Valerie Derome-Masse

Mijn naam is Valerie. Ik ben een natuur- en landschapsfotograaf gevestigd in Quebec, Canada en ik ben een diepe natuurliefhebber.

Ik ontdekte natuurfotografie tijdens een sabbatical een paar jaar geleden. Elke dag fotograferen is een uitdaging en het vereist veel geduld. Wat ik het leukst vind, is tijd doorbrengen met dieren en hun gedrag observeren, ik vind de ervaring behoorlijk rustgevend.

Mijn werk evolueerde naar een verzameling portretten. Voor mij draait fotografie om het vastleggen van een oog-tot-oog-expressie en het werken met de achtergrond- en voorgrondkleuren en texturen om het podium voor het hoofdonderwerp te bepalen.

Ik probeer altijd dicht bij de dieren te komen en dit is vooral de reden waarom ik vaste lenzen gebruik zoals de Canon RF 35mm f/1.8 IS Macro STM en de Canon EF 50mm f/1.2L USM lens. Het diafragma van 1.2 geeft zo’n zachte uitstraling, vooral in bosomgevingen met veel elementen op de voorgrond.

Ik werk graag met voorgrondtexturen om wat meer diepte toe te voegen. Ik geniet echt van het compacte formaat en het lichte gewicht van de Canon RF 35mm f/1.8 IS Macro STM gemaakt voor de EOS R lichaam. Het heeft een configureerbare bedieningsring op de lens zelf, waardoor het erg handig is bij het fotograferen van dieren en je moet de instellingen snel wijzigen.

Een andere reden waarom ik vaste lenzen gebruik, is dat ze meestal lichter zijn. Wanneer je zoveel tijd op de grond ligt te wachten met een zware rugzak en uitrusting, moet je comfortabel zijn en verwondingen voorkomen. Ik gebruik meestal geen statief omdat ik geniet van de vrijheid om niet te hoeven vertrouwen op een specifieke hoogte of positie. Het stelt me in staat om creatief te zijn in het moment.

Om gevaarlijke of ongenaakbare dieren te fotograferen, blijf ik meestal op de waarnemersstoel zitten en gebruik ik het Canon EF 135mm f/2L USM-objectief en het Canon EF 200mm f/2.8L II USM objectief. Voor bredere opnames en al mijn ‘bird on hand’ opnames gebruik ik de Sigma 24mm f/1.4 die een geweldige bokeh-kwaliteit biedt.

Het afgelopen jaar heb ik geluk gehad en mijn camera-apparatuur uitgebreid met mijn partner Alexis Lavoie. Omdat hij gespecialiseerd is in huwelijksfotografie en ik de neiging heb om dieren te fotograferen zoals we dat met mensen doen (portretten van dichtbij) gebruiken we gelukkig exact dezelfde brandpuntsafstanden.

Zo ziet mijn spullencollectie eruit:

Canon EOS R
Canon 5D Mark IV
Canon BG-E22 Batterij Grip
Canon Control Ring Mount Adapter EF-EOS R
Canon Mount Adapter EF-EOS R
Sigma 24mm f/1.4 DG HSM Art Lens voor Canon EF
Canon EF 24mm f/1.4L II USM-objectief
Canon EF 35mm f/1.8 IS Macro STM
Canon EF 35mm f/1.4L II USM-objectief
Canon EF 50mm f/1.2L USM-objectief
Canon EF 135mm f/2L USM-objectief
Canon EF 200mm f/2.8L II USM-objectief
Externe harde schijven van LaCie
Batterijen en laders
SD-kaarten
Schoonmaakaccessoires

www.valeriederomemasse.com | @valerie_deromemasse

trouwen

8 tools voor fotografen

Bekijk deze 8 essentiële tools om je te helpen slagen als professionele fotograaf.

Inclusief tijdelijke kortingen.

Lees hier meer