterestDelen
trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer